alternátor ????

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
PavelF
Kontaktovat uživatele:

alternátor ????

Příspěvek od PavelF » 29. 12. 2004 21:56

Prosím pomóóóc. Jsem se čerstvě zaregistroval, protože zoufale sháním radu pro odstranění mojí poruchy. Asi před týdnem se mi při otočení klíčkem ve spínací skříňce nerozsvítila kontrolka :shock: nabíjení. Svítila pouze kontrolka oleje. Pomyslil jsem, že to odešla kontrolka. Ouha po třech dnech mne Bago nechalo uprostřed města na holičkách :cry: . Po odtažení jsem nabil baterku a motůrek naskočil. Konrolka bohužel furt nesvítí, i když jsem ji vyměnil. Může to být alternátor? Asi nenabíjí. Jak to s určitostí zjistit :?: Nebo je to někde jinde :?: Poraďte prosím.

milo

Příspěvek od milo » 29. 12. 2004 23:42

klasika jete uhliky ... neviem preco, ale na bawu mi to vzdy strasne slabo svietilo - nikdy nesvietilo na plno ako ked napr. zhodim remen z alternatoru, myslim ze tomu staci ked alternator dava nejake napatie ale je jedno aky prud .. tak ta to drzi v divnej iluzii ze to nabija

ak si z praglu tak uhliky kupujem v hostivari (autoelektro u nadrazi hostivar) za par korun (asi 80 - tie sa musia napajkovat), resp. cela suciastka s pruzinami (origo bosch) okolo 400. Pri troche sikovnosti to vymenis na parkingu pred tym obchodom 8)
e39 530d
e32 730iA
ex e34 525i m20

PavelF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelF » 01. 01. 2005 16:24

Děkuju ti moc. Už zase dobíjím. Vymontoval jsem celý alternátor abych potom zjistil, že je potřeba povolit jenom dva šroubky a vyndat celuo patici i s uhlíky :shock: No - alespoň už vím jak se vyndavá altternátor. Tak ho pořádně vyčistím. Ještě jednou - díky za radu. :wink:

Odpovědět