Divim se, ze zrovna tady, na foru plnem starych aut na jezdeni pro zabavu, se najdou lidi, kteri tleskaji moznosti odebirani TP od PCR..
Fizlove uz ted zneuziji, co mohou a jeste ji pridavat dalsi pravomoci? Nejsem zlomyslny, ale v tomhle pridpade preji kazdemu, kdo je pro, aby narazil na nejakeho fizla, ktery zjisti "mozkovym myslenim", ze je na aute neco spatne, nebo se bude chtit pomstit, ze mu zastaveny ridic nechce na miste zaplatit pokutu.
Jen par prikladu z posledni doby, ktere se mi staly:
Passat mi (sucho, idealni pocasi, rovna dalnice) nameril 160 km/h, neodecetli na miste odchylku, kdybych to neposlal do spravniho, dostanu 3 body a pri opakovani prijdu o ridicak (pod 160 jsou jenom 2 body a pri dalsim stejnem prstupu neni riziko prijit o ridicak). A to mi jeste vyhrozovali zabavenim auta, nebo kauci (ani na jedno podle zakona v tom pripade nemeli pravo).
Ve vesnici mi namerili 65km/h, po zastaveni mi tvrdili, ze je v tom useku omezeni na 40km/h, pritom od posledni znacky 40km/h byly 3 krizovatky, uz ta prvni omezeni zrusila. Kdybych nesel do spravniho rizeni, byl by to stejny pripad jako vyse - prekroceni v obci o vice nez 20km/h je za 3 body a pri opakovani v jednom roce, odebrani RP.
Fizl mi tvrdil, ze mam sjetoe pneu, protoze tam, kde prechazi vzorek do bocnice nema 1,6mm, nechal mi ject az asi po 30 min. zdrzovani a po tom, co jsem mu na jeho aute ukazal, ze zadna pneu nema vzorek na bocnici.
Nekolikrat me zastavilo policejni auto bez radaru a snazili se, abych rekl, ze jsem jel rychle, tvrdili mi, ze je zakaz predjizdeni tam kde nebyl, atd, atd.
Kdyby kdykoliv v techto pripadech meli moznost brat ORV, jsem si jisty, ze by toho zneuzili.