Jak daleko to máš do práce?
Od konce ledna dojížídím do práce 150km denně, na dvoře mk1 golf, kterýho mi na to bude vždycky líto, vyrámovaná tříca a druhá rozebraná v garáži. Pořídil jsem tedy Polovýmrd 6n1 1.9d - se vstupním servisem (spojka,čepy,čerpadlo,žhavičky,rozvody, olej...) jsem byl na asi 24tkč, teď měním olej po 15000km a jedinou závadou je vytrženej stabík vepředu, ale na to dlabu. Jezdím za 5 litrů, takže náklady na provoz a servis spíš sranda, až najede, tuším na podzim těch 25tkm, tak mě to stálo kolem 3kč/km včetně phm, pořízení, vlastnění a servisu. Člověk by si řekl supr auto, nesmrtelnej motor, všude tě to doveze, díra nedíra, neřešíš, bliká to troubí to, svítí to, topí to, rádio hraje... Dneska jsem ho vzal na 300km trip, z toho asi 200 po dálnici a držel sem ho hajzla ve 140ti na 4500otm a stejně to nevzdal.
bla bla bla bla.
Kravina.
Kdykoliv v tom jedu, jsem nasranej, nudim se a chci vystoupit. Kdykoliv se na to podívám, když to někde stojí, chci to zapálit. Je to hnusný, nezábavný a jakýkoliv finance od nafty po vodu do ostřikovačů co tam leju si neužiju...
Každou cestu do práce a z práce žiju už jedinou myšlenkou, že než se Polu kolečka otočí naposled, tak snad složim tu druhou třícu a vzhledem k tomu, že mám asi 2 motory navíc, dostane místo turba LPG a pořádně si jí každej den užiju. Někdo asi dokáže mít radost z "levnýho" auta co jezdí "levně", já to ale při cestě do práce a z práce nejsem.
Moje rada zní, pokud můžeš, nekupuj si žádnou mrdku, která tě nebere za srdce, neboť jak tu kdysi někdo psal, život je moc krátkej na to, jezdit nudnejma autama. Při troše štěstí koupíš i tu pěknou třícu, byť třeba šestnáctku, ale pořád je to k auto, ke kterýmu se na parkovišti mezi čímkoliv chodí hezky.
P.S.: K tvému výběru - příťule má mk4 golfa, spolu s pětkou jsou to ty povedenější, pětka se bere u nás v práci jako nejpovedenější.. Pro holku je to hodně fajn auto, podvozkově takový neslaný, nemastný, špatně to nevypadá na ta léta a s vhodnou motorizací je to příjemný přibližovadlo...

Clio 2. generace asi facelift (nevyznám se v nich) jsem taky řídil, ale připadal jsem si v tom možná hůř než v 6n1. Myslím, že po E46ce to bude dobrej očistec. S fiestama jsem nejezdil, moje první auto byl poslední eskort kombík a jediná dobrá věc byla, že se v tom pěkně ve dvou spalo. Docela dobře se mi někam dojíždí posledních dvou oktách, silnější tdi a dsg z toho dělají docela odpočinkový auto, kde si ani moc neuvědomuješ, že řídíš, splýváš s ostatníma a nijak tě to netrápí. Chvíli jsem koukal po Alfách, designově se mi v relaci do těch 50tkč líbí po bmw asi nejvíc, třeba 147 nebo 159. Většina těch, co je neměli na to nadávaji, ti co je měli je chváli, klasika jako u všeho. Mně by asi 156sw vůbec nevadila na denní trestání do práce místo Pola.
Dokud jsem to měl do práce 10 minut pěšky, tak jsem si to nedokázal ani představit, jak moc dokáže nesprávný auto člověka nudit. Mít to do 10km nebo po městě, tak to asi takhle nehrotim a jezdim klidně na kole nebo multiplou, kdyby mi jí někdo daroval. Ale trávit 2 hodiny denně v něčem, co ti nic neříká...