ROZDÍL V ODSTÍNU OXFORD GREEN / OXFORD GREEN II

Cokoliv o čem se dá psát v souvislosti s BMW.
Odpovědět
NORMANN

ROZDÍL V ODSTÍNU OXFORD GREEN / OXFORD GREEN II

Příspěvek od NORMANN » 22. 04. 2015 20:41

Máte někdo možnost porovnat, jestli je mezi oxford green před FC a oxford green II po FC rozdíl?
v minulosti se tu občas vyskytl názor, že O.G.II je malinko tmavší, je fakt že kod barev je rozdílný, O.G. II má kod 430, před FC 324, takže stejný číslo to není.
když jsme zkusili přiložit dveře pravděpodobně z po FC na před FC auto, tak to sedí, není znát jiný odstín.
jde o to, že jsou mi nabídnuty dveře na auto, jsou po FC O.G. II a nemám jistotu, že mi pak nebudou kontrastovat na autě. Nabídka je z velké dálky, pokud mi ty dveře doveze, pak už je musím vzít, nejde mu pak říct, jé, to je je tmavší! to nechci! :) :oops:
Máte s tím nějaké zkušenosti?
BMW Freude am Fahren mit E38

Ex: E12,E28, E32+E30, E34 M50 520i Touring, E34 525ix Touring

Miky

Re: ROZDÍL V ODSTÍNU OXFORD GREEN / OXFORD GREEN II

Příspěvek od Miky » 24. 04. 2015 17:02

Čau, zkušenost taková- koupil jsem na před face barva vermontgrün dveře a LP blatník z auta po face. Dle prodávajího se bohužel jednalo o barvu oxfordgrün. Jelikož zelených e39 je jak šafránu a spěchal jsem na to, tak jsem to vzal. Po nasazení bylo velice příjemné překvapení, rozdíl nepoznáš...
Takže dle mého min před a po face jsou stejné...
PS: nemá náhodou na prodej přední nárazník :)

Zavarenec
Brázdim Škarpovič

Příspěvek od Zavarenec » 24. 04. 2015 17:46

A pak jsou situace kdy vezmeš stejnou barvu, stejný kod, stejný rok výroby a odstín je úplně jiný...

víceméně důvod : dodavatelů laků je vícero, každý míchá barvu dle svých materiálů a možností. Proto existují rozdíly v odstínech. Proto také existuje od jedné barvy pod jedním kodem třeba i 5 pod odstínů...

Toto je tedy hodně o náhodě...

natrefíš na oxford gruen co bude stejná a narazíš na úplně jiný a bude to přitom i stejná barva dle kodu.

Nicméně abych nemlel domněnky a odpověděl na tvůj dotaz tak zde :

OXFORD GREEN 2 :
http://lameb0y.rajce.idnes.cz/nastenka#ox2.jpg

OXFORD GREEN 1 :
http://lameb0y.rajce.idnes.cz/nastenka#ox1.jpg

Základ je stejný až na množství a pár dalších věcí se shoduje... jinak je to definitivně jiná barva...
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé

adam320

Příspěvek od adam320 » 24. 04. 2015 19:47

no zavarenec ma samozrejme pravdu, nechapu ze to lidem porad nedochazi

kazdopadne bych to doplnil este o jednu dulezitou skutecnost a to ze:

vyrobce barvy pro bmw v ty dobe taky nenamichal dve cisterny jednoho odstinu ale dodaval tu barvu v nekolika ruznejch zasilkach ktery nebyly namichany ve stejnou dobu jako jeden naklad...tzn. ve chvili kdy vyjizdela prvni e30 v prvni barve tak uz byly rovnou vydany stistky treba s peti pododstinama, a ty si opet kazdej vyrobce vyda znovu sam podle toho jak je schopnej ty dany pododstiiny vyrobit no...a to opet po par letech invuje a vydava novy stitky( v nich je taky vzdycky uvedena jedna varianta znacena vyrazem "zaklad" coz je vzdy pokus o nejpuvodnejsi z nejpuvodnejsich nebo nejosvedcenejsi

kdyz to hodne zjednodusim tak za 30 let co ta barva existuje si muzes jednodusse vydedukovat ze pri padesati vyrobcich ty barvy s kazdorocnim obnovenim technologie a puvodima treba peti variantama ty barvy uz v roce 1986 taky muzes zjistit ze tech barev je doopravdy 5x30x50

vysledek necham na Vas :twisted:
smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni

NORMANN

Příspěvek od NORMANN » 01. 06. 2015 22:49

tak dveře mám doma, odstín je ok, problém je, že jsou dost odřené, takže možná stejně půjdou do laku, ještě to zvážím, možná to půjde zaretušovat. je mi jasný, že každej výrobce se může svým odstínem lišit, vím, že se dělají na každej odstín 3 varianty, tmavá, střední a světlá, ono taky kolikrát může hrát roli, jak moc je ten kterej lak na autě vyšusovanej, čili pak seženeš díl třeba nedávno stříklej a už to může být znát.
byl jsem u lakýrníka ukázal mi, že ten rozdíl odstínů je minimální, že by to nemělo být znát.
ale dík za odpovědi
BMW Freude am Fahren mit E38

Ex: E12,E28, E32+E30, E34 M50 520i Touring, E34 525ix Touring

Odpovědět