Dneska dopoledne proběhl v Kolíně další (nevím už kolikátý) sraz E30.
Reportáž ze srazu:
Počasí se nám opět vydařilo, jako na každý sraz. Sice byla kosa, ale nechcalo a nesněžilo. Jako první na sraz dorazil Dan a hned pár minut po něm já. Vstupné bylo zadarmo a netvořily se žádné příjezdové fronty, takže pohoda.

Tak ve 1/4 na 10 dorazil Luboš a 15 minut po něm Tomík, který při příjezdu všem přítomným na benzínce ukázal, jak se driftuje s BMW E30 318is za sucha na asfaltu na letňákách a bez špéry.

Takže před půl desátou už byl plácek pro sraz zcela zaplněn. Tak se naplno rozjel program srazu. Proběhl pokec, kterej byl doplněnej i jedním sprintem, to když nám Dan ukazoval, jak jede jeho 2.5 s novým "pražským typem"(později vysvětlím) diferáku.

Jinak WC bylo zdarma, káva z automatu za 10Kč a bagety a hamburgery dle výběru dokonce i s možností ohřátí v mikrovlnce. Srázek trval až do půl 12, kdy jsme se postupně rozjeli k domovům na žrádýlko.

Dan nám ještě při rozjezdu ukázal, jak funguje "pražský diferák se špérou" při rozjezdu. Jehož výhoda spočívá v tom, že při rozjezdu do zatáčky se na vnitřní kolo přenese všechen točivý moment a tím vám ušetří vzorek na druhém kole.
Tady je pár fotek ze srazu:
http://album.volny.cz/boost.rip/browse. ... owse_page=
Pražský diferák = diferák z jedné nejmenované pražšké dílny, zaručeně samosvor, který ale šetří gumy tím, že se chová jako normální diferák.
Díky moc kluci, byl to super srázek už se těším na další. Snad jen příště by mě při jízdě domu nemuseli vyplašit ty srnky a nějakej kokot s Renaultem, kterej mi nedal přednost. Tak zase někdy čaues.