Coupé, benzín, šestívál.
Jenže se nebráním jiným motorizacím a tvarům
Dám trošku sociálnickou otázku:
Má tohle BMW levnější díly než Koncern, Fiat, Francouz, japonec? Ptám se někoho, kdo ví jaký tam bývají ceny.
Uvažoval jsem o A3 nebo tomhle. Ano, oboje je lehce jiná třída. Audi nemá tak divoký motor, tudíž je nejspíš i menší spotřeba.
Četl jsem, že ty šestiválce jezdí 8-11l/100km. Což mě příjde jako spotřeba všech benzínů.
Proč ho chci? Mám teď Opel Vectra C 2.2DTi kombi, jenže jak to vypadá tak doma budu jen o víkendech a nechci, aby mě auto v hodnotě 100tisíc stálo před barákem a ztrácelo na ceně. S autem jsme spolehlivý, mám ho rok, najel jsem na něm jenom 15tisíc Km. Je ve výborném stavu, luxusní spotřeba kolem 5-6l/100km. Dobrý stav. Tak jsem se rozhodl že to pak prodám. Prvně jsem se díval po VW a Audi. Jenže, tyhle auta má skoro každý. nejsou exkluzivní. Pak jsem uvažoval o E46, přece jen, dnes se pohybuje kolem 50tisíc, E46 je snad nejhezčí BMW, pak mě jeden kluk řekl že jsou na ně dražší díly, že se mám mrknout po E36, že tam jsou díly za hubičku. Chci 6vál, protože co jsem četl jsou kvalitnější než 4vály. Rozdíl ve spotřebě minimální.
Hlouposti jako alu kola, plechy, světla, apod....Co jsem se díval, stojí 5korun.
Z čemu mám u BMW strach, všude se říká. Že každý 20letý frajírek si koupí dva a půl litr BMW, půl roku machří, pak jezdí busem a auto leží na hnoji. Že nemá na opravu.
Já jsem člověk od přírody lakomý a nerozdávačný. Když jednou za rok narvu do auta 5tisíc, tak to beru jako svůj vrchol
Jaký s tím budu mít nájezd. Víkendovka, 50km týdně po okrese, což je 2-3tisíce KM ročně, což je nájezd nulový. O BMW se zajímám tak, týden dva. Dřív jsem si myslel že to jsou auta pro frajírky a zbohatlíky

(samozřejmě nemyslel, ale myslel jsem že je tam drahá údržba a poruchovost)
Co jsou pro mě rozhodujicí faktory?
+Kvalita
+Cena údržby
+Cena vozu
+Spotřeba
+když BMW tak imidž.