Dotazy zní - je něco v sušiči klimy v E30, myšlena nějaká vlhko absorbující látka/hmota či je to prázdné na zachycení příp. kondenzátu? V případě nějaké náplně - musí se tato po čase nějak měnit, příp. vyměnit celou nádobku sušiče a nebo je to tzv. "věčné"?
Má někdo reálné zkušenosti?
Děkuji za odpověď.
desp sen.
Sušič v klimě
Sušič v klimě
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
Dryer obsahuje látku, která absorbuje vlhkost. Naplnit znovu nelze, měnit nutno celý dryer.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Francis
- člen E30.cz
- Kontaktovat uživatele:
"Plný" dryer se pozná podle zamrzání expanzního ventilu (součástka rozstřikujích kapalné chladivo v expanderu = chladící vložce v tělese topení). Okolo jehly expanzního ventilu vytváří kapky vody krystalky ledu a expazní ventil je jimi ucpán, chladivo přestane protékat a expandovat = přestane ochlazovat, expanzní ventil se ohřeje, voda rozmrzne, chladivo začne protékat a expandovat a tak cyklicky dokola. Vnějším poznávacím znakem jsou výpadky chlazení, i když kompresor je v kondici, chladiva je dostatečné množství a vše se jeví OK.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Děkuji za ujasnění - mezitím jsem to probral s DCm po telefonu a v podstatě to samé. V praxi to znaměná, že když se někdo dostane k vymontované a rozebrané klimě (můj případ a to ještě ke dvěma), tak na 99,999% nejsou přívody a vývody u sušiče uzavřené nějakými víčky a to znamená tento díl koupit nový. Naštěstí zatím jsou a za poměrně směšnou cenu.
Ještě jednou díky.
desp sen.
Ještě jednou díky.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site
Dreyr měním vždy, když je klima totál prázdná nebo do ní lezu a víc jí rozeberu... neni to taková položka jako případně vydřený kompresor a stím spojení komplikace vyčištění komplet chladícího okruhu...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky