PÁREK píše:je zajimavy Venco, ze ja jsem za celou dobu co jsem na foru, nikdy od tebe neslysel jedinej kloudnej nazor. vzdycky se do nekoho pustis, snazis se ho shodit jako nejvetsi povl ale vladtni nazor nikde. Ono totiz je to mnohem jednodussi, vsechno znegovat, utocit a urazet vsechny okolo sebe. Na rozumnou diskuzi a obhajobu sveho nazoru ci dokonce uznani toho, ze nekdo rika neco co dava vetsi smysl ci to ze ma pravdu, toho bohda nebude. Skoda. Holt ne vzdycky lidi musi mit stejne nazory, coz dle meho nazoru naopak dela veci zajimave. Jen trosku slusnosti
Ano, já tě dobře znám - naivka, nepřipouštějící si skutečnosti, které nejsou v růžových barvičkách.
To se netýká jen naivních náhledů na pohonný systém, ale prakticky na všechno.
* * *
K věci:
Sám jsem byl po dobu čtyř let nucen dojíždět do práce svým autem.
Šlo o zhruba 2 x 15 km denně, z bydliště na průmyslový okraj stotisícové vesnice. Něchtěl jsem, ale jiné řešení nebylo.
Pan krajský úředník měl vyřešeno - doprava do centra hejtmanské dědiny je zavedena ze všech směrů.
Pan velkovesnický úředník měl také vyřešeno - MHD jezdila z centra do průmyslové zóny.
Ale já vyřešeno neměl, protože doprava mi nejela z bydliště do zóny a jízdy na dva tahy v každém směru by vyžadovala platit dvěma firmám a místo 20 - 40 minut autem bych jezdil celkem 15 + 30 + 35 + často ztrátové čekání až 60 min., což je nejméně 2-3 násobek, při rozdělení směn v systému "ruský týden" přímo vražedný.
A přitom by stačil jen autobus, vedený právě tak, aby projel "zónou".
tam je to správné ekologické řešení - vhodná vedení tras.
A jako další věc je správné užití kolejových prostřdků, pro určité parametry delších přepravních ramen i elektrifikovaných. Valivé odpory, to je taky jedna z věcí, která se silně opomíjí....
.