Sem hodim tema o telefonech ... Treba mi nekdo poradi.
Chci novej telefon, pty ten soucasne mi uz nevyhovuje. Telefon používám na volání, smsky, sem tam si zahraju nějakou hru a používám ho jako navidaci. Nejsem žádnej mobilofil.
Mam dva kandidaty:
Motorolu Moto G 16 GB a Xiaomi Red Rice ( http://xiaomimobile.cz/4-xiaomi-red-rice.html )
Motorola:
+ Motorola je moje krevni skupina, používám je s krátkejma přestávkama už skoro 15 let. Spokojeně.
+ poměr cena x výbava se mi zdá lepší
+ systém v angličtině. Současnej telefon mám též v angličtině a vůbec mi to nevadí, naopak se mi v tom doma aspoň nikdo nehrabe bo tomu nerozumí. Čestina se tam dá natáhnout ...
+ Android 4.4
+ měl by mít lepší procesor jak druhej telefon
- nelze koupit v CZ, tzn objednat v zahranici, zaruka max rok s problematickou reklamací (lze koupit v CZ od lidí, co to dovážej přímo z UK s tim, že vyřídí reklamaci, ale stále je záruka jen 1 rok)
- Dual sim verze je dražší a nemám o ní žádné info. Ne že bych ji nutně potřeboval, ale už mě nebaví tahat sebou dva telefony
- paměť nelze rozšířit paměťovkou, ale 16 GB by mohlo stačit až až
Xiaomi:
+ Má v CZ zastoupení, záruka 2 roky
+ má ho kolega, takže mám recenzi přímo od majitele, ne zprostředkovaně
+ je to Dual SIM s poměrně propracovanou zprávou sim karet
- dražší (šedej dovoz se dá sehnat za srovnatelnou cenu s prvním)
- mírně slabší výkon
- podle recenzí slabá GPS
Jak byste volili?
Motorola Moto G vs Xiaomi Red Rice
Motorola Moto G vs Xiaomi Red Rice
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
Ja, ac teda zadnej vyznavac mobilnich telefonu, zkusim prihodit trochu jiny pohled. Potreboval jsem levnej telefon kterej ma navigaci, vola a pise sms. Tak jsem v Dublinu zasel do Meteora (mobilni operator) a koupil za 89 eur Huawei Ascend 300. Byl to v podstate nejlevnejsi telefon, kdyz nepocitam doprodeje nejakejch samsungu a ericcsonu ktery vykonostne byly jeste podstatne horsi nez tento.
Po trech mesicich jsem si ho hodil do sklenice se stavou. Jen jsem videl jak ten rozsvicenej display mizi ke dnu:D tak jsem na sebe byl pomerne hodne nasranej, ze jsem si zrusil fungl novej telefon, i kdyz v podstate nejakej zakladni. Ale co, funguje a slouzi a o to nam jde ne? A jelikoz delam v pekarne, tak po noci kdy jsem ho susil a podobne, a rano nefungoval jsem si rekl kaslu na to, stejne je mrtvej, a dal jsem ho na 20 minut do pece na chleba kde bylo 205 stupnu celsia. Po dvaceti minutach jsem ho vyndal. Telefon zaril jak pleska chlapka po 5 hodinach jizdy v kabriu na rozpalenym slunci. Ja ho zapnul a dodneska beha jak motokachna. Byl se mnou i ve Vietnamu na 3 tydny dlouhe ceste, kde mi slouzil jako zalozni fotak a pristup k WIFI. Takze jestli muzu doporucit, s timhle mam kladny zkusenosti a umi takrka vsechno co normalni uzivatel potrebuje.
Po trech mesicich jsem si ho hodil do sklenice se stavou. Jen jsem videl jak ten rozsvicenej display mizi ke dnu:D tak jsem na sebe byl pomerne hodne nasranej, ze jsem si zrusil fungl novej telefon, i kdyz v podstate nejakej zakladni. Ale co, funguje a slouzi a o to nam jde ne? A jelikoz delam v pekarne, tak po noci kdy jsem ho susil a podobne, a rano nefungoval jsem si rekl kaslu na to, stejne je mrtvej, a dal jsem ho na 20 minut do pece na chleba kde bylo 205 stupnu celsia. Po dvaceti minutach jsem ho vyndal. Telefon zaril jak pleska chlapka po 5 hodinach jizdy v kabriu na rozpalenym slunci. Ja ho zapnul a dodneska beha jak motokachna. Byl se mnou i ve Vietnamu na 3 tydny dlouhe ceste, kde mi slouzil jako zalozni fotak a pristup k WIFI. Takze jestli muzu doporucit, s timhle mam kladny zkusenosti a umi takrka vsechno co normalni uzivatel potrebuje.
No, Huaweie uz jsem taky mel a nejsou to spatne telefony.
Prave za na motorolu jsem zvyklej a mam k ni podobnej citovej vztah jako k E30. Ale na znacce samozrejme nelpim. On ten cinan je pekne udelanej, co jsem mel moznost videt. Potreboval bych prodat svoji soucasnou motorolu a bylo by po problemu, koupil bych si hned novou ...
Prave za na motorolu jsem zvyklej a mam k ni podobnej citovej vztah jako k E30. Ale na znacce samozrejme nelpim. On ten cinan je pekne udelanej, co jsem mel moznost videt. Potreboval bych prodat svoji soucasnou motorolu a bylo by po problemu, koupil bych si hned novou ...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA