opět rozvody na is
opět rozvody na is
Cau chlapi, tak včera jsem vytáh miláčka z promrzlý garáže 318 is. Stál chudák 3 tejdny a hnedka naskočil bez problémů. Pěkně sme ohřáli motor, projeli se ale… Pak couvám zpět do garáže a při přidání plynu je slyšet rachocení – na 99% je to zvuk volnýho rozvoďáku. Před tím to ale nikdy slyšet nebylo. Je možný že za to může to dlouhý stání v chladu? Je tam ten napínák řetězu, doufám že nějak neprask nebo co. Motor jinak běží potichoučku, mazání ok, olej nemizí. Připomínám že motor jsem poctivě ohřál a zvuky jsou slyšet po prudkým přidání plynu a následným poklesu otáček. No a dál potřebuju vědět zda někdo z vás má zkušenost s výměnou rozvodů na is-ku. Nebo jen poraďte kde to tady najdu ať neotravuju zbytečně. KURVA takovou radost jsem měl, že je všechno redy.
může to bejt jenom napínákem, novej origo stojí : 1325,- Kč.
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
a necháš si to zmáknout od profíků? nebo se do toho pustíš sám...Pročítal jsem fórum a vypadá to, že jen ta prácička někde v servisu vyjde na solidní sumičku
. A taky jde o to aby to servisáci UDĚLALI a ne DOJEBALI. Osobně bych to nejraděj měnil sám, ale nikdy jsem rozvody neměnil na takovymhle motoru. Jen na starý dokurvený Corse 

IKE píše:Už jsi vyřešil tu tvojí záhadu s motorem?Jak ti to zlobilo.Bobo píše:Já jdu taky ve středu na rozvody, tak uvidíme, na kolik to přijde

Mam Motor M 40.Myslím že tam je taky 4-drátová.Tak že jen předělám koncovku......Lukáš325e píše:Nevim, co máš za motor, ale já na svůj M20 koupil lambdu na felindu 1,3 za nějakých 13 stovek. Je úplně stejná, jen má kratší kabel a jinou koncovku. Takže jestli máš 4-drátovou... Jinak origo snad 4000?

To mě stojí auto už 3 měsíce v servisu.... Nejede a nejedeBobo píše:IKE píše:Už jsi vyřešil tu tvojí záhadu s motorem?Jak ti to zlobilo.Bobo píše:Já jdu taky ve středu na rozvody, tak uvidíme, na kolik to přijdeByl jsem na diagnostice, opravdový - né že to někam dám, druhej den přijdu a budu o dvě tisícovky lehčí, byla to špatná lambda sonda. Dávala pořád tu samou a samozřejmě špatnou hodnotu
Takže jsem koupil novou a už je to v pořádku...
![]()
No a teď zase vodní pumpa. V létě jsem dával novou starou (válí se mi jedna m40 v komoře), a ta teď začíná odcházet. Takže jsem se poučil že ani vodní pumpu néé starou
Koupim pěkně novou. A zdá se, že se lehce ozývají rozvody, takže taky
Ach jo

Přesně tak!IKE píše:Mam Motor M 40.Myslím že tam je taky 4-drátová.Tak že jen předělám koncovku......Lukáš325e píše:Nevim, co máš za motor, ale já na svůj M20 koupil lambdu na felindu 1,3 za nějakých 13 stovek. Je úplně stejná, jen má kratší kabel a jinou koncovku. Takže jestli máš 4-drátovou... Jinak origo snad 4000?super