Nákup z magistrátu (opuštěná a nalezná vozidla)

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Marosh

Nákup z magistrátu (opuštěná a nalezná vozidla)

Příspěvek od Marosh » 26. 01. 2013 11:50

Borci, máte někdo zkušenosti s nákupem z MHMP? Nebudu chodit kolem horké kaše - mají tam v únoru na prodej 325i ( http://www.praha.eu/public/cb/1f/1/1470 ... ez_spz.JPG ), ale přestože zjevně byla provozovaná a má SPZ, tak ji nabízejí v sekci autovraků. Říkám si, že na nějaké to domácí žvýkání by ještě šla použít a těch pět tisíc bych za ní dal (než aby ji někdo koupil za tři a rozřezal do výkupu surovin), problém však je, že je v sekci kde prodávají auta pouze pro "provozovatele zařízení ke sběru, výkupu a zpracování autovraků", což já nejsem a i kdybych nakrásně někoho sehnal přes koho bych to koupil, tak ... vydají k tomu ty papíry?

Dan td
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan td » 26. 01. 2013 12:13

Mají to tam popsaný a je to přesně jak tam píší, výjimky nejsou. Tzn. papíry k tomu nedostaneš, prodají to jen tomu, kdo má oprávnění šrotovat. Může to být auto, které vypadá OK, ale má třeba pozměněný VIN a nebo jsou další důvody, proč ho nechtějí pustit do provozu (rozuměj dát k němu papíry).
http://www.e39.cz

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...

Marosh

Příspěvek od Marosh » 26. 01. 2013 12:16

Já to tam samozřejmě četl, ale mám pocit, že jde o ten bod b) odrážka druhá:

2. každý měsíc budou vyhotoveny 2 seznamy vozidel:

a) k prodeji, kde budou zařazena vozidla evidovaná v registru vozidel ČR a technicky způsobilá k provozu, nebo vozidla sice neevidovaná v registru vozidel ČR, ale která mají nepozměněné identifikační znaky, především VIN kód,

b) k prodeji pouze pro provozovatele zařízení ke sběru, výkupu a zpracování autovraků, kde budou zařazena vozidla:

- která jsou trvale technicky nezpůsobilá k provozu a nejsou opatřena SPZ/RZ,

- která jsou zjevně trvale technicky nezpůsobilá k provozu,

- vozidla, u kterých došlo k pozměnění či odstranění identifikačních znaků nebo vozidla, u nichž již nelze získat technický průkaz a provést změnu vlastníka v registru vozidel ČR

Ale jestli to je jak říkáš, tak prostě škoda, no... zjevnost daná asi chybějícíma ledvinama. :roll:

P.S. Mám pocit, že všechno co je starší než x let prostě putuje do seznamu "na rozřezání" - ty seznamy "zpět na ulici" ... to je většinou jedno, dvě auta.

Odpovědět