Pojišťovna vs. Kola v TP

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
MattyX

Příspěvek od MattyX » 17. 01. 2013 17:06

honzabiker1 píše:
Alex_78 píše:Nejsem pravnik, ale muj nazor je, ze by se musel prokazat podil nespravneho rozmeru pneu na dopravni nehode (materialni aspekt), aby se mohla pojistovna na tom tocit. To ze to neni v TP nic neznamena, je to pouze formalni poruseni nejakeho zakona/vyhlasky.

Samozrejme muzou to na Tebe zkusit, ale podle meho laickeho nazoru by to tezko u soudu zargumentovali a vyhrali.
Podle zdraveho rozumu by to tak byt melo, ale staci se podivat na reseni dopravnich prestupku - materialni aspekt nikoho nezajima. Jsou i pripady lidi, kteri se s tim od spravniho rizeni dostali az k soudu a prohrali. :?
no ale jeden člověk cca 2 roky zpět s materiálním aspektem u ústavního soudu uspěl (měření 50tky na konci obce) psalo se o tom na autowebu.cz atd.

ad tema: škodu za 20 tis nikdo řešit asi fakt nebude .... u mě gumy řešili jen proto páč to mělo na autě po nehodě největší cenu :lol:
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ
Obrázek

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

Finky iS

Příspěvek od Finky iS » 18. 01. 2013 00:22

Nedopisovat,padelani uredni listiny! VTP maj na registru tak,jak ho mas ty. Dnes se resi uplne,vse,komu by se chtelo platit,a pojistovne uz vubec ne. Projednal bych to s pravnikem,jake sou sance,bud priznal chybu a zaplatil. Nebo si vzal soudniho znalce z oboru dopravy a posoudil namitku pojistovny,pokud nejaka bude.
Kdysi sem byl nabourany,v vtp sem mel 215-60-16,na aute 225-45-17 AMG,pojistovak pochvalik originalni kola a nic se nererilo.

Drzim palce at ti to projde.
E 30 1.8iS a E 30 1.8iS

Forget

Příspěvek od Forget » 19. 01. 2013 22:42

Řešit kola ... zapsat se dá cokoliv, ikdyž to tam v reálu ani nejde dát .)
Vyjádření importéra, typový list, dekra, možností je hodně, toho bych se nebál .)

P.S.: Kdyby byl problém, tak SZ. Popíšu ti trochu jak to funguje.)

Syky_y

Příspěvek od Syky_y » 20. 01. 2013 00:28

to Forget: Díky moc, kdyby byl problém ozvu se.

Díky i ostatním.... jsem zjistil že jste tu zatím v poho parta, možná si udělám topic o tý mojí paštice.
318is

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 20. 01. 2013 09:27

Pánové a jak zapsat kola? Budu to ted muset řešit na obě auta. Na klapáka musim dát 16tky a tříce zapsat více rozměrů. Jak to udělat? A jakou roli hraje ET?
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

Lukša

Příspěvek od Lukša » 20. 01. 2013 11:52

et hraje roli jen v Tp a případně na technické, pokud ti kola lezou ven..

dál platí že v provozu nesmí být přes obrys vozidla(bráno přes lem kola(svisle) k zemi vidět žádná část kola(ani ráfek, ani pneu)

já mám v TP 195/50 15 jako alternativní rozměr, což jsou naprosto směšné gumy, dál origo 205/55 15 a jedny 14ctky.. bez schválení výrobce(p.Stehlík)
na úřadě nedopíšou do TP nic, pokud nemáš :
A) typový list-dostaneš, pokud si koupíš nové alu kola, AlcarBohemia ti dopíše téměř jakékoliv pneu-pak nemáš problém tam mít legálbně 17ctky..

B) úředně schválená kopie velkého tp jiného vozu stejného typu- teď záleží na výkladu techniku, jestli je typ vozu E30 a model př 320 nebo třídí podle modelu typy ( u nás jsem je zmátl že neví, čí jsou) a pak ti podle cizího, plného tp dopíšou pneu, ráfky a ostatní údaje do TP (spotřeba, váhy, sport úpravy-výhodou je dovezené auto z němec, co mělo zapsanou sportovní úpravu schválenou v tp dle jejich TUV-pak máš klid na tk i od příslušníků)

jiná cesta v našem kocourkově není a pokud máš na autě neco jinak, než v papírech, pojištovna se s tebou párat vůbec nebude

Forget

Příspěvek od Forget » 20. 01. 2013 12:20

C) Napíšeš žádost na homologační oddělení BMW (importera), s VIN kódem tvého vozu, objasníš jim důvod atd. Cca do dvou týdnu dostaneš odpověd, akorát je lepší se neptat na "jedny" kola, ale na alternativy. Mě jich tenkrát poslali asi 7.)

D) Navštívíš DEKRU, zaplatíš cca 2000 a nějaký drobný, odzkouší, odměří, dají vyjádření a jdeš s tím na úřad, kde ti to zapíší.

E) Typový list můžeš mít i "cizí" napíšeš například do Ronalu, že jsi ztratil TL, k tomu samozřejmě omáčku. Musíš kouknout do katalogu, který kola to byly a jaký je k tomu pneu.) Někdy se ale stane, že chtějí fakturu (3 z 5 případů, neplatí jen pro Ronal, můžeš zkusit AEZ, Anzio, Lenso atd.).

F) To už jsou jiný cesty ... neoficiální .)

Nebát se, 90% úspěchu je vyřídilka u té legální cesty.

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 21. 01. 2013 11:55

U W124 asi problém nebude, nicméně tahat 2000kč kvůli kravině.... Nadruhou stranu s tim jezdim pořád a až mě někdo někde klofne tak aby mi něco zbylo na W126 :wink:
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 21. 01. 2013 18:33

klidně se obrať třeba i DAS.

Plnění pojišťovny se neodvijí od technické - je možné, že na tohle ťuknou, ale zas na druhou stranu, když jim potom pošleš scan TP jiného auta, kde je ten rozměr zapsaný, tak na to nemají moc co říct a musela by se opravdu v části tvé spoluúčasti řešit příčinná souvislost mezi "neodpovídajícím/nezapsaným" rozměrem a vzniklou škodou.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Odpovědět