E34-zamklé dveře

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Jerrykx
člen E30.cz

E34-zamklé dveře

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2011 21:48

Ahoj,
mam problém a to u své e34, tak doufam, že mi i tak nikdo poradí a nebudu hned smazán :)
Předevčírem sem zjistil, že mám zamklé levé zadní dveře a nejdou otevřít(zevnitř, zvenku, centrálem) a zřejmě jsou zamklé doublelockem, protože kolík nejde vytáhnout, je asi zablokovaný. Zkoušel jsem odpojit baterku-beze změny, odpojit GM-obět beze změny, tak jestli byste měl nikdo nějakou radu jak pomoct,budu vděčný.
Ještě bych připsal, že kolík při zamykání ostarních dveří sebou mírně škube, ale né tak, aby otevřel :?

Problém sem napsal i na bmwklub, tak si to možná nikdo přečte dvakrát.

Předem dík, snad nepříde na řadu rozštípání tapicírungu :(

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 10. 01. 2011 22:04

kolega vyndal tapec pri zevrenych dverich a rucne to otevrel, sice nemel double lock, ale kdyz se dostanes kmotorku zevnitr, uz na nej dokazes privest impuls a odemknout.

Jerrykx
člen E30.cz

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2011 22:39

Mohl by mi prosím nikdo vysvětlit jak funguje double lock?Měl sem za to, že když se uzamkne na zmíněný double lock, tak do servomotůrku stále proudí proud a drží motůrky jakoby sevřené(zablokované) a tudíž odpojením baterky by se měli odblokovat né?nemusim tu baterku jen odpojit na dýl?nebo doublelock tvoří nějaká mechanická západka?

Jinak na zámek už jakž takž vydím, ale na servozmrd né, na jeho konektor se bez destrukce tapicírungu nedostanu..zatim :D

Dík za vysvětlení

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 10. 01. 2011 22:41

Jerrykx píše:Mohl by mi prosím nikdo vysvětlit jak funguje double lock?Měl sem za to, že když se uzamkne na zmíněný double lock, tak do servomotůrku stále proudí proud a drží motůrky jakoby sevřené(zablokované) a tudíž odpojením baterky by se měli odblokovat né?nemusim tu baterku jen odpojit na dýl?nebo doublelock tvoří nějaká mechanická západka?

Jinak na zámek už jakž takž vydím, ale na servozmrd né, na jeho konektor se bez destrukce tapicírungu nedostanu..zatim :D

Dík za vysvětlení
double impuls aktivuje mechanickou zapadku v motorku tahla,ktere pak zase odemykacim impulsem "odskoci". Hledej prispevek od Vasi, docela podrobne to popsal.

Jerrykx
člen E30.cz

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2011 23:17

Max-Max píše:
Jerrykx píše:Mohl by mi prosím nikdo vysvětlit jak funguje double lock?Měl sem za to, že když se uzamkne na zmíněný double lock, tak do servomotůrku stále proudí proud a drží motůrky jakoby sevřené(zablokované) a tudíž odpojením baterky by se měli odblokovat né?nemusim tu baterku jen odpojit na dýl?nebo doublelock tvoří nějaká mechanická západka?

Dík za vysvětlení
double impuls aktivuje mechanickou zapadku v motorku tahla,ktere pak zase odemykacim impulsem "odskoci". Hledej prispevek od Vasi, docela podrobne to popsal.
Dík moc, jdu hledat :wink:

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 11. 01. 2011 07:05

Taky se mi povedlo na LZ dveřích nedestruktivně vyndat tapec a následně povolit šrouby držící motůrek centrálu. Pak už jednoduše odemkneš ručně.
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

fioro

Příspěvek od fioro » 11. 01. 2011 15:49

vyberies sedacky komplet a malo by to ist...e34 ma velmi sofistikovane tapce , tie plastove cudliky nie su priamo v papundekly ale na takych plast drziakoch ktore sa prinajhorsom odlepia od papundelka a neposkodia, prilepis potom naspat v pohode...akurat ten stredny mozno urves.
e34-tds-t67740,start,15.html
e34 525 tds, Ford Transit 2,5 td

Jerrykx
člen E30.cz

Příspěvek od Jerrykx » 11. 01. 2011 23:15

Tak odemčeno, musel se si načtyřikrát zlomit ruce :lol: a povolit servomotůrek z držáku, pak sem normálně odemknul :arrow: takže na to kápnul Tony a já mu za to děkuji :wink:

Motůrek měl zaseklou západku doule locku....docela nemilé kdyby se rozhodla zaseknout třeba při vzplanutí auta(a hned ve 4dveřích :? ) :lol: :lol:

Jinak za rady díky i ostatním

0ndra.N

problem

Příspěvek od 0ndra.N » 10. 01. 2013 12:34

mam podobny problem snad muzes pomoct kdyz uz se ti to podarilo, jenze ja to mam komplikovanejsi :D z neznameho duvodu nejde central ani DO a nekdo se mi snazil vykrast auto a vykuchal zamek takze dvere nejdou otevrit ani pres kufr ani DO ani normalne klicem... dostanu se tam jen pres spolujezdce a zevnitr dvere samozrejme taky neotevru...co s tim?? prosim pomoc uz jsem z toho zoufalej :oops:

Jerrykx
člen E30.cz

Re: problem

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2013 12:53

0ndra.N píše:mam podobny problem snad muzes pomoct kdyz uz se ti to podarilo, jenze ja to mam komplikovanejsi :D z neznameho duvodu nejde central ani DO a nekdo se mi snazil vykrast auto a vykuchal zamek takze dvere nejdou otevrit ani pres kufr ani DO ani normalne klicem... dostanu se tam jen pres spolujezdce a zevnitr dvere samozrejme taky neotevru...co s tim?? prosim pomoc uz jsem z toho zoufalej :oops:
Snad jen sundat u každých dvěří tapicírung(asi ho zničíš, když jsou dvěře zavřené) a ke každému motůrku na tvrdo přivést 12V, beru v úvahu, že je zacvaklej double lock, když to nejde vytáhnutím kolíkama, nebo motorky povolit a zatáhnot za táhlo.

0ndra.N

Příspěvek od 0ndra.N » 10. 01. 2013 13:59

ja pocital prave s tim ze bych to odpojil a zatahl za to tahlo snad to vyskoci a nevis jak zase zprovoznit tu dalku?? a k tomu tapecu..cetl jsem tady ze to lidi sundali bez poskozeni tak snad to nejak pujde ne??

Jerrykx
člen E30.cz

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2013 14:38

0ndra.N píše:ja pocital prave s tim ze bych to odpojil a zatahl za to tahlo snad to vyskoci a nevis jak zase zprovoznit tu dalku?? a k tomu tapecu..cetl jsem tady ze to lidi sundali bez poskozeni tak snad to nejak pujde ne??
Jo melo by to takhle jít. K dálce nevím, je toho hodně co by to mohlo být, napřed bych zprovoznil centrál, pak bych řešil dálku....možná grund, nebo general modul, nevim v kterým je centrál, u dálky možná čidlo u zrcátka/přímo ovladač...baterka :lol:

Mě se tapec nepovedlo demontovat bez zkur*ní. Možná, že se ti to podaří.

0ndra.N

Příspěvek od 0ndra.N » 10. 01. 2013 14:44

:D :D tak to jsi mi zvedl naladu no...kazdopadne zkusim teda rozpojit rele a prostriknout kontaktolem mas jeste nejakej napad jak celou tuhle zk****nost rozchodit? :D aspon ten central

Jerrykx
člen E30.cz

Příspěvek od Jerrykx » 10. 01. 2013 15:14

0ndra.N píše::D :D tak to jsi mi zvedl naladu no...kazdopadne zkusim teda rozpojit rele a prostriknout kontaktolem mas jeste nejakej napad jak celou tuhle zk****nost rozchodit? :D aspon ten central
Nic mi nenapadá, zkus blíže popsat svůj problém. Zničeho nic ti vše přestalo jít?

btw: netusim jaké relé myslíš, ale zkus to...

0ndra.N

Příspěvek od 0ndra.N » 10. 01. 2013 15:30

no to kdybych vedel..... ja uz to s timhle defektem koupil, pres zamek to neotevru jelikoz ne na srac*u, central proste jak kdyby tam nebyl a dalka sice blikne na ovladaci ale nestane se ani ho*no....

Odpovědět