E30 cabrio - přejezd zadního okna

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
desp
člen E30.cz

E30 cabrio - přejezd zadního okna

Příspěvek od desp » 10. 06. 2012 22:51

Takže kolegové - mám dotaz ohledně drobného problému s levým zadním oknem cabria, které se při zavírání zaklápěním ve vertikálním směru začalo zastavovat o cca 2-3 mm dále (jakoby přejíždí nějaké koncové nastavení) a to tak, že při zavírání dveří s vytaženým oknem toto pak naráží do zadního vytaženého okénka. Není to moc, ale to dřív nebylo. Zatím to řeším tak, že zadní okénko a 1 "ťuknutí" jakoby pootevřu a pak je vše jako dříve.
Problém je zřejmě někde v posunu (příp. vůli) nastavení konce dovírání,
Máte někdo zkušenosti s touto problematikou? Prosím fakta a ne dohady.
Děkuji.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site

lucky325i

Příspěvek od lucky325i » 11. 06. 2012 00:50

Takze kdyz sundas zadni tapec tak na horni strane mechanismu uvidis dve kolejnice ve kterych to okno jezdi. Na konci toho jsou zarazky uvnitr te kolejnicky a sroubek nebo maticka destika klicek (M6). Staci povolit posunou smerem dolu tak jak potrebujes mit serizene okno a uz to zase frci. Tzn zavrit okno jak potrebujes a potom posunout nelze hnout s oknem pokud je na moturku ale to je ti doufam jasne. Druhej problem je ze ten sroubek nebo ta zarazka muze mit pristrzenej zavit a i kdyz to dotahnes tak to casem zase povoli a posunese. :)

Jinak mam ten samej problem taky na zadnim levem okne. :)
Manželka homosexuála s pláčem vypráví:
"Pak se svlékl, já se taky svlékla, on si oblékl moje šaty a od té doby jsem ho už neviděla."

lucky325i

Příspěvek od lucky325i » 11. 06. 2012 00:52

lucky325i píše:Takze kdyz sundas zadni tapec tak na horni strane mechanismu uvidis dve kolejnice ve kterych to okno jezdi. Na konci toho jsou zarazky uvnitr te kolejnicky a sroubek nebo maticka destika klicek (M6). Staci povolit posunou smerem dolu tak jak potrebujes mit serizene okno a uz to zase frci. Tzn zavrit okno jak potrebujes a potom posunout nelze hnout s oknem pokud je na moturku ale to je ti doufam jasne. Druhej problem je ze ten sroubek nebo ta zarazka muze mit pristrzenej zavit a i kdyz to dotahnes tak to casem zase povoli a posunese. :) Jo je to nejake lehka slitina nebo hlinik takze strhnout zavit je hracka. :)

Jinak mam ten samej problem taky na zadnim levem okne. :)
Manželka homosexuála s pláčem vypráví:
"Pak se svlékl, já se taky svlékla, on si oblékl moje šaty a od té doby jsem ho už neviděla."

desp
člen E30.cz

Příspěvek od desp » 11. 06. 2012 12:43

Díky moc - takhle jsem si to nějak představoval, že by to mohlo být. Snad se to úpravou polohy koncového zajištění spraví.
Ještě jednou děkuji.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site

Odpovědět