Příspěvek
od desp » 29. 05. 2012 08:09
Také jsem si zakoupil od německého výrobce fy TA Technics nerezové laděné svody na M40. Montáž na motoru bez problémů, ale při při dopasovávání na výfukovou trubku pod autem nastal problém a to, že nové laděné svody byly výrazně níže a nedalo se s nimi nijak hnout. Samozřejmě, že výfuková trubka se vyndala z uložení a na svody se dopasovala, ale tento spoj byl výrazně níže, stal se v podstatě nejnižším místem vozu a docházelo občas ke škrtnutí. Musel jsem svody nechat rozříznout a upravit se zpětným zavařením do správné pozice vůči výfuku v origo uložení. Nyní je vše OK.
Oni si s tím ani ti Němci zřejmě moc nelámou hlavu.
To jsou mé zkušenosti s nepasováním laděných svodů od německého výrobce.
I přes ujišťování na letáku u výrobku o různých zlepšeních parametrů včetně zvuku žádný posun ve výkonu, krouťáku či zvuku ani náhodou (bez měření na brzdě - pouze subjektivní pocity natěšeného uživatele). Je to jen takový "dobrý" pocit, že tam mám laděné svody.
Také se musí počítat s tím, že krásný leštěný nerez po vybalení z krabice se po několika doslova desítkách km po namontování změní v namodralou krouceninu u motoru.
desp sen.
-=www.desp.ic.cz=- BMW fun site