Dobrý den, chtěl bych se touto cestou zeptat, jak je složitá výměna levého zadního ložiska u 320i, r.v. 1984, nejde mi povolit ta matice uprostřed zadního kola. a nevím zda jí musím povolit, nebo jak se to přesně dělá. POkud by mě někdo za úplatu půjčil přípravky, které jsou potřeba, uvítal bych to. jsem z Prahy. Nebo doporučil někoho, kdo by to za solidní cenu udělal.
Děkuji za odpovědi. Florian
Výměna ložiska u pravého zadního kola na E30
Sice je to novější model (nejspíš E46), ale postup je stejnej i pro E30.
Liší se zajišťovací podložka matice.
Montáž novýho ložiska zde:
http://www.youtube.com/watch?v=DX9iCZIV ... =fvwp&NR=1
Ložisko před montáží dávám do mrazáku, je-li možnost, ev. si lehce ohřeju rameno.
Předem si řádně proškrábnu zápich pro segrovku, všechno očistím a vnitřek ramene lehce namáznu.
.
To je pravda - mezi 3:15 a 3:57 je vidět, že použil podložky o menším průměru než je vnitřní průměr vnějšího kroužku ložiska. Na vnitřní kroužek nesmí jít lisovací tlak.Stany píše:Mně se akorát nelíbilo to poslední dotažení nového ložiska do ramena přes prostřední obruč nového ložiska.
Dělám to vždy přes staré ložisko aby se nové nepoškodilo.
Zdravím všechny. Tak ložisko jsem měnil minulý týden a vše v pohodě, kromě poloosy, začal mi z kloubu tect vazelina, pravděpodobně bohužel proto že jsem poklepával na tu pokličku co je za manžetou - na straně kola- .
Nestalo se to vám někomu ? Jinak mi nenapadá jak ji tam zpět namontovat, zase tak lehce rukou tam zasunout nejde. Děkuji za reakce. Přeji mnoho uspěchů .
Nestalo se to vám někomu ? Jinak mi nenapadá jak ji tam zpět namontovat, zase tak lehce rukou tam zasunout nejde. Děkuji za reakce. Přeji mnoho uspěchů .