Motor stále Vaří

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Ivo
Kontaktovat uživatele:

Motor stále Vaří

Příspěvek od Ivo » 26. 05. 2003 06:14

Tak už jsem opravde nešťastnej Tak jsem do mojí 535i po sosnový kde jsem rozbyl hlavu dal novou a stále to vaří termostat se otevírá ale ve spodní trubce u chladiče je studená voda to je na mašli co s tím??

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor stále Vaří

Příspěvek od ondra_m » 26. 05. 2003 07:24

Ivo píše:Tak už jsem opravde nešťastnej Tak jsem do mojí 535i po sosnový kde jsem rozbyl hlavu dal novou a stále to vaří termostat se otevírá ale ve spodní trubce u chladiče je studená voda to je na mašli co s tím??
Nezapojil jsi blbě hadice do topení? (topí to?).
Ondra ex.M-Fahrer

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 26. 05. 2003 09:13

a myslíš že to by mohlo být také ono?

Honza

Příspěvek od Honza » 26. 05. 2003 21:23

Nevim jakou 535i máš, jestli E34 (u E28 to bude obdobné), tak zkus odpojit tenkou hadičku od chladiče vedoucí do expansky. Někdy se ucpe a chladicí systém pak nejde odvzdušnit. V tvojem případě by mohlo jít o takovouhle banalitu. Už si to nepamatuji přesně, ale 535 by mohla mit i odvzdušňovací šroubek na tělese termostatu.
Abych to shrnul. Až to budeš mít studené, tak povol ten odvzdušňovák a nalívej vodu dokud z něj nezačne vytékat. Pak ho lehce dotáhni a nastartuj. Při zvýšených otáčkách ho povol a zavři až nepůjdou žádné bubliny. Pak když se podíváš do expansky a přidáš otáčky, tak by měl stříkat pramínek vody z té vracečky od chladiče.
Snad ti to pomůže.
(Jestli ne, tak se koukni na termouš (neotočils ho při montáži naopak? Opravdu otvírá?- zkus ho uvařit v hrnci) a vodní pumpu)

mison

Příspěvek od mison » 29. 05. 2003 11:54

Presne toto mi to robilo po tom ako som nahodil servoriadenie. ani neviem ako som to odstranil, ale spravil som nasledovne veci: za prave bola dost napnuty remen na vodne cerpadlo-tak som ho nastavil spravne, potom som mal dolu vrtulu..a nakoniec som zo srandy poklapal kladivom po termostate..a myslim ze ptrave to pomohlo. Obcas sa to vraj luby zaseknut. je tam bimetal.

Ivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo » 30. 05. 2003 06:24

Tak už je to v pohodě prostě jsme to neuměli ovzdušnit až jsme u termostatu vyšroubovali ten velkej šroub a naplnily to tudy tak už zase jezdim sláva ale prodám to chci E30 plast combi

Odpovědět