MEGAUPLOAD

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět

Stojím na straně

USA a FBI
1
2%
MEGAUPLOAD
37
80%
je mi to víceméně jedno
8
17%

Celkem hlasů: 46

Kubajz von Odry
člen E30.cz

MEGAUPLOAD

Příspěvek od Kubajz von Odry » 30. 01. 2012 19:15

tak téma je myslím pro většinu lidí sledující dění ve světě a na internetu jasné... jaký je váš názor?

jinak nabízím k přečtění tento trochu delší článek:

http://pctuning.tyden.cz/hardware/multi ... ih?start=1

(p.s. vždy na konci článku je vpravo dole šipka kterou se posunete na další kapitolu)
Obrázek

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 30. 01. 2012 19:27

Můj názor je ten, že warez scéna si najde jinou cestu.. dokonce se budují alternativní sítě, které budou nahrazovat současný internet alespoň ve sféře warezu.

Stojím jednoznačně na straně megauploadu. Paradoxně celý upload systém zafungoval jako domino. federálové strčili do největšího a pomalu padají všichni.

Kdo o tom moc neví, dozví se také zde:
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... co-je-acta

je tam celkem laické a srozumitelné video. doporučuji se na to alespoň podívat.

Pak si pusťte oficiální videoklip megauploadu, než ho ACTA zakáže, smaže a znepřístupní. http://www.youtube.com/watch?v=o0Wvn-9BXVc&feature=share :evil: Někdo nad tím mávne rukou se slovy "je to jenom internet", ale až bude hledat na internetu jakékoliv informace a místo textu tam bude cenzura typu: "A toto je představení produktu *****, které se bude zamlouvat lidem z oboru ***** a *****, kteří pracovali dlouhá léta na ***** což přineslo mnoho informací z *****", pak se budu jenom smát. Ano je to zahnané do extrému, ale toto bude bohužel skutečnost za pár let.

PS: nejvíc mě zaráží, proč je to vedené stylem o nás bez nás. Internet by měl být svobodné médium jako každý jiný sdělovací prostředek. A warez tu bude i přes všechny tyhle šaškárny, pravidla, licence, patenty a duchovní majetek,..

Oldman
člen E30.cz

Příspěvek od Oldman » 30. 01. 2012 19:43

thinksonix píše:Můj názor je ten, že warez scéna si najde jinou cestu.. dokonce se budují alternativní sítě, které budou nahrazovat současný internet alespoň ve sféře warezu.

Stojím jednoznačně na straně megauploadu. Paradoxně celý upload systém zafungoval jako domino. federálové strčili do největšího a pomalu padají všichni.

Kdo o tom moc neví, dozví se také zde:
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... co-je-acta

je tam celkem laické a srozumitelné video. doporučuji se na to alespoň podívat.

Pak si pusťte oficiální videoklip megauploadu, než ho ACTA zakáže, smaže a znepřístupní. http://www.youtube.com/watch?v=o0Wvn-9BXVc&feature=share :evil: Někdo nad tím mávne rukou se slovy "je to jenom internet", ale až bude hledat na internetu jakékoliv informace a místo textu tam bude cenzura typu: "A toto je představení produktu *****, které se bude zamlouvat lidem z oboru ***** a *****, kteří pracovali dlouhá léta na ***** což přineslo mnoho informací z *****", pak se budu jenom smát. Ano je to zahnané do extrému, ale toto bude bohužel skutečnost za pár let.

PS: nejvíc mě zaráží, proč je to vedené stylem o nás bez nás. Internet by měl být svobodné médium jako každý jiný sdělovací prostředek. A warez tu bude i přes všechny tyhle šaškárny, pravidla, licence, patenty a duchovní majetek,..
Z hlediska stahování všeho možného je mě šumák co se děje,ale vidím za tím prodlouženou ruku Velkého Bratra,a to už mě šumák není,to mě opravdu sere že mě někdo na hranicích bude šacovat notas,mobil, foťák, USBéčko to je na mě moc
ex E 30 318i,E 30 320i ex,E 30 316i A Blue Angel ex, E 30 325 Silver Lady, chromáčik,ex E36 325i kupé,now e36 kupé 2.5 White homeless

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 30. 01. 2012 19:55

Oldman: ono to je zaměřený všeobecně protu tomu aby se vláda a ISP mohli hrabat komukoliv v čemkoliv, co má digitální podobu.. to, že přerušej provoz MEGAUPLOADU je vedlejší účinek. tím si chtěli pouze dokázat fakt, že jsou toho schopní aby se ostatní lekli a podobné služby ukončili.

Jak jsem už psal: do začátku jsou předsudky z videa skutečně nadsazené, ale je pouze otázkou času za jak dlouho k takové "bezohlednosti" dojde.

Jinými slovy: Postavíš si auto, uděláš ho do designu například MONSTER energy, vyfotíš ho a uploaduješ sem na forum. To, že tě tu spousta lidí odsoudí a většině se to líbit nebude je vedlejší účinek, ale co chci říct: za týden ti klepne na vrata ISP s tím, že buď fotku neprodleně smažeš, nebo se můžeš rozloučit s připojením a věřím tomu, že si to ISP pohlídá když mu na krku bude stát sw policie. Dále celý tvůj "přestupek" projednají s americkým držitelem patentu této značky s tím, že byla neoprávněně užita značka, na kterou drží patent a má nárok si říct odškodnění.

Chci říct, že to není jen o stahování. Kdyby implicitně zakázali stahování čehokoliv na internetu, tak ta možnost tady stejně bude, protože lidé si cestu, jak to získat, stejně najdou.

*Je to můj názor který jsem si vytvořil z dostupných informací na netu, snad mě tu neukamenujete* :wink:

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 31. 01. 2012 00:15

Souhlasím z výše napsaným a kurevsky se mi to nelíbí! Ani nemusím být veliký paranoik a je mi jasné o co tu kráčí, jak už Oldman řekl. Dávám tomu tak dva, tři roky a budeme všichni všude permanentně monitorovaní stejně jako ve filme o temné budoucnosti. Přiznejme si to, pánové - jsme pomalu ale jistě v hajzlu
No smoke, no fun...
Obrázek

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 31. 01. 2012 08:58

Venca

Příspěvek od Venca » 31. 01. 2012 10:36

... celkem fuk kdo... píše:... tak dva, tři roky a budeme všichni všude permanentně monitorovaní stejně jako ve filme o temné budoucnosti. ...
Netřeba hledat v ulítlých filmech.
Kdo zná praktiky některých zaměstnavatelů, určitě už se setkal s "využitím moderních technologií".

Zažil jsem na vlastní kůži, když mě jednou "vymazali" a zůstal bych jako černej pasažér někde v Hajzlíkovicích, nemít určitou znalost prostředí...

Ahmed

Příspěvek od Ahmed » 31. 01. 2012 10:45

taka pikoska co som videl ked som hlasoval
Obrázek

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 31. 01. 2012 12:15

ono stejně ta petice nic nezmůže, ale lepší se tomu postavit čelem, než tiše sledovat co se kolem nás děje..

PS: ten obama bude beztak fake.

Ahmed

Příspěvek od Ahmed » 31. 01. 2012 12:25

thinksonix píše:ono stejně ta petice nic nezmůže, ale lepší se tomu postavit čelem, než tiše sledovat co se kolem nás děje..

PS: ten obama bude beztak fake.
hej je mi jasne ze to nebol on osobne ;) ja len tak...

thinksonix

Příspěvek od thinksonix » 31. 01. 2012 12:42

http://zpravy.e15.cz/byznys/technologie ... xe15nazive

To už je vážně špatný když i politici nad tím kroutí hlavou...

Neměla by ta anketa být takto:

Jsem proti ACTA (megaupload)
Souhlásím s ACTA (federálové)
Nevím, co znamená svobodné médium

Ahmed
Alebo to bol naozaj on sam osobne :shock:

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 31. 01. 2012 23:20

Venca píše:
... celkem fuk kdo... píše:... tak dva, tři roky a budeme všichni všude permanentně monitorovaní stejně jako ve filme o temné budoucnosti. ...
Netřeba hledat v ulítlých filmech.
Kdo zná praktiky některých zaměstnavatelů, určitě už se setkal s "využitím moderních technologií".

Zažil jsem na vlastní kůži, když mě jednou "vymazali" a zůstal bych jako černej pasažér někde v Hajzlíkovicích, nemít určitou znalost prostředí...
Ano, o gps lokátorech ve strojích udávajícím akutální zatížení, pohyb a probíhající činnost ve strojích bych mohl vyprávět...
No smoke, no fun...
Obrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 01. 02. 2012 09:16

Míšánek píše:Ano, o gps lokátorech ve strojích udávajícím akutální zatížení, pohyb a probíhající činnost ve strojích bych mohl vyprávět...
Tak.
Já měl GPS ve služebním autě, externí firma kreslila mapu pohybu, čumět tam mohl kdejakej jouda.
Krom toho PDA v kapse, taky s GPS, kterým mohl nějaký managér oklepávat on-line moji polohu.

A samozřejmě "data byla dokonale zabezpečena", ale to už by bylo moc neuvěřitelný...

Semry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semry » 01. 02. 2012 09:34

Jak se řešili soukromé jízdy?
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla

Venca

Příspěvek od Venca » 01. 02. 2012 09:51

Semry píše:Jak se řešili soukromé jízdy?
Byly tři kategorie:

- šupáci, co samozřejmě nemohli mít až takový benefit

- management, který měl softwarově oživenou funkci malýho idiotsky umístěnýho přepínače s červenou LED, kterým se přepínala soukromá/služební jízda.
Při soukromý jízdě vozidlo mizelo z mapy.

- vrcholový management (cca 35 vozidel) - nezavedeno do systému

Inteligentní management ovšem bdí a pracuje 24 hodin denně včetně So - Ne i svátků.
Takže jsem viděl v mapě (ano, já, "šupák", a z domova) v So + Ne jízdy od cca 8:30 od baráčku pana managera, se zastávkou u tchýně, dále k OD Tesco, pak k InterSparu, s krátkou zastávkou (cca 5-10 min) někde u jedné z budov podniku. Přistání doma (po další zastávce u tchýně) kolem 12:00. Služební jízda, pravidelně každý týden nejméně 2x.

:lol:

Odpovědět