Podtlak ??
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Podtlak ??
Kdo mi řekne jak funguje a na co má vliv taková ta "krabička" do ktere jde podtlak ze sání a pak do rozdělovače.
Vím jak ovlivnujě podtlak rozdělovač atd...,ale zajímalo by mě k čemu tam je třeba ten třetí vývod zakrytej čepičkou a proč do ní jde elektrika???? (když jsem napojil rozdělovač s ní a bez ní tak žádnej rozdíl... Jo mám 318i M10
Dík
Vím jak ovlivnujě podtlak rozdělovač atd...,ale zajímalo by mě k čemu tam je třeba ten třetí vývod zakrytej čepičkou a proč do ní jde elektrika???? (když jsem napojil rozdělovač s ní a bez ní tak žádnej rozdíl... Jo mám 318i M10
Dík
-
Venca
Re: Podtlak ??
Je tam cívka a po přitažení zřejmě otevře cestu vzduchu ze sání k podtlakový regulaci. Zaslepenej vývod není použitej. Kdy to spíná, nevim, ale chystám se na "laboratorní" pokus.Huska píše:Kdo mi řekne jak funguje a na co má vliv taková ta "krabička" do ktere jde podtlak ze sání a pak do rozdělovače.
Dík
Tuším, že to spíná podle teploty motoru.
Máš K-Jetronic, je tak?
- toretto_223
- Kontaktovat uživatele:
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem to byl zkusit a taky mi v tom cvaká. Ten třetí vývod že by byl jen tak zaslepenej se mi nezdá.....
Napadlo mě jeslti do té třetí taky nemá vést nějaká hadička...(třeba v sání mám jeden vývod ucpanej tak nevím jesli třeba není nějaká souvislost s tímto
Mám K-Jetronic.
Mám K-Jetronic.
- toretto_223
- Kontaktovat uživatele:
v sani mam taky jeden vyvod ucpanej zaslepkou.. takze predpokladam , ze to tak ma bejt... jinak do ty jak rikate "krabicky" mi vede hadicka ze sani a z rozdelovace + konektor s nejakou elektrikou...
tak co to teda je a k cemu to slouzi?
ja mam 1.8i z ´86 puvodne s katem - takze (asi) L-Jetronic /nebo LU-Jetronic? jake je rozdil?/
ja mam 1.8i z ´86 puvodne s katem - takze (asi) L-Jetronic /nebo LU-Jetronic? jake je rozdil?/
E34 525tds touring´96
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je přesně to co chci vědět.... (pro upřesnění ..zespodu ti vede ze sání a z boku do rozdělovače?? Já ted jak přehazoval motor tak jsem si nebyl jistej kterou kamtoretto_223 píše:v sani mam taky jeden vyvod ucpanej zaslepkou.. takze predpokladam , ze to tak ma bejt... jinak do ty jak rikate "krabicky" mi vede hadicka ze sani a z rozdelovace + konektor s nejakou elektrikou...
- toretto_223
- Kontaktovat uživatele:
-
Venca
Klid.Huska píše:Tak nikdo nevíte k čemu to je????????????????????????
Pátram.
Pod plastovým krytem u levýho "hrnce" jsou 3 relé. Jedno z nich (řek bych to velký) je na spínání cívky v tom ventilu.
Vyhodnocuje se teplota vzduchu před filtrem a (asi) i teplota chladící kapaliny.
Jsou do toho zapracovaný i otáčky, respektive impulsy vstřiků.
Sepnutím cívky se umožní zapojení podtlakový regulace předstihu.
Mám L-Jetronic.
Jak to má K-Jetronic, netuším. (Tam to teče furt, bez impulsů)
Jestli někdo ví víc, napište to sem.
Jestli píšu blbost, okamžitě mě usměrněte.
-
Turek
Měl jsem podobný problém, ulomit se mi zobáček(co se na něj připojuje hadička)u toho ventilu a nemohl jsem sehnat stejný, jelikož všechny je maj zaslepeny(ma to tak být),jenže mě od toho vedla i ta třetí hadička. Chcete vědět k čemu slouží, tak pokuď nemáte klimatizaci, tak Vám bude tak akorát k h..... Já ji bohužel mám, ale podtlakáč sem nikde nesehnal, protože jsou všechny zaslepený, tak sem musel objednat novej v Německu.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Tak konečně nějaká dobrá informace .... DíkTurek píše:Měl jsem podobný problém, ulomit se mi zobáček(co se na něj připojuje hadička)u toho ventilu a nemohl jsem sehnat stejný, jelikož všechny je maj zaslepeny(ma to tak být),jenže mě od toho vedla i ta třetí hadička. Chcete vědět k čemu slouží, tak pokuď nemáte klimatizaci, tak Vám bude tak akorát k h..... Já ji bohužel mám, ale podtlakáč sem nikde nesehnal, protože jsou všechny zaslepený, tak sem musel objednat novej v Německu.
Ale ještě by mě zajímalo jak ovlivnuje podtlak do rozdělovače (co se uvnitř vlastně děje).....pokud jsem vedl podtlak přímo k rozdělovači tak jsem žádnou změnu nepoznal (jak ovlivnuje podtlak rozdělovač vím)
-
Venca
Zavře ho.Huska píše:Tak konečně nějaká dobrá informace .... DíkTurek píše:Měl jsem podobný problém, ulomit se mi zobáček(co se na něj připojuje hadička)u toho ventilu a nemohl jsem sehnat stejný, jelikož všechny je maj zaslepeny(ma to tak být),jenže mě od toho vedla i ta třetí hadička. Chcete vědět k čemu slouží, tak pokuď nemáte klimatizaci, tak Vám bude tak akorát k h..... Já ji bohužel mám, ale podtlakáč sem nikde nesehnal, protože jsou všechny zaslepený, tak sem musel objednat novej v Německu.
Ale ještě by mě zajímalo jak ovlivnuje podtlak do rozdělovače (co se uvnitř vlastně děje).....pokud jsem vedl podtlak přímo k rozdělovači tak jsem žádnou změnu nepoznal (jak ovlivnuje podtlak rozdělovač vím)