Bilsteiny, vadnost a reklamace - navod k montaži str.5
Bilsteiny, vadnost a reklamace - navod k montaži str.5
Všiml jsem si docela dost reklamaci na Bilsteiny or soudruha Chovance na BMWklubu hlavně asi zvidetelne problemy s uplatněnim reklamace přes něj(Chovance a spol), jak to teda je s kvalitou kusů jako takovych? to že Bilstejny jsou špicy to je znamo.
Když už jsme u toho kdo tady je umi za dobre ceny a připadně bude schopny a ochotny vyjednat s podnikem vyměnu v případě problemu?
Když už jsme u toho kdo tady je umi za dobre ceny a připadně bude schopny a ochotny vyjednat s podnikem vyměnu v případě problemu?
Naposledy upravil(a) ARMAN dne 24. 08. 2011 14:32, celkem upraveno 1 x.

- Jan Kučera
já je bral od Auto-Fren a po roce provozu bezproblémů..zadní tlumič dokonce přežil prasknutí pružiny..
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
ja bych rekl ze na bmwklubu se viditelne resi to, ze objednas tlumice u
Chovance a on chce pladbu predem tak mu posles celou castku
a tlumice ti dorazy za nekolik mesicu nebo vubec.
Vlastni zkusenost!
Chovance a on chce pladbu predem tak mu posles celou castku
a tlumice ti dorazy za nekolik mesicu nebo vubec.
Vlastni zkusenost!
e39 528i touring
e83 x3 3.0ia
e85 Z4 2.5i Merlot rot
e32 740ia Alpina look
e30 328i coupe M-Technik II m20b28
R1100s Mandarin
R1150gs twin spark
e83 x3 3.0ia
e85 Z4 2.5i Merlot rot
e32 740ia Alpina look
e30 328i coupe M-Technik II m20b28
R1100s Mandarin
R1150gs twin spark
ja bral u Frena predloni, byla to nejaka narozeninova akce za velmi atraktivni cenu.
na predku drzi dodnes na zadaku jeden vytekl po roce a druhej se urval po roce a pul.
nic sem nereklamoval, neb jsem na to nemela naladu ani doklad.
nad kratkou zivotnosti pri malem prubehu km mi zustava rozum stat, ale stourat se v tom nehodlam.
budte kazdopadne opatrni
na predku drzi dodnes na zadaku jeden vytekl po roce a druhej se urval po roce a pul.
nic sem nereklamoval, neb jsem na to nemela naladu ani doklad.
nad kratkou zivotnosti pri malem prubehu km mi zustava rozum stat, ale stourat se v tom nehodlam.
budte kazdopadne opatrni
dablyk & mile eaters
E38 730iA V8 - ‘ultimate traveller’
E30 1,8 Touring - 'immortal phenomenon'
K75RT = - ‘flying brick’
R45 =o= - ‘AirHead’
E38 730iA V8 - ‘ultimate traveller’
E30 1,8 Touring - 'immortal phenomenon'
K75RT = - ‘flying brick’
R45 =o= - ‘AirHead’
macek reklamoval ne? a taky to vyšlo...
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
Já to koupil přes jednoho zmrda a když jsem jeden potřeboval vyměnit, tak jsem ho od předání tomu zmrdovi už neviděl... koupil jsem pak nový...
Teď už mám lepší kontakty a s případnou reklamací neni problém...
Teď už mám lepší kontakty a s případnou reklamací neni problém...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky
V žádném případě se nechci nikoho zastávat a ani nebudu, když je někdo hovado, snadno se mu povede skazit jméno i takové firmě, jako je Bilstein, jsou to jedny z nejlepších tlumičů a podvozků, troufnu si říct, že je to špička, několik let jsem se tím okrajově zajímal, většina reklamací je způsobená špatnou montáží tlumičů, jejich konstrukce vyžaduje dodržet montážní postup, který nevím proč, je podle mně složitý a nedovedu si představit, že by to nějaký servis, nebo majitel auta dodržel.
Můj problém je v tom, že Bilstain nepřibalí tento složitý postup, návod k montáži k tlumičům, dokonce ani na stránkách prodejců není tento návod zveřejněn a prodejci kteří se na internetu tváří jako přími dovozci, oficiální zastoupení o tom nikde nepíšou, oficiální dovozce do čr dodnes nemá vlastní webowé stránky a jejich největší odběratel v čr APM, také nemá montážní postup na stránkách.
Jak je to na stránkách výrobce jsem nezkoumal, nicméně jsem tento postup mněl možnost prostudovat, seznámit se s tím, můj dojem z toho byl, že pokud by byl montážní postup součástí prodeje tlumičů a potenciální zákaznik by mněl možnost dopředu se s ním seznámit, ubylo by zákazníků, zájemců. Lidi by to odradilo, cena za výměnu tlumičů v servisech by se zněkolikanásobila, což je v tak silném konkurenčním prostředí smrtící.
Můj problém je v tom, že Bilstain nepřibalí tento složitý postup, návod k montáži k tlumičům, dokonce ani na stránkách prodejců není tento návod zveřejněn a prodejci kteří se na internetu tváří jako přími dovozci, oficiální zastoupení o tom nikde nepíšou, oficiální dovozce do čr dodnes nemá vlastní webowé stránky a jejich největší odběratel v čr APM, také nemá montážní postup na stránkách.
Jak je to na stránkách výrobce jsem nezkoumal, nicméně jsem tento postup mněl možnost prostudovat, seznámit se s tím, můj dojem z toho byl, že pokud by byl montážní postup součástí prodeje tlumičů a potenciální zákaznik by mněl možnost dopředu se s ním seznámit, ubylo by zákazníků, zájemců. Lidi by to odradilo, cena za výměnu tlumičů v servisech by se zněkolikanásobila, což je v tak silném konkurenčním prostředí smrtící.

No to je přesně ono, na MB ty původní ustály i 400tis km. Jo to bejvaly časy. Všechno Bilstein.Mazety píše:sorry za ot
origo GM zadní mi vydržel 220tis km než začal malilinko propouštět, přední při 234 tis km stále v poho![]()
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
- MattyX

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8
husty
kazdopadne pred dvema mesicema jsem koupil predni B8 na E39, vcetne cely napravy a po dvou tejdnech byli v hajzlu, nasralo me to dost, auto se houpe jak kocabka na mori
necht me teda nekdo vysvetli co jsem udelal spatne pri montazi, ja je tam proste prisrouboval, to jsem nemel?

kazdopadne pred dvema mesicema jsem koupil predni B8 na E39, vcetne cely napravy a po dvou tejdnech byli v hajzlu, nasralo me to dost, auto se houpe jak kocabka na mori
necht me teda nekdo vysvetli co jsem udelal spatne pri montazi, ja je tam proste prisrouboval, to jsem nemel?

smyk prekvapi pouze toho kdo v nem neni
Montáž se má provádět zhruba tak, že se zvedne část auta, kde se výměna provádí, předek, zadek, popřípadě celé auto, po demontáži starých tlumičů se musí povolit všechny pohyblivé části náprav, pak namontovat tlumiče, auto spustit na zem, popojet s ním dopředu, dozadu, tak aby se vše dostalo do provozní polohy a pak postupně vše dotahovat, včetně tlumičů.
Z toho vyplývá, že není možné auto znovu zvednout na zvedáku, ale dotažení provádět nejlíp z montážní jámy, kterou má asi málokdo.
Takhle to má vypadat, píšu to jak si pamatuji, jak to prostě je.
Tohle všechno jsem napsal jen proto, že mám rád značku Bilstein, nemám na ní žádný komerční zájem, ale nelíbí se mi, že jí pár posraných prodejců kurví jméno, osobně bych si rád koupil Bilstein B12 kit na svého mazlíka, jen nemám montážní jámu a nevím, jak bych je správně vlastníma silama namontoval, když tohle vím ...
Nenadávejte na Bilsteiny, nadávejte na ty lidi, co vám neřekli, jak je namontovat, kupte si Bilsteiny, dejte si práci s montáži a nebude zklamáni, naopak, mile vás překvapí a jízda bude zážitek, podle mně Bilstein patří k BMW, tohle píšu za sebe, za uživatele ...
Z toho vyplývá, že není možné auto znovu zvednout na zvedáku, ale dotažení provádět nejlíp z montážní jámy, kterou má asi málokdo.
Takhle to má vypadat, píšu to jak si pamatuji, jak to prostě je.
Tohle všechno jsem napsal jen proto, že mám rád značku Bilstein, nemám na ní žádný komerční zájem, ale nelíbí se mi, že jí pár posraných prodejců kurví jméno, osobně bych si rád koupil Bilstein B12 kit na svého mazlíka, jen nemám montážní jámu a nevím, jak bych je správně vlastníma silama namontoval, když tohle vím ...
Nenadávejte na Bilsteiny, nadávejte na ty lidi, co vám neřekli, jak je namontovat, kupte si Bilsteiny, dejte si práci s montáži a nebude zklamáni, naopak, mile vás překvapí a jízda bude zážitek, podle mně Bilstein patří k BMW, tohle píšu za sebe, za uživatele ...