Vymena oken

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Vymena oken

Příspěvek od Uli_d » 21. 05. 2003 19:55

Muzete mi nekdo popsat, jak vymenim z jednoho 4dv na druhy skla ze zadnich dveri a zadni okno???

bmwpaja

Příspěvek od bmwpaja » 22. 05. 2003 05:32

mnooooo je to jednuduché. Vem si kladivo (nejlépe 5kilové a rozbij všechna okna :lol: ) Pak si vemeš peníze z prasátka a zajedeš do servisu, aby Ti tam dali nový. Ne promiň, to měl být pokus o vtip. Musíš, dle mého názoru, odstranit čalounění na dveřích (měly by tam bejt šroubky) a pak sklo normálně zespodu vyndáš. Určitě to zmákneš, věř si :wink:

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 22. 05. 2003 09:52

Mne jde o to, ze mam na starym aute vzadu zatmaveny skla ... no a ty praaave chci dat na to novy. :idea:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 22. 05. 2003 10:02

Zadní okno jako každé jiné, vytáhnout rozpěrnou vložku a vytlačit ven, jde to dobře a dovnitř ho dávám tak, že dám nejdřív těsnění a pak vkládám okno do té gumy. Dělával jsem to tak, že jsem dával okno i s těsněním, ale takhle je to snažší.

Okna ve dveřích:
Odstrojís dveře, povolíš stahování oken, sundáš okno a vytáhneš ho horem. Pak povolíš lištu mezi oknem a tím malým a vyndáš i to malé. Jen bacha, okna jsou dvojího typu (chromák - plasťák, ale ne vždy) a obojí má jiné stahování. Stačí takhle?

Raynov
member of yacht club Monaco

Příspěvek od Raynov » 22. 05. 2003 12:32

Kup si chytrou knizku :D
Škrab Škrab

kdo.

Příspěvek od kdo. » 23. 05. 2003 07:30

Raynov píše:Kup si chytrou knizku :D
Není nad to umět poradit. :D

Francis
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Francis » 23. 05. 2003 07:54

Anonymous píše:Zadní okno jako každé jiné, vytáhnout rozpěrnou vložku a vytlačit ven, jde to dobře a dovnitř ho dávám tak, že dám nejdřív těsnění a pak vkládám okno do té gumy. Dělával jsem to tak, že jsem dával okno i s těsněním, ale takhle je to snažší.
montáž zadního okna:
- navlékni na okno těsnění BEZ rozpěrného klínku
- do drážky v těsnění navlékni tenký kabel nebo navoskovaný provázek tak, aby se KONCE potkaly DOLE
- nasaď fše spodní hranou zvenku na karoserii
- pomalu vytahuj kabel (nebo provaz) a těsnění se bude přehrnovat přes plechovou stojinu karoserie, je dobré mít pomocníka, který přitlačuje okno zvenku ke karoserii
- navlékni rozpěrný klínek do těsnění
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 23. 05. 2003 09:11

Tahle jsem to právě dřív dělal taky. Jen se mi teď spíš osvědčila ta metoda nasazení těsnění do okna a okno vložit do něj. Stačí namočený prst v saponu a vytáhnout ven hranu těsnění. U původního řešení při nešetrném zacházení se ničí guma a někteří jedinci tak vytáhli i tapecírunk, musí se to dělat s citem. Ale je fakt,že je to doporučený postup a dělalo se to tak i na škodovkách.

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 23. 05. 2003 21:30

Diky chlapi za vsechny rady, ale nez vy se rozhoupete, tak sem si na to musel prijit sam. :D Hotovo.

Kazdopadne dik.

Nejhorsi ze vseho bylo vkladani toho rozpernyho klinku - to sem delal asi hodinu. :twisted: Svinska prace.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 24. 05. 2003 10:37

To jenom poprvé. Po dvacáté už to jde samo, nebo si na to uděláš přípravek.... :D
Ten jsem si udělal až když jsem to dělal popáté. Naštěstí u nás v rodině mám E30 už jen já, tak už to dělat snad nebudu muset.

Když se do toho člověk pustí, tak to jde..

Odpovědět