Jak demontovat palubní počítač ?

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
BlackM
Kontaktovat uživatele:

Jak demontovat palubní počítač ?

Příspěvek od BlackM » 17. 10. 2004 21:18

O BC se tu teď hodně mluví, ale mám jiný problém. Při rozsvícení světel se "nezvýrazní" display palubního počítače. Už mi to jednou blblo, ale pak se to vzpamatovalo. Všechny hodnoty to ukazuje, ale svítí to jen slabě. Chtěl bych se podívat, jestli není povolenej kabílek, nebo tak něco, ale než se v tom budu hrabat, tak bych se chtěl zeptat, jak se BC demontuje. U mýho auta už to přede mnou někdo zkoušel šroubovákem ze předu, ale tudy asi cesta nevedla :( Pamatuju si, že kluk, co mi auto prodával říkal něco o tom, že se zezadu nejdřív musí něco povolit...
Kudy se tam teda leze ?

Díky za radu

BlackM....W

Dymak

Příspěvek od Dymak » 17. 10. 2004 21:29

dyž rozsvítíš, tak se má displej ztlumit a né zvýraznit....
líp se vyndá, když kuchneš rádio, a můžeš k němu zezadu - jedna packa nahoře, druhá dole uprostřed
mě to šlo i zepředu
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Dymak

Příspěvek od Dymak » 17. 10. 2004 21:34

kecám, paměť je hajzl....
zepředu vycvaknot přední plast a pak se objeví ty 2 packy
ale byl to malej BC, jesti je vejkej jináč přidělanej, tak sorry :oops:
(oo=[][]=oo) origo power (oo=[][]=xo) žižka power (ox=[][]=xo) EX DC power (xx=[][]=xo) super žižka power (xx=[][]=xx) slepejš power

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 17. 10. 2004 23:19

Dymák plácá nesmysly :lol: Nic v zlom samozrejme.

Velky BC vyberies tak, ze musis vykuchat radio, vypinace nad ovladanim topenia musia von a pod nimi su ukryte skrutky, tie uvolnit. Kde su ukryte skrutky naspodu pod ovladanim topenia si nespomeniem ani za boha. Das dole stredovy panel a v celom tom komplete je uchyteny BC na 4 skrutkach. Hrozny voser mimochodom.

A teraz k podsvieteniu: pri zapnuti elektriky bez zapnutia svetiel sa rozsvieti displej dost vyrazne. Po zapnuti svetiel sa osvetlenie BC automaticky stlmi, aby to velmi netahalo oci, je to mimochodom prepojene s regulaciou podsvietenia celej palubky.

pokial ho mas slabo viditelny, najprv skus vymenit zarovcicku v BC, je to taky biely bazmek z pravej strany BC.

Ufff 8)
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Dymak

Příspěvek od Dymak » 18. 10. 2004 08:57

omlouvám se za mystifikaci :oops: :oops:

Jirka325

Příspěvek od Jirka325 » 19. 10. 2004 06:26

Max-Max píše:Kde su ukryte skrutky naspodu pod ovladanim topenia si nespomeniem ani za boha.
Zespoda jak je ten odkladaci prostor nad popelnikem, kam idealne pasujou cigara, zapalovac a mobilni telefon :lol:
A pekne blbe se k nim muze, chce to kratkej sroubovak, nebo vykacet i tunel kolem radicky :twisted:
Max-Max píše:pokial ho mas slabo viditelny, najprv skus vymenit zarovcicku v BC, je to taky biely bazmek z pravej strany BC.
A ten bily bazmek zvany zarovicka je k sehnani udajne jen v BMW a udajne je nechutne drahy, ale da se to vyresit i nejakou alternativou...jeste ze mi zatim sviti....nemam rad alternativy :)

BlackM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BlackM » 19. 10. 2004 06:41

Díky za rady ! Zatím mám pořezanej ukazovák, takže do těchhle stísněnejch prostor prsty strkat nebudu, ale už se moc těším na další sedřený klouby :wink:

BlackM....W

Tony
člen E30.cz

Příspěvek od Tony » 19. 10. 2004 11:02

Taky musíš povolit šroub pod ovládáním ventilátoru a čtyři křížový pod krytkou pod táhlama na otvírání či zavírání topení. Nevím jak to popsat, kdyžtak si stěžuj a já to zkusím znova a líp... Ten housink se žárovkama stojí kolem litru. (kousek plastu a dvě 2,5W malý žárovičky-ale jinde je neseženeš)
Jak to má kola nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy.
S autama by se nemělo jezdit, hrozně se tím ku*věj.

608 / 057 967

Odpovědět