"denní svícení"
"denní svícení"
Mám takovej přiblblej dotaz.
Dneska mě vyhodily z STK za "blbě zapojené denní svícení"..
Mě to přijde trochu nesmysl,abych vás uvedl do problému:
Mám to na G4,je to tam snad od výroby a chová se to tak,že při zaplém klíčku se prostě automaticky rozsvítí přední tlumený světla.Nic víc,ani palubka,ani obrysovky,ani koncový světla.
Nejedná se o žádný přídavný led diody apod.,svítí normálně potkávací žárovky.
Když přepnu na obrysovky,nebo na zaplé světla,vše funguje ok.
Jak může bejt teda špatný zapojení,ve vyhlášce snad stojí,že při zaplým denním svícení nemusí svítit zadek,nebo se pletu?
Nebo se to týká snad jen těch přídavnejch diodovejch světel?
Díky
Dneska mě vyhodily z STK za "blbě zapojené denní svícení"..
Mě to přijde trochu nesmysl,abych vás uvedl do problému:
Mám to na G4,je to tam snad od výroby a chová se to tak,že při zaplém klíčku se prostě automaticky rozsvítí přední tlumený světla.Nic víc,ani palubka,ani obrysovky,ani koncový světla.
Nejedná se o žádný přídavný led diody apod.,svítí normálně potkávací žárovky.
Když přepnu na obrysovky,nebo na zaplé světla,vše funguje ok.
Jak může bejt teda špatný zapojení,ve vyhlášce snad stojí,že při zaplým denním svícení nemusí svítit zadek,nebo se pletu?
Nebo se to týká snad jen těch přídavnejch diodovejch světel?
Díky
omyl hoši, přední tlumený světla nesmí svítit samostatně, tuto vyjímku má jen tramvaj
k tlumeným světlům musí svítit i zadek! toto od výroby není možný, od výroby je to tak, že buď svítí tlumený se zadkem, nebo dálkový světla se sníženou vatáží cca na 60% bez zadních světel
k tlumeným světlům musí svítit i zadek! toto od výroby není možný, od výroby je to tak, že buď svítí tlumený se zadkem, nebo dálkový světla se sníženou vatáží cca na 60% bez zadních světel
EX e28 525e
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
EX 2x e30 318i M40
EX e28 528i
EX e30 320i
Felda
VW Golf VII 4Motion f tédéí Hajlajn
Galaxy s platákem:)
odtah od 7kč/km731810210
Není to tak,Mazety to asi sice myslí dobře,ale tak to není!!!! Hlavním přínosem těchto světel je úspora energie, neboť při jejich používání nesvítí obrysová, potkávací ani koncová světla vozidla. Viz. odkaz : http://www.dennisviceni.cz/dennisviceni ... iceni-UAMK
M10B18 Power e30....
M21D24 dehet Power e28......
M43B19 Compact Power ISádlo...
M40B18 Sněhulák Power e30......
Zajištění STK + ME , autoservis
Jenze to co pises ty se vztahuje na dodatecne montovaná svetla a to co pise Mazety se vztahuje na origo svetlomety.Kejzi píše:Není to tak,Mazety to asi sice myslí dobře,ale tak to není!!!! Hlavním přínosem těchto světel je úspora energie, neboť při jejich používání nesvítí obrysová, potkávací ani koncová světla vozidla. Viz. odkaz : http://www.dennisviceni.cz/dennisviceni ... iceni-UAMK
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
To sice jo,ale co jsem se setkal s denním svícením co je na autech origo z výroby v hlavních světlometech,tak nikdy nesvítily zadní světla,jedinné v čem se liší od dodatečně montovaných světel je to,že je vozidlo vybaveno senzorem,který snímá vyditelnost a v případě potřeby automaticky rozsvítí obrysová+potkávací světla,ovšem podle technika na STK (je to můj soused) je tento senzor montován od určitého roku výroby vozidla avšak vozidla vyrobená před tímto datem neměla a nemusí mít tento senzor namontovaný,tím je řidič povinen v případě snížené vyditelnosti rozsvítit obrysovky a potkávačky! Takže údajně tyto světla denního svícení se musí po nastartování automaticky rozsvítit a po vypnutí zapalování se musí automaticky zhasnout... Nevím sám co je na tom pravdy,jsem jen blbý automechanik,ale něco pravdy na tom být musí,když soused dělá technika na STK již šestým rokem...Gabo píše:Jenze to co pises ty se vztahuje na dodatecne montovaná svetla a to co pise Mazety se vztahuje na origo svetlomety.Kejzi píše:Není to tak,Mazety to asi sice myslí dobře,ale tak to není!!!! Hlavním přínosem těchto světel je úspora energie, neboť při jejich používání nesvítí obrysová, potkávací ani koncová světla vozidla. Viz. odkaz : http://www.dennisviceni.cz/dennisviceni ... iceni-UAMK
M10B18 Power e30....
Nebo v opačném případě bych se asi podíval zda-li není dodatečně zabudované relé automatického rozsvěcení světel bo ten druhý bazmekt,taková ta černá krabička s drátkama,která též slouží k automatickému rozsvícení světel....Někdo to tam již mohl nabastlit...
M10B18 Power e30....
přesně jak to popisoval Teddy to maj všechny služební Ochcávky a i taťkova Octavia III z roku 2010, takže to asi špatně nebude..tečka
(60% v dálkovejch je úplná blbost, ty svítěj moc nahoru a chtěl bych vidět tu elektroniku, která bude regulovat napětí na žárovce, aby stále svítila jen na zlomek výkonu..)
(60% v dálkovejch je úplná blbost, ty svítěj moc nahoru a chtěl bych vidět tu elektroniku, která bude regulovat napětí na žárovce, aby stále svítila jen na zlomek výkonu..)
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
a co se ti na tom prosim tě nezdá? Jaká elektronika k regulaci napětí? Dyť to zvládne obyčejný potenciometr pokud se nemýlím, ne? Takže jestli je toto u tebe pojem elektronika, tak to potom jobudha píše:

No smoke, no fun...

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
vis jak sviti zadni svetla u e46 FL? nema dve vlakna, ale zvysuje se frekvence na vlakne zarovky a efekt je silnejsi svitivost. Tzn ze urcite lze regulovat intenzitu svitivosti na dalkovkach.budha píše:přesně jak to popisoval Teddy to maj všechny služební Ochcávky a i taťkova Octavia III z roku 2010, takže to asi špatně nebude..tečka
Jak by to vypadalo na tříce?Míšánek píše:a co se ti na tom prosim tě nezdá? Jaká elektronika k regulaci napětí? Dyť to zvládne obyčejný potenciometr pokud se nemýlím, ne? Takže jestli je toto u tebe pojem elektronika, tak to potom jobudha píše:
(60% v dálkovejch je úplná blbost, ty svítěj moc nahoru a chtěl bych vidět tu elektroniku, která bude regulovat napětí na žárovce, aby stále svítila jen na zlomek výkonu..)Jinak plno bmw v zámoří má takto udělané denní svícení a i v jiných zemích originálně. Dokonce to podporují i řídící jednotky, ve kterých je tato funkce dostupná a jde aktivovat přes diagnostiku
Takže bych si první rozmyslel k čemu budu se vyjadřovat stylem, že je to úplná blbost
Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
Jak to myslíš?
Jinak já to takto chci řešit na žralokovi. Původně jsem chtěl jít do jedné z těch ledkových kravin, ale jak jsem se dozvěděl o této možnosti, která může takto bez problémů fungovat, tak to budu řešit touto cestou. A hlavně se mně to hodně líbí a v čiré optice to bude vypadat parádně
Jinak já to takto chci řešit na žralokovi. Původně jsem chtěl jít do jedné z těch ledkových kravin, ale jak jsem se dozvěděl o této možnosti, která může takto bez problémů fungovat, tak to budu řešit touto cestou. A hlavně se mně to hodně líbí a v čiré optice to bude vypadat parádně

No smoke, no fun...

jako pardon, jednak jsem nevěděl, že to takhle mají některé modely udělané (i když už jsem je potkal), nic méně je to pouze past na fízli...vlákno žárovky na míň jak 12V (nebo teda pulsně) prostě bude svítit do žluta a pokud se nepletu ve vyhlášce je denní světla = bílá barva..
Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
Akorát to nedělají poťákem, ale PWM regulací - přesně jak to napsal Max-Max.Míšánek píše:a co se ti na tom prosim tě nezdá? Jaká elektronika k regulaci napětí? Dyť to zvládne obyčejný potenciometr pokud se nemýlím, ne? Takže jestli je toto u tebe pojem elektronika, tak to potom jobudha píše:
(60% v dálkovejch je úplná blbost, ty svítěj moc nahoru a chtěl bych vidět tu elektroniku, která bude regulovat napětí na žárovce, aby stále svítila jen na zlomek výkonu..)Jinak plno bmw v zámoří má takto udělané denní svícení a i v jiných zemích originálně. Dokonce to podporují i řídící jednotky, ve kterých je tato funkce dostupná a jde aktivovat přes diagnostiku
Takže bych si první rozmyslel k čemu budu se vyjadřovat stylem, že je to úplná blbost
E39 535i sedan
No prostě že by mi to ve dne mžouralo dálkovejmaMíšánek píše:Jak to myslíš?

Rezavějící stodvacetštyry, zinkovaná 996, W211 type RAL 1015 v astronomickym nájezdu, hrdý majitel fichtla
je to jednoduchý PWM obvod s 555. Potenciometr by uhořel při tom odběru. Na e30 by to vypadalo dobře kdysi jsem to měl v plánu na toura ale už jsem to tam nenamontoval. Jinak na e36 se prodává přímo toto řízení které se dává místo rele dalkových světel.
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost