Volby

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Zamčeno
Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 13:50

paca píše:Nojo, jenže u nás se zavedl "systém" - přijde např. zedník, něco ti udělá na baráku a zeptá se:"Doklad nebo bez dokladu? Bez dokladu to bude levnější." Takže to bereš bez dokladu, tím pádem má nato, aby načerno zaplatil pomocníka :) A všichni jsou spokojení :wink: A teď to budou chtít politici změnit? To bude trvat pěkně dlouho :wink: A jaké kontroly? To by ho musel někdo naprášit :wink:
Proč by ne.
Nemůže-li hrozit problém s reklamací a podobně, nač metat bankovky papír, který nikdo ze zúčastněných nechce.

Ovšem pokud budu mít např. firmu a jiná firma pro mně bude dělat stavbu většího rozsahu, pak už nemusí mít takový ojeb výhodu a raději pojedu na jistotu a s papírama v cajku.

Pan šlechtic možná o tak sprostých věcech jako jsou "bezpapírovky" ni netuší, vzhledem k prostředí, v kterém se pohybuje.
Pak ovšem záhodno přemýšlet, zda záhodno, aby nás takoví zastupovali...

:lol:

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 14:05

Venco, ale zapomínáš, že TOP09 je tým - a myslím, že třeba konkrétně Kalousek, který se na rezort financí soustředí, by ti popsal problematiku a možné způsoby odrbávání prostřednictvím plateb bez dokladu způsobem naprosto brilatním a navíc podloženým vlastní zkušeností v částkách, o kterých se nám všem může jenom zdát :twisted:

Karel třeba zřejmě otázku nepochopil a možná je mu i problematika černých plateb vzdálená, ale já ho třeba vnímám jako člověka, který s ohledem na svoje klasické vzdělání a další vlastnosti může vyučovat obory jako je diplomacie, zahraniční vztahy ap., tj. poněkud méně zemitější obory - přesto se domnívám, že v určitých směrech jsou tyhle kvality významější, než to, že Paroubek jako odchovanec RaJ má skvělý přehled, jak fixlovat dodávky a kvalitu potravinářských surovin, ze svého působení na magistrátu, jak rozkrádat obecní majetek a nechat se uplácet a ze svého vedení ČSSD, jak uplácet voliče-hnědočechy párkem a na sjezdech chlebíčky.

Myslím, že Karel umí a zná v některých oborech (shora uvedeno) něco, co moc lidí v republice neumí.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 14:28

KuaJa píše:Venco, ale zapomínáš, že TOP09 je tým ....
Co to je ve skutečnosti, to se teprve proflákne - navenek se cokoli může tvářit jakkoliv.

KuaJa píše:... myslím, že třeba konkrétně Kalousek, který se na rezort financí soustředí, by ti popsal problematiku a možné způsoby odrbávání prostřednictvím plateb bez dokladu způsobem naprosto brilatním a navíc podloženým vlastní zkušeností v částkách, o kterých se nám všem může jenom zdát :twisted: ....
To jistě ano, vzhledem k jeho zájmům a vůbec jeho blahé činnosti za posledních cca 20 let.

Otázka je, zda budu tak naivní a podpořím ho.
Těžko, stále se dobře pamatuji na jeho činy a jeho věta, končící "... moderními stíhacími letouny L-159..." tomu prostě musí bránit.

* * *
KuaJa píše:Karel třeba zřejmě otázku nepochopil a možná je mu i problematika černých plateb vzdálená, ale já ho třeba vnímám jako člověka, který s ohledem na svoje klasické vzdělání a další vlastnosti může vyučovat obory jako je diplomacie, zahraniční vztahy ap., tj. poněkud méně zemitější obory ....

...Myslím, že Karel umí a zná v některých oborech (shora uvedeno) něco, co moc lidí v republice neumí.
Ano, Karel nepochopil.
A věřím, že ta problematika je mu opravdu vzdálená.

Skutečně by mi zajímalo, v čem vidíš tu jeho užitečnost zrovna v zahraničních vztazích.....

..

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 14:53

tak já ze svého pohledu, když hodnotím působení Kalouska vkládám určité očekávání do principů, které bych jako volič ocenil, tak se dívám především na problematiku takto: http://www.ct24.cz/ekonomika/45916-eu-c ... ich-clenu/
a dokonce i popření hrozící krize (tj. Kalouskovo jednání) považuji za nutné a správné - nemohl reagovat jinak s ohledem na zahraniční investory a trh a v přímém rozporu s tím byl hysterický ryk Paroubka, který začal s krizí dělat neuvěřitelný drye.

Co se týká diplomacie, tak bych k tomu uvedl:
cit: Karel Schwarzenberg od mládí podporoval snahy o návrat demokracie do Československa. Po roce 1968, po potlačení „Pražského jara“ podporoval československý disent, například na rodinném zámku v bavorském Scheinfeldu založil společně s Vilémem Prečanem Československé dokumentační středisko (archiv tehdy zapovězené literatury - sbírka je dnes součástí Národního muzea a je uložena v Praze). Od těch dob trvá také jeho přátelství s pozdějším prezidentem Václavem Havlem. V roce 1984 byl zvolen předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva, a tuto funkci vykonával do roku 1990. V roce 1989 byl společně s Lechem Wałęsou vyznamenán Cenou lidských práv Rady Evropy.

Od 10. července 1990 do roku 1992 byl kancléřem prezidenta Václava Havla. V roce 1992 vedl první delegaci OBSE do Náhorního Karabachu po vypuknutí války mezi Arménií a Ázerbájdžánem. Je členem představenstva Fóra 2000,[3] založeného v roce 1996 Václavem Havlem společně s japonským filantropem Yohei Sasakawou a nositelem Nobelovy ceny Eliem Wieselem. Je také členem poroty nadace Adalbert-Stiftung-Krefeld,[4] která udílí mezinárodní cenu Adalbert-Preis.

Je to člověk, který má mezinárodní renomé a autoritu v pozitivním slova smyslu, je schopen diskutovat na diplomatické úrovni a je opravdu evropskou osobností. Navíc třeba i jeho řešení problému s Rakušáky, přes nesouhlas Klause, řešil z mého pohledu dobře.
Navíc na poli zahraničních vztahů neuvěřitelně vytáčel rudochy v KSČM, takže to určitě dělal dobře.

Jenom si teda myslím, že kdybychom z pohledu osobnostních kvalit, morálních kvalit a erudice, začali tímhle stylem probírat kohokoliv, tak nikdo nebude dobrej.

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 15:23

KuaJa píše:tak já ze svého pohledu, když hodnotím působení Kalouska vkládám určité očekávání do principů, které bych jako volič ocenil, tak se dívám především na problematiku takto: http://www.ct24.cz/ekonomika/45916-eu-c ... ich-clenu/
a dokonce i popření hrozící krize (tj. Kalouskovo jednání) považuji za nutné a správné - nemohl reagovat jinak s ohledem na zahraniční investory a trh a v přímém rozporu s tím byl hysterický ryk Paroubka, který začal s krizí dělat neuvěřitelný drye.

Co se týká diplomacie, tak bych k tomu uvedl:
cit: Karel Schwarzenberg od mládí podporoval snahy o návrat demokracie do Československa. Po roce 1968, po potlačení „Pražského jara“ podporoval československý disent, například na rodinném zámku v bavorském Scheinfeldu založil společně s Vilémem Prečanem Československé dokumentační středisko (archiv tehdy zapovězené literatury - sbírka je dnes součástí Národního muzea a je uložena v Praze). Od těch dob trvá také jeho přátelství s pozdějším prezidentem Václavem Havlem. V roce 1984 byl zvolen předsedou Mezinárodního helsinského výboru pro lidská práva, a tuto funkci vykonával do roku 1990. V roce 1989 byl společně s Lechem Wałęsou vyznamenán Cenou lidských práv Rady Evropy.

Od 10. července 1990 do roku 1992 byl kancléřem prezidenta Václava Havla. V roce 1992 vedl první delegaci OBSE do Náhorního Karabachu po vypuknutí války mezi Arménií a Ázerbájdžánem. Je členem představenstva Fóra 2000,[3] založeného v roce 1996 Václavem Havlem společně s japonským filantropem Yohei Sasakawou a nositelem Nobelovy ceny Eliem Wieselem. Je také členem poroty nadace Adalbert-Stiftung-Krefeld,[4] která udílí mezinárodní cenu Adalbert-Preis.

Je to člověk, který má mezinárodní renomé a autoritu v pozitivním slova smyslu, je schopen diskutovat na diplomatické úrovni a je opravdu evropskou osobností. Navíc třeba i jeho řešení problému s Rakušáky, přes nesouhlas Klause, řešil z mého pohledu dobře.
Navíc na poli zahraničních vztahů neuvěřitelně vytáčel rudochy v KSČM, takže to určitě dělal dobře.

Jenom si teda myslím, že kdybychom z pohledu osobnostních kvalit, morálních kvalit a erudice, začali tímhle stylem probírat kohokoliv, tak nikdo nebude dobrej.
Není problém, aby zloděj a podvodník hezky zapůsobil na komisi svým písemným dílem - podobně jako existují případy, kdy masový vrah sepsal samé ušlechtilé myšlenky.

Že Karlík s fajfkou byl činný v zahraničí pro náš disent a angažoval se ve věci lidských práv, to mu nelze upřít.
Nakolik to může pomoci s současné době našemu státu je těžké v tento moment odhadnout; já si iluze nedělám už kvůli neklamným známkám jeho potenciálu (nebo že by to ten RedBull spravil..?).

Ale jak už jsem psal - až to vyplave, pak se bude lépe diskutovat, neboť dlouze a nejasně vysvětlitelné pojmy se teprve stanou snadným terčem pro prst, kterým lze ukázat...

.

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 15:47

To je ale to, co já říkám, že mě by tam ani tolik snad masovej vrah nevadil, kdyby dobře fungoval jeho rezort. Z mého pohledu je společenská tragédie, že lidi, kteří ukradli velký peníze, nejsou společností potrestání a není to ani známo oficiálně, ale jako voliče mě to moc nebere.
Je fakt, že jsem určitě divnej v tom, že by mě třeba štvalo, kdyby tam byl komunista nebo nějakej STBák a nějak objektivně mi tolik nevadí zlodějina.

Jinak samozřejmě celá diskuze je o tom, proč jsem volil, jak jsem volil a co bych si přál - ne jak to bude. Rozhodně netvrdím, že si myslím, že nebudu zklamanej - víceméně prostě doufám, že budu zklamanej nejmenším možným způsobem :-D

Venco nevím, jestli jsi to někde dozadu nepsal nebo jestli chceš zůstat apolitický, ale koho jsi teda volil ty?

Jinak myslím, že nejsem nějak přehnanej politickej naiva, jak tady možná některé mé příspěvky působí :-)

paca

Příspěvek od paca » 03. 06. 2010 19:12

Kalousek těžce využil Schwarzenberga proto, aby se dostal do vlády, něco podobného jako nastrčená figurka John ve VV :wink: Nejlepší byl Kalouskův "šek", ten chlap nemá vůbec soudnost to lidem poslat, přitom se nemalou mírou podílel na zvyšování státního dluhu 8)
Obrázek
ex 323i empakeťák

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 03. 06. 2010 20:58

Venca píše:
PÁREK píše:ech ja vim ze ted asi mozna dostanu po hube a opravnene uz jen z ucty ke starsim....

Vaso, Macku... Mam trochu pocit ze prave vy jste trochu ti zhrzeli volici kterym je to uz jedno, Vychazim z malych prispevku. Pokud Jste tez volici pravice, musite prece mit radost z toho ze vyhrala volby a bradvice odstoupila... tim padem ma pravice moznost zamenit a uplne vyradit levici pokud na to pujde dobre. Ano nebuide to hned a musi na to jit dobre. A kdyz se zdari maji i male strany casem sanci se dostat do parlamentu. Ale nemuze jit vse najednou
No, já tu hlavně vidím, kdo je dost pohodlný a než by chvíli uvažoval, raději jenom kývne na velmi dobře připravenou kampaň ( a opravdu jde o kvalitní přípravu, tohle do určité vrstvy celého případu nedělali diletanti...).

to je pravda prave proto jsem volil tak jak jsem volil:-)
Ono je to jednodušší, než se podívat na to, co který politik kdy prohlásil a co třeba později sám vytvořil.

:lol:

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 03. 06. 2010 21:02

ty jo tri dny sem tu nebyl a takovahle debata. Dejte mi par hodin ja se zorientuju a pak sem neco prsknu

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 04. 06. 2010 09:34

Ad: Vencovi k těm gripenům..
Vskutku nevím jak se dalo ušetřit, jaké byly jiné alternativy.. Ví to někdo? Je možné, že zakázka na pronájem, která byla zřejmě motivována úplatkem mohla být i přesto nejvýhodnější.. Ale větší nedůvěru než vůči výsledku voleb a budoucnosti mám v seióznost těchto zakázek, aniž bych měl hmotné důkazy.

Obecně platí, že pro vývoj a posun do předu je potřeba konflikt, zvrat... Kritizovat a hledat nedostatky půjde vždycky na všem.. Jakýkoliv posun je lepší než čekat v zasekané pozici na nereálné..

Hmm.. nás všechny pojí vztah k BMW - alespoň něco málo společného.. a je tu tak široké spektrum názorů.. Jak se vůbec na něčem mají shodnout ti politici :)

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 06. 2010 10:21

Ada_CZ píše:Ad: Vencovi k těm gripenům..
Vskutku nevím jak se dalo ušetřit, jaké byly jiné alternativy.. Ví to někdo? Je možné, že zakázka na pronájem, která byla zřejmě motivována úplatkem mohla být i přesto nejvýhodnější.. Ale větší nedůvěru než vůči výsledku voleb a budoucnosti mám v seióznost těchto zakázek, aniž bych měl hmotné důkazy....
Členský stát NATO = nadzvuková stíhací obrana území.

MiG-29 prodán (k tomu pan odborník na obranu Kalousek plesknul to "..aby byly nahrazeny moderními stíhacími letouny L-159..", jak už jsem tu psal)

MiG-23 vyřazen 1998

MiG-21 vyřazen 2005

Řešením byl buď nákup, pronájem nebo zajištění ochrany území letouny jiného státu NATO.

Z principu bych viděl jako nejlepší nákup (licenční výroba nadzvukových strojů v Praze je dávná minulost, nejsem si jist, jestli by se vyplatilo něco podobného rozjíždět).

Ve finále z toho těm kompetentním vyšel místo nákupu pronájem. Místo 26 kusů (2x letka s 12 stroji + 2x cvičná verze) se díky nutným škrtům v rozpočtu udělal pronájem jen na 14 letadel, tj. letka s 12 stroji + 2x cvičná verze.

12 ks je minimum.

2x hotovost připravená na start, 2x hotovost připravená k jejímu vystřídání ve vzduchu, 2 další stroje pro hotovost v případě poruchy či mimořádky, tzn. 6 ks pro trvalou hotovost je nejmenší možný počet, kdy se neuvažuje výcvik, plnění dalších úkolů, opravy, údržba rozsáhlešího charakeru, odeslání do ciziny (viz http://www.natoaktual.cz/foto.asp?galer ... C_0012.jpg..)
Právě k tomu je nutných dalších 6 ks a pro výcvik 2x dvoumístná verze.

Spoustu politiků vykřikuje, že SAABy či jiné nadzvukové stroje jsou zbytečnost.
Jakmile se pana politika zeptám, zda by tedy prosadil vystoupení z NATO nebo vyřešil ochranu jinak, vytáhne ryba teploměr a řekne "úterý".
Strana za životní jistoty dokonce kvůli mému opakovanému dotazu zrušila před několika lety stránku pro internetovou diskusi...

Např. neutrální Rakousko má v zajištěnou ochranu pomocí švýcarských F-5E (před dvěma lety jsem je viděl s rakouskými znaky a švýcarským číslem).

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 04. 06. 2010 10:39

Vidím, že máš přehled.. No jistě, členství v jakékoliv organizaci vyžaduje plnění podmínek. takže plnit, nebo vypadnout..

Rakousko mělo původně taktéž nakupovat gripeny.. (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... uilly.html)

Hm.. možná to tak nevýhodné nebylo.. Vzhledem k hodně těch strojů po vyřazení.. Každopádně názor na transparentnost zvlášť takto velkých obchodů názor neměním..

Venca

Příspěvek od Venca » 04. 06. 2010 10:59

Ada_CZ píše: Hm.. možná to tak nevýhodné nebylo.. Vzhledem k hodně těch strojů po vyřazení.. Každopádně názor na transparentnost zvlášť takto velkých obchodů názor neměním..
Rakousko mělo svoje Drakeny, po vyřazení byl dost pravděpodobný nástupce od stejné firmy. Do kapsy mohl dostat i v případech jiných firem.

Úplatek sám o sobě figuruje ve většině případů velkých transakcí u nás, někdy má podobu různých naturálií, darů či služeb.

Co se týká transparentnosti obchodů, ano, je třeba aby byly průhledné co nejvíc.

Švýcarsko vyhlásilo před nákupem stíhaček celonárodní referendum, to dopadlo kladně a byly nakoupeny z USA F/A-18.
(To jenom pro ty, co řvou, že pan politik je inteligent a odborník a do obrany mu nebude kecat nikdo).

---------------------------------------------

A řekl bych, že se tohle téma celý může smazat...

...

paca

Příspěvek od paca » 07. 06. 2010 06:51

Tak u nás se nakupujou letadla takhle: http://zpravy.idnes.cz/koupime-spanelsk ... _domaci_jw
a nejelpší je ten odstavec "NA CO UPOZORNILI VOJÁCI", kdy "vojsko" tyhle španělské letadla nechce, že nevyhovují, ale politici jsou asi chytřejší :wink:

a tady je výsledek: http://www.financninoviny.cz/tema/zprav ... seznam=316
Obrázek
ex 323i empakeťák

Kubajz von Odry
člen E30.cz

Příspěvek od Kubajz von Odry » 16. 06. 2010 11:39

tak muzu s klidnym svedomim rict ze mi nynejsi vlada (ktera jeste neni sestavena) dela docela radost

http://www.novinky.cz/ekonomika/203425- ... -a-vv.html
Obrázek

paca

Příspěvek od paca » 17. 06. 2010 08:00

hurá, tak snad si to nerozmyslí :wink:
Obrázek
ex 323i empakeťák

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 03. 05. 2011 20:15

a jak se to pekne po roce vybarvilo, ze jo..ty nove tvare, ty nove cile...

DVORIS

Příspěvek od DVORIS » 03. 05. 2011 20:23

Max-Max píše:a jak se to pekne po roce vybarvilo, ze jo..ty nove tvare, ty nove cile...
Čekal jsi něco jinýho? :lol:
Obrázek

aristoloser
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aristoloser » 03. 05. 2011 20:29

Max-Max píše:a jak se to pekne po roce vybarvilo, ze jo..ty nove tvare, ty nove cile...
a jako na potvoru zase stejný výsledek,holt češi maj takové představitele,jaké si zaslouží,po roce můžu být/osobně zásadní a celoživotní nevolič/ sarkastický a potouchle posměváčkovský..... :twisted:
e21_1994-1995ex/e30_2004-2009 2x ex/e39_2009-2014-nikdy více!ex/e30_2012-2016tour 313i arbeiter wagen ex/ e36_2014-tour 318i frauen wagen,e38_allte father wagen 730i v8
http://www.filmcarsrent.cz
Fair Trade-Ardo,Konyyy,Jan Kučera,Wild,Semry, Tumage,

BOOST
E30.cz mecenáš

Příspěvek od BOOST » 03. 05. 2011 22:01

Je to sice hezký, že někteří měli pravdu s tím jak to dopadne, smutný na tom bohužel je, že ať jde člověk volit kohokoliv nebo nejde volit vůbec, tak to všichni odsereme stejně a těm u korýtek je to u prdele a dál si pěkně hrabou. :roll:
E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power :twisted:
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7 :twisted:

Zamčeno