E39 525 TDS - rozdílnost motorů???
E39 525 TDS - rozdílnost motorů???
Ahoj pánové, pokukuju, že bych se zase mrknul po nějaké pěkné benzinové e39, ale pokukuju po všem možném. Když tak koukám po netu, prohlížím ale i dieslové a je jich celkem dost s motorem 2,5 Tds. Co mě ale trochu mate , tak mnohdy pod kapotou ty motory nevypadají stejně - hlavně se mi jedná o to, že někdy je za chladičem cca 5 cm široká kovová trubka , jakoby napříč přes motor a někdy ne - co to znamená? V čem je rozdíl? Napadlo mě - že by jedno byla ještě stará 524td a ta druhá 525 tds?
díky za odpověď
Tomáš
díky za odpověď
Tomáš
Re: ..
tds ma intercoler(chladic stlaceneho vzduchu) td ho nemaStukafan píše:Aha, koukal jsem totiž i na E34, kde ta td je - nicméně ten rozdíl tam byl taky. A podle čeho tedy spolehlivě poznám tu "tds" ?
Díky
Tomáš
A tds je ta s tou kovovou hadicí napříč? Jako je třeba tady v tomhle inzerátu?
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -5/8730637
Sorry - v těch BMW dieselech se nevyznám - měl jsem E39 528... a diesel je pro mě trochu španělská vesnice
Tomáš
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -5/8730637
Sorry - v těch BMW dieselech se nevyznám - měl jsem E39 528... a diesel je pro mě trochu španělská vesnice

Tomáš
Je to tu sice vidět bídně (kdybych nevěděl jak to vypadá doopravdy, asi bych z toho prd poznal), ale pochopit se to z toho snad dá:
525td:

525tds:

... proste je potreba se podivat, jestli to vede rovnou z turba nebo pres "chladic". Pokud to bude verze s chladicem (aka IC, intercooler), tak je idealni rovnou tu spodni hadici oddelat a mrknou se kolik z toho vytece oleje. Ze je to mastny zevnitr je normalni, ale nesmi tam bejt rybnik.
525td:

525tds:

... proste je potreba se podivat, jestli to vede rovnou z turba nebo pres "chladic". Pokud to bude verze s chladicem (aka IC, intercooler), tak je idealni rovnou tu spodni hadici oddelat a mrknou se kolik z toho vytece oleje. Ze je to mastny zevnitr je normalni, ale nesmi tam bejt rybnik.

Auto v odkaze je tds. Jinak jak už nekdo psal TDcek je hrozne malo a poznas to, ze ma 85 kW, tu rouru napric ma podle me taky (kdyztak sem hod odkaz na auto bez ni, celkem by me to zajimalo). Jinak to TD nebude mit pred pravym prednim kolem chladic a jak je videt z obrazku, od turba povede rovnou do ty roury 

e24 635csi & e28 m535i & e28 524td