Řízení - převodka

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Quentin

Řízení - převodka

Příspěvek od Quentin » 11. 10. 2004 17:35

Dotahoval jste někdo někdy převodku řízení. Mám tam vůli (318i bez serva) a je tam něco jako kontramatka ze shora přímo na té převodce. Nechce se mi to měnit celé (a už vůbec né v týhle klendře :o)
Potřebuju poradit, jak se to dotahuje, jestli to vůbec jde. Díky

Kutil

Příspěvek od Kutil » 11. 10. 2004 17:41

dělal jsem to ale postup si nepamatuji po dotažení musiš počítat stim že po zahřátí motoru se vule ještě zmenší a pak bys mohl dopadnout jako já žé po delší cestě teměř nešlo otočit volantem

Quentin

Příspěvek od Quentin » 11. 10. 2004 17:45

Jak se tam ale dostanu? Gola se tam nevejde. (je to bez serva!)
Asi vezmu pana kladivo :D

Batman

Re: Řízení - převodka

Příspěvek od Batman » 13. 10. 2004 08:33

Quentin píše:Dotahoval jste někdo někdy převodku řízení. Mám tam vůli (318i bez serva) a je tam něco jako kontramatka ze shora přímo na té převodce. Nechce se mi to měnit celé (a už vůbec né v týhle klendře :o)
Potřebuju poradit, jak se to dotahuje, jestli to vůbec jde. Díky
Stalo se mi(mozna je to i tvuj problem), ze se povolila matka, kterou prochazi hridel pastorku od kardanu volantovky do rizeni. Je pod ni lozisko. Matka je schovana pod gumovou krytkou. Zkus na to mrknout. Poznas to tak, ze kdyz budes na miste pootacet volantem a koukat na kardan rizeni, tak na nem uvidis axialni pohyb. Koukej pozorne a z blizka, nemusi byt nijak velky. Ten svedci o axialni vuli pastorku a potazmo i celeho rizeni.
Matku je treba dotahnot tak, aby vule zmizela, ale ne moc (doslo by k zbytecnemu namahani lozisek). Potom matku zajistit zaklepnutim prubojnikem nebo dulcikem.
Nevim, jestli je to mozne provest na aute, rizeni jsem vyndaval.

Odpovědět