OT Lyžařské boty

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Odpovědět
Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

OT Lyžařské boty

Příspěvek od Flery » 10. 10. 2004 12:30

Sice to sem nepatří ale sem jeden z těch co v zimě jezdí i jinak než v autě a tak se vás ptam jaký boty by ste mi doporučii vy co jezdíte a děláte v oboru sport. koukal sem na par firem ae nic moc poradte diky
popripade zusenosti
Tel : 773 622 822

Herák

Příspěvek od Herák » 10. 10. 2004 22:30

Já jezdím na snowboardu a tam ti můžu doporučit boty s vyndavací vložkou firma je asi jedno.A na lyže mám boty Alpinus nebo tak něco a ty jsou zatím bez vady.
---:: www.desp.ic.cz ::--- BMW fun site
=M40 šicí stroj=

Mao

Příspěvek od Mao » 11. 10. 2004 12:11

To záleží na tom jakou máš hnátu, třeba Lange jsou super boty ale taloši je dělaj na úzký nohy a já se svejma širokejma kotníkama v nich trpim....jinak nesáhneš špatně pokud koupíš Reichle, Tecnica, Nordica.

a teď jedno důležitý pravidlo který ty ichtylové z krámů většinou neznaj: BOTA TI MUSÍ BEJT V KRÁMĚ HOOOODNĚ TĚSNÁ ( NESMÍŠ SE ALE DOTÝKAT PALCEM PŘEDKU ) PROTOŽE SE TEPLEM ROZTAHUJE AŽ O DVĚ ČÍSLA A KDYŽ SI KOUPÍŠ VĚTŠÍ TAK V NÍ BUDEŠ PO HODINĚ NA SVAHU PLAVAT :idea: :!:

samozřejmostí je větší počet přezek než tři
member of zewl crew

Peťas

Příspěvek od Peťas » 11. 10. 2004 16:16

Já mám ještě starou klasiku - Botas Caber. 8) :twisted: :twisted: A nemůžu si stěžovat.

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 11. 10. 2004 16:32

1. Nejdriv si musis uvedomit jak jezdis. Pokud do toho hodne dupes, tak to chce nejaky tvrdsi boty - tvrdost 10 (resp. 100 - podle znaceni) a vic. Pokud jezdis dobre a koupis si mekky boty, tak je to uplne nahovno. Naopak pokud jezdis jenom turisticky, ale nejsi zadnej zacatecnik, tak doporucuju tvrdost kolem 8 (resp. 80) - jeste relativne drzi a vydrzis v ni celej den, zatim co ty tvrdsi si musis driv nebo pozdeji povolit.

2. Hledat a zkouset, hledat a zkouset ... a pri zkouseni vydrzet. Pri zkouseni nejen zastrcit nohu a rict, ze je mala - musis si ji zapnout a oprit se o jazyk - prsty ti zajedou trochu dozadu a to je jezdecka poloha. CO se tyce tepelny roztaznosti, tak bejva venku vetsinou vetsi zima nez v krame, takze to funkuje v podstate obracene nez napsal Mao a rozhodne to neni tak drasticky. Spis chce pocitat s tim, ze bota trochu ztvrdne. Hlavne se v krame nestydet a setrvat v zapnuti bote nejakou tu minutu pripadne se projit.

3. Co s tyce znacek, nelze nez s Maem souhlasit - Lange, ale i zminena Technica miva uzkej skelet, zatimco treba Nordica se hodi pro lidi s sirokou nohou a vyskym nartem. A co se tyce 4 prezek musim s Maem taky souhlasit - zadni nazouvani je sice pohodlny, ale pri jizde uz to takova slava neni.

4. Ted uz si musis jenom zvolit kolik do toho chces vrazit a vyrazit.

Jinak, abys vedel, ze vim co mluvim, tak jezdim na lyzich od ty doby co sem zacal chodit - tata bejvalej zavodnik a taky jsem 8 let delal v lyzarskym servisu http://www.lyzarskyservis.cz

Flery
Bazarník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flery » 11. 10. 2004 21:38

no tak to se mi asi bude hodit neco na uzkou nohu nejsem zadnej slon jinak spis hodne tvrdy ale zase dyz vidim na botach 10000,-kč je mi zle.
uvidime co poresime kdybyste nekdo vedel o dobrym net kramu s tutim sem s nim díky hledal sem a nic moc :roll:
Tel : 773 622 822

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 12. 10. 2004 12:30

se značkou Salomon taky neuděláš chybu 8)
BMW The Ultimate Driving Machine

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 12. 10. 2004 21:02

Flery píše:.... spis hodne tvrdy ale zase dyz vidim na botach 10000,-kč je mi zle.
Tak preju hodne stesti - pokud chces novy, poradny - tvrdy boty, tak s takovou castkou pocitej. Jedine, ze bys mel stesti na vyprodej treba 3 roky starejch modelu - potom bys mel sanci sehnat dobry boty i za 6-8tis. Ale dobrou botu - letosni nebo lonsky - poradne tvrdy znamena v podstate zavodni - 12 i 15 tis. Neni to prdel. Pouzity boty bejvaj vytlaceny podle nohy predchoziho majitele, tak by ses musel spokojit s par otlaceninama na ruznejch mistech - na celodeni jezdeni to neni.

Jinak jak pise DAN, ani se Salomonama chybu neudelas.

Ja byl spokojenej v posledni dobe s Tecnicama, Salomonama a driv jsem mel taky Dynafit 3F - super bota na jezdeni, ale kdyz jsem z toho vylez tak jsem nemohl pul hodiny chodit.

DAN
Věčně nespokojený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAN » 13. 10. 2004 07:23

Dyk je čecko vidět hnedka na první pohled - použitý materiály.
Jestli mi někdo řekne toto je vlastně K2 pod jiným jménem = okopírovaná K2 za 1/4 ceny - tak je debil.
Neznamená přece, když je něco okopírovaný, že je to ze stejnýho papundeklu. Materiál asi bude jinej :idea: . Fa K2 se nemůže schovat za nějakej akční název - ona musí ručit svým dobrým jménem :idea:

Takže si myslím, že tato debata je zcela zcestná, jestli jsi si Flery myslel, že dostaneš tip na špičkový boty za 6,60, tak to musíš zažívat asi zklamání. :D

Ale něco mě napadlo, před 5 lety jsem byl na jaře lýžovat ve Finsku - Laplandia - malý kopce, ale luxusní zázemí za hubičku. A protože to bylo na konci sezony, tak jsem využil možnosti, kerá se nabízela - koupil z půjčovny rok starý - tenkrát špičkový vybavení právě Salomon v přepočtu za 1 500,- :twisted: ( botičky, lyže s vázáním) :idea: Počital jsem, že za stejný, nový bych v ČR vyblil minimálně 20 000,-.
Nevim esli je to i v iných zemích (např. Alpských) podobný - esli vyprodávaj půjčovny po sezoně jetý krumply :?: :twisted:
V Alpách jsem ještě nelýžoval. :oops:
BMW The Ultimate Driving Machine

Mao

Příspěvek od Mao » 13. 10. 2004 11:39

CO se tyce tepelny roztaznosti, tak bejva venku vetsinou vetsi zima nez v krame, takze to funkuje v podstate obracene nez napsal Mao a rozhodne to neni tak drasticky. Spis chce pocitat s tim, ze bota trochu ztvrdne.
No, možná máš Uli studenou krev ale já když vlezu do svejch Raichlí F One tak se můžu zjevit jak to tlačí ale tak po půl hoďce se bota tím teplem který generuje moje noha v pohybu opravdu roztáhne a mám v ní tak ještě půl čísla navíc.....proto je potřeba skutečně botu zapnout a klidně v ní v tom krámě deset minut pobejt, aby si noha sedla a bota se rozehřála....rozhodně to není tak že by se bota stáhla zimou, to ta noha jí rozehřeje víc.

Co se ceny týče, tak ti zcela proti svýmu přesvědčení doporučuju navštívit ve vhodnou dobu třeba Gigasport nebo takovej shop pač tam mívaj starší modely dobrejch bot za rozumný ceny...pak jsou taky trhy ( já jsem svý botičky koupil fungl nový ve Žlutejch lázních v bazaru za 2500,- ....skoro závodní bota )

Taky se pochlubím: strejc je bejvalej trenér sjezdovýho lyžování, pomáhám mu občas v servisu ( taky cca 8 let ), dovážel jsem pro něj vybavení ze Švýcar a sám hodně lyžuju :D
member of zewl crew

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 13. 10. 2004 12:25

Co se tyce ty roztaznosti, tak jsem to nikdy nepozoroval. Ale nemam Raichle, tak nemuzu polemizovat.

Ja mam ted Tecnica ICON - porizovacka asi 15k a ja je koupil rok stary za 4. Ale jak jsem psal vejs - jsou vymackany podle predchoziho majitele, takze obcas nekde zatlaci , ale drzej nohu jako kamen a to je hlavni. Ja stejne vetsinou nejezdim celej den - treba ve spindlu jezdivam od pul sedmy, kdy poustej 2-sedacku kvuli treninkum, nejdyl do 10 - pak uz to zacina bejt mekky a uz je tam dost lidi.

Co se tyce Gigasportu - tam bych na Fleryho miste nechodil - ze me nebo z tebe (Mao) blbce neudelaj, ale Flerymu by mohli prodat nejakou kravinu. Ze zkusenosti vim, ze tomu vetsinou nerozumej a taky se snazej prodat to ceho maj prebytek. Takze radsi s nekym kdo tomu rozumi a nebo zajit nejdriv na obhlidku a pak se s nekym poradit.

Mao

Příspěvek od Mao » 13. 10. 2004 16:04

Co se tyce Gigasportu - tam bych na Fleryho miste nechodil - ze me nebo z tebe (Mao) blbce neudelaj, ale Flerymu by mohli prodat nejakou kravinu. Ze zkusenosti vim, ze tomu vetsinou nerozumej a taky se snazej prodat to ceho maj prebytek. Takze radsi s nekym kdo tomu rozumi a nebo zajit nejdriv na obhlidku a pak se s nekym poradit.
Jo to jsem zapoměl doat...jít s někým kdo tomu OPRAVDU ROZUMÍ pač ty kokoti tomu ani zbla nerozuměj a prodali by ti klidně socrekreační botu o tři čísla větší - občas když tam s někým jdu tak si je fakt vychutnávám :twisted:

Ad roztažnost: možná bys byl překvapenej kolik takhle noha dokáže vydat tepla, zvlášť když OPRAVDU LYŽUJEŠ....
member of zewl crew

Uli_d
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uli_d » 14. 10. 2004 12:55

Mao píše: Ad roztažnost: možná bys byl překvapenej kolik takhle noha dokáže vydat tepla, zvlášť když OPRAVDU LYŽUJEŠ....
Ted si vlastne uvedouju, ze si to po jednom dvou kopcich musim znova utahnout. Neco na tom bude - nikdy jsem o tam takhle nepremejslel.

Odpovědět