xenon 3000k
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
Re: Xenony
no tipnu si ze na skle svetlometu jak to bylo napsano o neco vys kolegou.Magor2 píše:Cau, mam otazku. Kde muze byt ten napis HCR nebo DCR? Dik za odpoved.

Mezinárodní označení CE světla
C - světla
R - dálkové světlo
H - pouze s halogenovou lampou
HCR - potkávací i dálkové halogenovou lampou
DC - Xenon v potkávacích světlech
DCR - potkávací i dálkové xenonem
PL - plastové čočky
S - lehké-lampy (-sklo)
B - mlhové světlo
- Obrysovou svítilnou
číslo XX - číslo schválení typu
E39 535i sedan
- Kubajz von Odry
- člen E30.cz
přimotám se do tématu se svým problémem abych zbytečně nezakládal téma nové...
před rokem jsem namontoval HID sadu xenonů (4300K) do auta a vše fungovalo jak mělo. asi před měsícem se mi však začalo stávat, že mi jedno světlo během jízdy zhasne a já pak musím světla vypnout a zpnout a tím výbojku znovu nastartovat. dělalo mi to občas ale během měsíce se to začíná stávat až pravidlem a dělá mi to skoro při každé jízdě.
co je špatné? výbojka nebo balast?
před rokem jsem namontoval HID sadu xenonů (4300K) do auta a vše fungovalo jak mělo. asi před měsícem se mi však začalo stávat, že mi jedno světlo během jízdy zhasne a já pak musím světla vypnout a zpnout a tím výbojku znovu nastartovat. dělalo mi to občas ale během měsíce se to začíná stávat až pravidlem a dělá mi to skoro při každé jízdě.
stejně se to stávalo u E46...nejdřív jen problikla, nebyla potřeba vypínat a zapínat světlo, pak už zhaslo a bylo potřeba vypnout zapnout, a pak už nešla ani nahodit, výměna jednotky, výbojka byla ok...-> balast špatnejKubajz von Odry píše:přimotám se do tématu se svým problémem abych zbytečně nezakládal téma nové...
podotýkám ale že to nebyly HID
Zas to nachvilku jezdí....
330d
330d