V tom pripade na tyhle rozmery ani nemysli...radsi kvalitnejsi pneu, nez za kazdou cenu vetsi rozmer, kdyz uz.Feryt píše:No ja v zime moc jezdit nebudu, spi sjen praha nebo dalnice nebo silnice I tridy a to by vsechno melo byt teoreticky upravene. Takze asi pujdu do tech 205, mozna 215 uvidime podle nabidky. Zase nechci do zimaku davat 3k za pneu
Gumy
Stejny technologie a materialy ? Aaaaani nahodou. A jestli jo tak minimalne rozdil ve zpracovani. Nektery gumy jsou vysloveny zvejky s nepevnou kostrou a jdou za chvilku do haje. VyzkousenoFeryt píše:Cemu zikas kvalitnejsi pneu? Zalezi na firme? Ja myslel, ze dnes uz ma kazdej stejnou technologii a materialy? Jaka je podle tebe dobra znacka s prihlednutim na pomer cena/kvalita?
Na gumach jedne nejmenovane znacky projedu zatacku z dalnice k nam nejakych 60 a pistej a jsou na hrane. Na jinych 80 a ani nepisknou.
Proc by pak existovaly gumy stejnyho rozmeru s cenovkou treba ctyrnasobne rozdilnou a tolik vyrobcu pneu, kdyby mezi jejich produkty nebyl zadny rozdil
Nejde ani o to, aby to byla nejaka superzvucna znacka, spis je dulezity vedet, kdo to vyrabi, protoze dneska existuje spousta privatnich znacek, ktere ale vyrabi kvalitni vyrobci a jsou samozrejme o poznani levnejsi...doporucuji precist clanek http://www.pneurevue.cz/aplikace/zpravy ... ava_id=976
Aha, no dneska uz treba v jinych odvetvich prumyslu jdou stejne kvalitni vyrobky u jedne "znackove" firmy treba 3x drazssi nez to samy u "noname" a pritom opravdovy vyrobce je stejny ale jedny nemal stimpl a druhy jo... tak jsme myslel, ze to je i v pripade pneu. Prectu ten clanek a asi vezmu ty od Emila...
BMW 318i -> 318iS -> Mercedes E250D -> BMW E46 330xD
už jsem tady četl tolik názorů že už neplatí to o úzkých zimních gumách.....tak mi určitě někdo vysvětlíte proč se rallye jezdí na užovkách, proč už taky nepřešli na širší rozměry
navíc spoléhat se na to že budeš jezdit jenom po upravenejch silnicích ( v čechách....no to by jste mě rozesmáli ) je podle mě sebevražda
ad rozměr a cena: čím větší guma tím dražší.....jestliže chceš větší rozměr ( třeba těch 205 ) tak budeš muset sáhnout po novejch a kvalitních gumách a tím pádem taky pořádně hluboko do kapsy
navíc spoléhat se na to že budeš jezdit jenom po upravenejch silnicích ( v čechách....no to by jste mě rozesmáli ) je podle mě sebevražda
ad rozměr a cena: čím větší guma tím dražší.....jestliže chceš větší rozměr ( třeba těch 205 ) tak budeš muset sáhnout po novejch a kvalitních gumách a tím pádem taky pořádně hluboko do kapsy
member of zewl crew
Souhlas, taky proto nejezdim v zime na zadnejch extremech, ale na 185...nerikam ze uz to zcela neplati, ale neplati to rozhodne tak dogmaticky, jako driv. Zkratka vyvoj je uz trochu jinde.Mao píše:už jsem tady četl tolik názorů že už neplatí to o úzkých zimních gumách.....tak mi určitě někdo vysvětlíte proč se rallye jezdí na užovkách, proč už taky nepřešli na širší rozměry![]()
![]()