Jsem mrkal, když jsem v depu poprvé viděl píst s ojnicí, turbodmychaldlo anebo množství vyjetého motorového oleje, co se do takového stroje vejde:-)
Já ho mám z depa Kladno (když ještě fungovalokouBaMW píše:ten ventyl nema chybu, da se to nekde sehant ? popr pist, ojnice ?
Jeden z vyučujícíh na každý ZŠ plnil funkci tzv. "výchovného poradce". ten se startal o odchody na SOU, SŠ a podobně, zpracovával doporučení, ev. navrhoval rodičům, co je vhodné a co není, verboval na vojenské školy atd.MarfyE34 píše:.. jakej výchovnej poradce ti to zatrhnul??? ...
Bohužel je to tak! A i Kladenské nádraží (v zatáčce) kdysi plné nákladních vlaků a lokomotiv čekající na svůj odjezd, dnes zeje prázdnotou, všude jen tráva a keře v kolejišti a sem tam rozkradený vrak nákladního vagónu, smutný pohled, ještě před 15lety jsem tam jezdil na kole s foťákem a nadšeně hodiny vysedával u depa a koukal na tu parádu co nám tam posunovači a fírové z nákl. lokomotiv předváděli! Jojo to byla ještě relativně plodná doba! Alespoň u nás na Kladně!Venca píše:Jo, převzal to zčásti Rakovník, ten se udržel a Vršovice.MarfyE34 píše:Já ho mám z depa Kladno (když ještě fungovalo)
Louny, Kladno, Žatec, Zdice, tam všude je konec a stromy v kolejích...
Zab. zař. mě celkem bavilo taky, návrhy kolejových obvodů, návěstidel, reléovek je celkem zajímavý.MarfyE34 píše:Aha ..zabezpečovací zařízení není vůbec jednoduché, já osobně bych do toho asi nešel!!! to už člověk musí být opravdu šikovná bedna!
Jo, znám.MarfyE34 píše:..Bohužel je to tak! A i Kladenské nádraží (v zatáčce) kdysi plné nákladních vlaků a lokomotiv čekající na svůj odjezd, dnes zeje prázdnotou, všude jen tráva a keře v kolejišti a sem tam rozkradený vrak nákladního vagónu, ..
Jo, zasilatelství - to zavedli na SPŠD počátkem 90. let. Pak taky "Management v žel dopravě" pro výpravčí a dneska je stejně konec, červený čepice se rušej.MarfyE34 píše:... a pak ekonomický obor: "Zasilatelství a logistika v dopravě" - to jsou ty dispečerky=pro mne nuda!..
Plzeň - Cheb měli jen modrý čepice už dávno, bylo tam dálkové zab. zař.MarfyE34 píše:Cože??? A co signalisti? Vše bude automatizováno nebo jak? Chudáci lidi!
Kdyby ses chtěl něco dozvědět o těchto mašinách, tak v práci se mnou dělá chlap - hrozněj alkoholik, ale když spustí o mašinách, který opravoval tak to je koncert - nechápu jak může mít člověk takový znalosti.MarfyE34 píše:To DAN a VENCA aha, no o Sergejích toho moc nevím neb jsem je už moc nezažil, ale o "zamračené" si myslím vím dost, z toho motoru jsem psal závěrečnou maturitní práci(na průmce obor auta-ukecal jsem kantora
) jinak jak psal Dan, že sergej má parádní zvuk, ani bych neřekl jen tak zvláštně píská a duní ale oproti tomu "zamráča" ta má úúúžasnej zvuk (pokud nemá již namontovanej tlumič výfuku) který je slyšet na hoodně daleko! Úplně řve do světa jakou ten motor má sílu fakt parádní stroj!