Řidič zkoušel strážníky ze znalosti zákona... 2.díl str.2
Kuaja: ty otázky jsem přibarvil pro potřeby tohoto fóra...
nic méně se pořád jedná o pouhé otázky, ne vyšetřování, ne podání vysvětlení, ne úkony....takže ten člověk měl buď odpovědět, nebo držet pusu a čekat až s ním začnou strážníci jednat v §§ znění. (což uznávám, že když to neumí tak se prostě dál s tím člověkem nedopracujou).
btw. jak je možné že je ta práce Policie tak nekvalitní, když podle posledních tabulek máme nejvíce vzdělanou Policii v Evropě??
(jedná se o počet vysokoškoláků/celkem policistů)
nic méně se pořád jedná o pouhé otázky, ne vyšetřování, ne podání vysvětlení, ne úkony....takže ten člověk měl buď odpovědět, nebo držet pusu a čekat až s ním začnou strážníci jednat v §§ znění. (což uznávám, že když to neumí tak se prostě dál s tím člověkem nedopracujou).
btw. jak je možné že je ta práce Policie tak nekvalitní, když podle posledních tabulek máme nejvíce vzdělanou Policii v Evropě??

Ex 316i coupe, jetzt kombajn driver mit 318i touring....
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
muj plne pojizdny stroj: viewtopic.php?f=22&t=45091&p=344990#p344990
- Dudek Lubomír
Souhlas s Kuajou, dobře že jim někdo dal trochu kartáč.
V práci máme každej prostě nějaký povinnosti, i když bych dělal Cheesburgery u Mekáče, tak mám povinnost ho dělat podle nějakejch pravidel a ne podle toho jak jsem se zrovna vyspal, jakou mám náladu atd a podle toho dám sýreček nebo nedám atd.. tak by to nešlo. A to samý je u policajtů, prostě mají nějakou povinnost a dokud jí nebudou dodržovat, tak s nima lidi budou vyjebávat. Až se budou chovat a jednat tak, jak jim ukládá zákon (což znamená že se ho naučejí), tak budou mít víc respektu. Je to tak, ke svojí práci potřebujou dá se říct znát "pár" předpisů a pokud nejsou schopný se ty předpisy naučit a dodržovat, tak ať u policajtů nedělaj.
Typický příklad - před nějakýma 2-3 týdnama jsem byl v HK, měšťáci si natočili moje auto při spáchání přestupku a kousek dál moje auto odchytli (cca o 2 min pozdějct), v tuhle chvíli už jsem za volantem seděl. Probíhalo to "klasicky" tak jak jsme nejspíš všichni zvyklí ->
Dobrý den pane řidiči, víte proč vás zastavujeme?
-Ne.
Protože jste před chvílí spáchal ten a ten přestupek, takže vás poprosím o vaše doklady, doklady od vozidla atd.
-...předány doklady..
Po minutě se měšťák vrátil se slovy, že normálně je ten přestupek za 2 tis, ale že jsem mimohradeckej a neznám to tam, tak to bude "jen" za tisíc a jestli budu platit hotově nebo složenkou?
V tuhle chvíli jsem zapnul video na mobilu a začal jsem si náš rozhovor natáčet, slušně jsem se ho zeptal jestli náhodou na něco nezapomněl, např mě o něčem poučit, dokázat mi jestli jsem auto v době spáchání přestupku opravdu řídil já atd. Měšťák začal být nepříjemnej a měl řeči že mě o možnosti odmítnou podání vysvětlení poučil, ale že jsem předtím vypnul tohle mé "záznamové zařízení" atd
No nebudu tady rozebírat jak to dopadlo, samozřejmě že jsem nic neplatil, ale to je prostě typická jejich práce - vzít si doklady, obvinit vás z něčeho a hned rovnou říct kolik za to zaplatíte
Takže bych to shrnul jednodušše - pokud si chci s někým pokecat, tak od toho mám kamarády s kterýma zajdu na pivo, s policajtama jednám slušně a bez arogance, ale zároveň tak, aby viděli že se z nich neposeru a budu s nima mluvit a odpovídat jen tak jak nezbytně musím. To je myslim zlatá střední cesta..
V práci máme každej prostě nějaký povinnosti, i když bych dělal Cheesburgery u Mekáče, tak mám povinnost ho dělat podle nějakejch pravidel a ne podle toho jak jsem se zrovna vyspal, jakou mám náladu atd a podle toho dám sýreček nebo nedám atd.. tak by to nešlo. A to samý je u policajtů, prostě mají nějakou povinnost a dokud jí nebudou dodržovat, tak s nima lidi budou vyjebávat. Až se budou chovat a jednat tak, jak jim ukládá zákon (což znamená že se ho naučejí), tak budou mít víc respektu. Je to tak, ke svojí práci potřebujou dá se říct znát "pár" předpisů a pokud nejsou schopný se ty předpisy naučit a dodržovat, tak ať u policajtů nedělaj.
Typický příklad - před nějakýma 2-3 týdnama jsem byl v HK, měšťáci si natočili moje auto při spáchání přestupku a kousek dál moje auto odchytli (cca o 2 min pozdějct), v tuhle chvíli už jsem za volantem seděl. Probíhalo to "klasicky" tak jak jsme nejspíš všichni zvyklí ->
Dobrý den pane řidiči, víte proč vás zastavujeme?
-Ne.
Protože jste před chvílí spáchal ten a ten přestupek, takže vás poprosím o vaše doklady, doklady od vozidla atd.
-...předány doklady..
Po minutě se měšťák vrátil se slovy, že normálně je ten přestupek za 2 tis, ale že jsem mimohradeckej a neznám to tam, tak to bude "jen" za tisíc a jestli budu platit hotově nebo složenkou?
V tuhle chvíli jsem zapnul video na mobilu a začal jsem si náš rozhovor natáčet, slušně jsem se ho zeptal jestli náhodou na něco nezapomněl, např mě o něčem poučit, dokázat mi jestli jsem auto v době spáchání přestupku opravdu řídil já atd. Měšťák začal být nepříjemnej a měl řeči že mě o možnosti odmítnou podání vysvětlení poučil, ale že jsem předtím vypnul tohle mé "záznamové zařízení" atd

No nebudu tady rozebírat jak to dopadlo, samozřejmě že jsem nic neplatil, ale to je prostě typická jejich práce - vzít si doklady, obvinit vás z něčeho a hned rovnou říct kolik za to zaplatíte

Takže bych to shrnul jednodušše - pokud si chci s někým pokecat, tak od toho mám kamarády s kterýma zajdu na pivo, s policajtama jednám slušně a bez arogance, ale zároveň tak, aby viděli že se z nich neposeru a budu s nima mluvit a odpovídat jen tak jak nezbytně musím. To je myslim zlatá střední cesta..
e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
Městská policie může stavět vozidlo pouze z důvodu podezření spáchání přestupku - nemůže ho zastavit jen tak.budha píše:Kuaja: ty otázky jsem přibarvil pro potřeby tohoto fóra...
btw. jak je možné že je ta práce Policie tak nekvalitní, když podle posledních tabulek máme nejvíce vzdělanou Policii v Evropě??(jedná se o počet vysokoškoláků/celkem policistů)
To znamená, že buď neměli co zastavovat nebo ty otázky měly vést k objasnění možného přestupku a potom je poučení zcela na místě.
Policajt se ho nemusel na nic ptát, mohl ho poučit o možnosti a následcích odmítnutí a nechat ho rovnou dýchat - nadělal si do polobotek sám.
Nevidím důvod, proč by měl někdo vůči botičkářům držet pusu, když má pocit, že se ho ptají na něco, do čeho jim nic není nebo ho zastavili neoprávněně

Vysokoškolská vzdělanost mě nepřekvapuje, jestliže na většinu vyšších pozic u PČR je podmínkou vysokoškolské vzdělání a na Pol. Akademii PČR jim ho ochotně umožňují - což má logiku z hlediska těch "vysokoškoláků", ale možná někde pokulhává systém.
Ostatně blbce udělal hlavně z měšťáků, mezi kterýma bys vysokoškoláka relevantního zaměření těžko hledal.
- Cvrcek Martin
- Kontaktovat uživatele:
...borci tohodle týpka našli a posléze mu i zavolali moderátoři z rádia Hey....maník má střední školu s maturitou a takto se choval proto, protože ho před nějakým časem křivě obvinili právě městští policisté a měl z toho popotahovanou po různejch institucích, načež se ukázalo, že si to strážníci vymysleli (to tam ostatně v tom videu taky říká, ale vytržené z kontextu) ...jinak působil normálně. Osobně se mu vůbec nedivím po takovéto zkušenosti, že se choval jako šulin

ex E30 323i, ex E36 325i, nyní Octavia TDi s šestijádrovym ECU a turbem ze Zetoru -odbržděných 700Kw na stavebním válci 
Veškeré opravy vozů všech značek

Veškeré opravy vozů všech značek
...
vysoka skola neni meritko inteligence, ale odhodlani. naucit se muze temer kazdy temer cokoliv, ale musi chtit. jinak souhlasim s kuajou, akorat si myslim, ze se to proste zbytecne dramatizovalo. je to tak 50/50. typek proste honil ego, ale na druhou stranu pcr a hlavne mestska obsahuje nekolik "pomalejsich" jedincu, (nehanim vsechny!). napriklad sem vezl dvoum bengam 2 stejne veci (neni podstatne jake, zjednodusene zasilkova sluzba) a rikam jim, ze plati 240 kc. a jeden borec (ktery se mimochodem predtim do soukromeho mobilu predstavil hodnostiKuaJa píše:Městská policie může stavět vozidlo pouze z důvodu podezření spáchání přestupku - nemůže ho zastavit jen tak.budha píše:Kuaja: ty otázky jsem přibarvil pro potřeby tohoto fóra...
btw. jak je možné že je ta práce Policie tak nekvalitní, když podle posledních tabulek máme nejvíce vzdělanou Policii v Evropě??(jedná se o počet vysokoškoláků/celkem policistů)
To znamená, že buď neměli co zastavovat nebo ty otázky měly vést k objasnění možného přestupku a potom je poučení zcela na místě.
Policajt se ho nemusel na nic ptát, mohl ho poučit o možnosti a následcích odmítnutí a nechat ho rovnou dýchat - nadělal si do polobotek sám.
Nevidím důvod, proč by měl někdo vůči botičkářům držet pusu, když má pocit, že se ho ptají na něco, do čeho jim nic není nebo ho zastavili neoprávněně![]()
Vysokoškolská vzdělanost mě nepřekvapuje, jestliže na většinu vyšších pozic u PČR je podmínkou vysokoškolské vzdělání a na Pol. Akademii PČR jim ho ochotně umožňují - což má logiku z hlediska těch "vysokoškoláků", ale možná někde pokulhává systém.
Ostatně blbce udělal hlavně z měšťáků, mezi kterýma bys vysokoškoláka relevantního zaměření těžko hledal.

e30 327i Z4.45 touring
"Nemusime se bat tech, co nic nevedi, ale tech, co si mysli, ze vedi vsechno!" (asi gerhard schroder)
"Nemusime se bat tech, co nic nevedi, ale tech, co si mysli, ze vedi vsechno!" (asi gerhard schroder)
Re: ...
Pujčil si mu kalkulačku ?Petulka píše:vysoka skola neni meritko inteligence, ale odhodlani. naucit se muze temer kazdy temer cokoliv, ale musi chtit. jinak souhlasim s kuajou, akorat si myslim, ze se to proste zbytecne dramatizovalo. je to tak 50/50. typek proste honil ego, ale na druhou stranu pcr a hlavne mestska obsahuje nekolik "pomalejsich" jedincu, (nehanim vsechny!). napriklad sem vezl dvoum bengam 2 stejne veci (neni podstatne jake, zjednodusene zasilkova sluzba) a rikam jim, ze plati 240 kc. a jeden borec (ktery se mimochodem predtim do soukromeho mobilu predstavil hodnostiKuaJa píše:Městská policie může stavět vozidlo pouze z důvodu podezření spáchání přestupku - nemůže ho zastavit jen tak.budha píše:Kuaja: ty otázky jsem přibarvil pro potřeby tohoto fóra...
Nevidím důvod, proč by měl někdo vůči botičkářům držet pusu, když má pocit, že se ho ptají na něco, do čeho jim nic není nebo ho zastavili neoprávněně![]()
) se me zeptal, kolik ma zaplatit za jeden kus vyrobku, ze nechcou
platit dohromady

dalsi chytrolin s kamerou
http://www.youtube.com/watch?v=Xd5fFImv ... r_embedded
celkem je mi tech svestek lito, ale zase tohle je zakladni vec kterou vim i ja- ze organi nejsou povini mi ukazovat zaznam o prekorceni rychlosti, takze jeho vlastni blbost... a nejlepsi zaber na kolegynku ktera myslim ani nevim o cem se mluvi

celkem je mi tech svestek lito, ale zase tohle je zakladni vec kterou vim i ja- ze organi nejsou povini mi ukazovat zaznam o prekorceni rychlosti, takze jeho vlastni blbost... a nejlepsi zaber na kolegynku ktera myslim ani nevim o cem se mluvi

kde se tohle dočtu, že nemusí na místě ukazovat záznam?kouBaMW píše:celkem je mi tech svestek lito, ale zase tohle je zakladni vec kterou vim i ja- ze organi nejsou povini mi ukazovat zaznam o prekorceni rychlosti, takze jeho vlastni blbost...
EDIT: něco jsem našel, takže fakt nemusí nic dokazovat na místě a ve správním řízení asi kluk taky nepochodí, prostě Policie má "vždy" pravdu

-
Uz se nam zacinaji rodit profi kameramani za rok techto videi bude mraky.kouBaMW píše:dalsi chytrolin s kamerou![]()
celkem je mi tech svestek lito, ale zase tohle je zakladni vec kterou vim i ja- ze organi nejsou povini mi ukazovat zaznam o prekorceni rychlosti, takze jeho vlastni blbost... a nejlepsi zaber na kolegynku ktera myslim ani nevim o cem se mluvi![]()
Az tady video bude primo od zacatku rozhovoru pak muzeme soudit.