Kladno by bylo okej ovšem já bydlím v Milovicích u NymburkaDoski píše:A co třeba wi-fi? Občas bejvá v domech kabelovej rozvod. A anténa o střeše už by měla být v pohodě. Zkus se kouknout na skvely.net Jsou sice ze Slanýho ale na Kladně mají také nějaký pokrytí. Když tam zavoláš, tak máš obhlídku a měření zdarma. Takže budeš vědět jak na tom jsi bez toho že bys něco platil.
No na ten jejich vysílač co je na jednom věžáku tak zhruba 1500m daleko vzdušnou čarou přes stromy fakt nevidím takže ta anténa na střechu bude asi neschůdnější řešení!paveld píše:Zkusil bych na prvním místě tu wifi, pouze 5GHz a nejlépe si to domluvit na nějakou dobu zkušebně (s menšími poskytovateli nebývá problém se nějak rozumě domluvit), pak uvidíš. Jen ne přes stromy, pokud nebudeš mít přímou viditelnost na ten jejich vysílač, tak ruce pryč. Zas ale nemusí být takový problém si dát antenu na střechu paneláku kde bydlíš, pokud bydlíš v přízemí a dotahnout si kabel do bytu. ADSL spíš na druhym místě, někde chodí ok, spíš po Praze, za Prahou je to dost často slabý...hlavně se tam co vim většinou upíšeš na delší dobu a nějaký připojení na zkoušku ti těžko daji.
pokud potrebujes byt mobilni, tak opravdu je nejlepsi jet pres takoveho operatora. ty ceny jsou samozrejme vyssi protoze se na tom musi vydelavat, ale taky je to dan za pripojeni po "cele" republice.Albert píše:Omlouvám se že se ti vetřu do tématu, ale taky se chci zeptat ohledně internetu - mám notebook a potřebuju mít možnost připojit se kdykoliv a kdekoliv v ČR, masivní reklama je teď na o2 (http://web.o2pripojse.cz/mesicni-tarify.html), ale neznám nikoho kdo by měl, tak nevím jak to funguje/nefunguje v reálu, navíc za 300kč měsíčně je to omezený na objem dat 500mb, což by mi stačilo ani ne tak na týden. Potřebuju alespoň 5gb měsíčně, ale to už bych u o2 byl na 750kč měsíčněU Vodafonu to taky vychází na 750 měsíčně. U T-Mobilu "od 849Kč" měsíčně. Poradí někdo nějaký nejschůdnější řešení? Díky
nejlip mi pripadnou tito lokalni poskytovatele:MarfyE34 píše:Původem ano, ovšem teď břebývám v Milovicíchdouby píše:odkud jsi? z kladna?
v jakem pásmu? 5ghz? vzdálenost je tak na hraně vzhledem k ceně zřízení a podle toho použité anténě...MarfyE34 píše:Tak jsem dostal nabídku na připojení k internetu od této firmy.
http://www.onlinenet.cz/?page=cenik
vstupní poplatek za připojení 1500,- (cena včetně antény) a měsíčně 350,- co vy na to??? Ta rychlost není nikterak zázračná ale prý to šlape v pohodě..... a vysílač mám vzdušnou čarou z balkónu 786 metrů.
to je spatne polozena otazka, ale 5GHz pásmo je lepší než 2GHz, pokud se teda bavime o WiFi.MarfyE34 píše:V jakém pásmu netuším čoveče ale zavolám tam, takže myslíš že je to shit ??? Fakt se v tom moc neorientuju jak to nemá volant nebo kozy........původně měla být cena za připojení 500,- ale v našem vchodě bohužel není nějaký kabel natažený či co, takže proto těch 1500,- za anténu. A kolik musí mít to pásmo GHz aby ten internet šlapal plynule bez problémů???