Auto jako dárek
Auto jako dárek
Chlapi jak je to kdybych chtěl někomu koupit auto a dát mu ho jako dárek? Původní majitel odhlásí auto na mě a já ho pak jakože papírově "prodám" obdarovanýmu? Pokud ano, je tam nějaká lhůta do kdy se to musí udělat nebo můžu teoreticky auto koupit teď, majitel ho odhlásí, já začnu platit povinný ručení (podle VINu) a na novýho majitele se to přihlásí až třeba za 2-3 měsíce? Díky
e28 525i, e83 X3
EX : e28 528i, e34 535i, e34 530i, e34 525tds, e46 318ci, e39 523i
Ahoj kámo, buď můžeš nechat auto odhlásit na sebe, nebo na obdarovanýho, s tím že máš myslím na přihlášení 14dní. Můžeš ho koupit teď a povinný až ti příjde techničák s odhláškou pokud se tak domluvíš s bývalým majitelem že počká s povinným dokud nebudeš mít TP doma...
Kdybys to odhlásil na sebe, a pak to chtěl přihlásit na obdarovanou osobu, tak s ním uděláš kupní smlouvu, do ceny napiš "dohodnutou" a je to
Kdybys to odhlásil na sebe, a pak to chtěl přihlásit na obdarovanou osobu, tak s ním uděláš kupní smlouvu, do ceny napiš "dohodnutou" a je to

To je právě to, kdybych auto koupil teď a obdarovanýmu ho chtěl "oficiálně" dát až třeba na vánoce, tak jak to udělat s přihlášením?TUŇÁK píše:Ahoj kámo, buď můžeš nechat auto odhlásit na sebe, nebo na obdarovanýho, s tím že máš myslím na přihlášení 14dní.
e28 525i, e83 X3
- marlin
- Kontaktovat uživatele:
já se ptal v pondělí na magistáru, jak dlouho mohu jezdit s odhláškou a byl my řečeno, že 10 pracovních dní.... ale nejsou za to žádné sankce, takže jim je to jedno. Jenom musím mít pojištění a nikdo by to nemusel řešit (Policie by tě snad jenom měla upozornit)
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska
jo no nekde se to tu uz urcite resilo, da se jezdit v odhlasce, ale riskujes ,ze kdyz kapnes na spatnyho poldu, tak si zjisti ze uz je to v odhlasce treba mesic, tudiz neni platnej malej technicak a dost ti to muze zavarit,ale znamej co ma autobazar,tak rikal ze zna dost lidi co jezdej v odhlasce, a v pohode, a pak ze zna dost lidi co jezdej v odhladce a pisou si kazdejch 8-10 dnu novou kupni smlouvu... ale podle myho myho kdyz by policajt chtel,tak si to v ty novy ochcavce dokaze zjistit proste no . cili muzes to risknout a je sance ze to vyjde.. ale je to na tobe
, jak moc cast te nekdo stavi

ex e30 318i cupe => ex e30 318i cupe => ex e30 318i sedan =>ex e30 320i => ex e30 325i => schanim kastli cupe plast r6 nejlip cerny 

nas drapli s sefovym autem, ktere bylo v odhlasce pres pul roku a jeste sme nemeli zelenou kartu od plataku a stalo nas to 200kc
jinak kdyz to ted na sebe nebo obdarovaneho odhlasis tak akorat procvaknou maly technicak na platnost 14dni, pokud by si stim chtel jezdit reknes ze si ho ztratil, daji ti duplikat ten cvaknou a ty muzes jezdit na svuj "nalezeny" original, normalka...
jinak kdyz to ted na sebe nebo obdarovaneho odhlasis tak akorat procvaknou maly technicak na platnost 14dni, pokud by si stim chtel jezdit reknes ze si ho ztratil, daji ti duplikat ten cvaknou a ty muzes jezdit na svuj "nalezeny" original, normalka...
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
To by se o tom ta obdarovaná osoba ale dozvěděla už teď, ne? Páč by musel mít jeho plnou moc pro odhlášení na něho, nebo ne?TUŇÁK píše:Albert: Tak to na obdarovanou osobu odhlaš rovnou a dej jí to o vánocích, o tom že má na sebe odhlášené auto se nedozví, pokud nepříjde třeba upomínka za povinné ručení)
E30 320i 87' Zinnoberrot
Co tu hrotíte?Normálně to auto kup,nech udělat smlouvu a odhlášku na toho koho budeš obdarovávat a je to,to kdy to půjdeš dohlásit je jedno pokud s tím že neplánuješ do té doby lítat skrz celou republiku.Normálně to jdi pojistit buď na sebe třeba na 3měsíce nebo si vem iniciály obdrovávaného + si sesmol plnou moc k sjednání smlouvy zákonné pojistky a je to
Jinak já jsem při prodeji auta dal novému majiteli malý tp a normálně jsem to šel odhlásit s velkým tp,čímž jsem se auta papírově zbavil a nový majitel "získal čas"k dohlášení vozidla a nebyl s tím nikdy problem,samozřejmě to že jsi novému majiteli ponechal malý tp si zanes do kupní smlouvy
V zákoně tuším není nedohlášené vozidlo ošetřeno takovým způsobem aby ti za to policista mohl udělit sankci,zároveň ti ale ukládá povinnost auto do 10ti kalendářních dní vozidlo dohlásit

Jinak já jsem při prodeji auta dal novému majiteli malý tp a normálně jsem to šel odhlásit s velkým tp,čímž jsem se auta papírově zbavil a nový majitel "získal čas"k dohlášení vozidla a nebyl s tím nikdy problem,samozřejmě to že jsi novému majiteli ponechal malý tp si zanes do kupní smlouvy

V zákoně tuším není nedohlášené vozidlo ošetřeno takovým způsobem aby ti za to policista mohl udělit sankci,zároveň ti ale ukládá povinnost auto do 10ti kalendářních dní vozidlo dohlásit

- marlin
- Kontaktovat uživatele:
Máš někde přesné znění? Pokud mě chytnou na procvaklý techničák, který je mimo už půl roku, nic mi do policie čr nehrozí?DVORIS píše:
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
mozna kdyby si te zacali lustrovat, to se mi jeste nestaloChvalda 318iS píše:To bych řek že ne... Ty dostaneš duplikát, ale ten původní to zneplatní, páč má jiný evidenční číslo a to policajti při prohlídce nejspíš zjistějkouBaMW píše:daji ti duplikat ten cvaknou a ty muzes jezdit na svuj "nalezeny" original, normalka...
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
Mě právě v Pdech lustrujou skoro pokaždý - vezmou si papíry do auta a třeba deset minut jim to trvákouBaMW píše:mozna kdyby si te zacali lustrovat, to se mi jeste nestaloChvalda 318iS píše:To bych řek že ne... Ty dostaneš duplikát, ale ten původní to zneplatní, páč má jiný evidenční číslo a to policajti při prohlídce nejspíš zjistějkouBaMW píše:daji ti duplikat ten cvaknou a ty muzes jezdit na svuj "nalezeny" original, normalka...

- Chvalda 318iS
- člen E30.cz
- Chvalda 318iS
- člen E30.cz