světla

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
adam320

světla

Příspěvek od adam320 » 15. 09. 2004 22:40

Mam fakt smůlu, nesl jsem nový origo světla Bosch a já vůl to chytil za zásvětlák a sjel mi ten štelovací plast čimž mi vypadlo světlo rovnou na zem a bác dálka se rosekala, je posraný jenom to sklo jinak uplně nový světlo no a potřebuju jenom sehnat to sklo a nevim jak to rozebrat a hlavně pak zalepit tedy jestli to vůbec jde, prej Hella vpoho a Bosch? je to stejný? Neumíte to někdo třeba , já fakt nechci kupovat nový a už vůbec nechci mít jednu Hellu a zbytek Boscch , a hlavně ty prachy...
:oops:

Já to auto snad nedam dohromady :(

_Boban

Příspěvek od _Boban » 16. 09. 2004 11:34

Nepodlehej panice, kup starou parabolu bosch s dobrym sklem - v Lopuchovy urcite neco najdou (nejlepe stejnou stranu, nevim jestli jsou dalkovy stejny L a P), nahrej horkovzdusnou pistoli rovnomerene to sklo a pokus se to oddelit (mam to vyzkouseny jen s plastovyma parabolama, ale treba to bude taky fungovat). V pripade, ze to nepujde, muzes rozstrihat tu starou plechovou parabolu tak, abys neznicil sklo a to rozbity sklo v ty novy vylamat tak, abys neznicil parabolu. Nakonec jen vhodnym silikonovym tmelem slepis novou prabolu a stary sklo.

Stany

Příspěvek od Stany » 16. 09. 2004 17:06

Normálně to dej na férovku do rozpálené trouby a vhodným šroubovákem to od sebe oděl.Jde to docela dobře.

Venca.

Příspěvek od Venca. » 16. 09. 2004 19:15

_Boban píše:Nepodlehej panice, kup starou parabolu bosch s dobrym sklem - v Lopuchovy urcite neco najdou (nejlepe stejnou stranu, nevim jestli jsou dalkovy stejny L a P), nahrej horkovzdusnou pistoli rovnomerene to sklo a pokus se to oddelit (mam to vyzkouseny jen s plastovyma parabolama, ale treba to bude taky fungovat). V pripade, ze to nepujde, muzes rozstrihat tu starou plechovou parabolu tak, abys neznicil sklo a to rozbity sklo v ty novy vylamat tak, abys neznicil parabolu. Nakonec jen vhodnym silikonovym tmelem slepis novou prabolu a stary sklo.
Jde to, já tak opravil mlhovku na chromáka.

marcelo

...

Příspěvek od marcelo » 17. 09. 2004 12:18

ja jsem tak rozebral vsechny 4...kdyz jsem tam daval krouzky...dalky sli ale i za studena...nejvetsi problem byl s cockama, musel jsem je hooodne rozpalit a pak hoodne pomalu jsem tam strcil nuz a otacel......hmm...ale jsou to Helly...

http://sweb.cz/marcelo/03small.jpg

jo, dulezite je abys dusledne povohejbal ten plech nebo ulamal plast kolem co to vymezuje ...staci trochu kde to nevohnes a ulomis kus skla...

adam320

Příspěvek od adam320 » 20. 09. 2004 23:08

No ty tvy světla to je fakt zajímavý, já už ty fotky viděl, tak to doufam pujde i s Boschkama, diky

Odpovědět