douby píše:Nad tímto problémem jsem uvažoval asi před půlrokem a konzultoval jsem to i s mým šéfem na univerzitě. Došli jsme k závěru, že "Zdravím" není zdvořilé a lidé ho často používají pokud neví jestli tykat(Ahoj) nebo vykat(Dobrý den). Mnoho lidí může také zahájení rozhovoru oznámením "Zdravím!" popuzovat.
Zdravím je prostě oznámení aktuální činnosti a používám ho z recese na lidi kteří říkají zdravím místo pozdravu, nebo v situacích kdy si z těchto lidí dělám srandu.
asi sis to špatně přečetl. pracuju na univerzitě palackého v Olomouci ale můj šéf není šéf celé univerzity, tak vysoko ještě nejsemMalutky píše:douby píše:Nad tímto problémem jsem uvažoval asi před půlrokem a konzultoval jsem to i s mým šéfem na univerzitě. Došli jsme k závěru, že "Zdravím" není zdvořilé a lidé ho často používají pokud neví jestli tykat(Ahoj) nebo vykat(Dobrý den). Mnoho lidí může také zahájení rozhovoru oznámením "Zdravím!" popuzovat.
Zdravím je prostě oznámení aktuální činnosti a používám ho z recese na lidi kteří říkají zdravím místo pozdravu, nebo v situacích kdy si z těchto lidí dělám srandu.![]()
![]()
to jako myslíte vážně?smím li se zeptat šef univerzity čeho?
Šéf údržby na univerzitě Palackého.Malutky píše: vážně?smím li se zeptat šef univerzity čeho?
Já jsem to ani nemohl slyšet, protože s východníma němcema nepříjdu do styku. A i tak bych to neral jako pozdrav, urazilo by mě to. Kdyby mi někdo řekl - "den".BaVomil píše:možná proto že voni říkaj tach ne tág.DAN píše:
Když už se tady někdo odvolával na němce - Tag jsem neslyšel nikdy.....
Pozdrav "zdravim" je nutno brat jako urazku pokud je jako urazka minen z druhe strany. Myslim, ze k tomuto zaveru se je celkem jednoduche dopracovat pouzitim trochy logiky.douby píše:Nad tímto problémem jsem uvažoval asi před půlrokem a konzultoval jsem to i s mým šéfem na univerzitě. Došli jsme k závěru, že "Zdravím" není zdvořilé a lidé ho často používají pokud neví jestli tykat(Ahoj) nebo vykat(Dobrý den). Mnoho lidí může také zahájení rozhovoru oznámením "Zdravím!" popuzovat.
Zdravím je prostě oznámení aktuální činnosti a používám ho z recese na lidi kteří říkají zdravím místo pozdravu, nebo v situacích kdy si z těchto lidí dělám srandu.