Popelnice Evropy
Co sa tyka masa, nieco o tom viem. Je to miestami slusny bordel a co sa kvality tyka, najzakladnejsie je brat vyrobky od mensich vyrobcov. Ti teda nemaju taky sortiment ako ty vacsi, pochopitelne, ale kvalita je zpravidla inde. I ked nic neplati 100%-tne, ze.kouBaMW píše:o spekackach mi ani nemluvte, me to prijde jak 90% pilin, 10% odpad masakur*a fakt bych si radsi priplatil, ale jak pisou vtom clanku- neni kde
Nepovedal by som, ze u nas (za prepdokladu, ze sa SR moc nelisi od CR a to si myslim) si nie je kde priplatit za kvalitu. Niektore naozaj top kvalitne masove vyrobky u nas nekupite, ale vzdy je moznost vyberu taka, aby sa dal vyrobok nazvat masovym vyrobkom na urovni.
hlavně, když chci kvalitní potraviny, tak si zajedu za vesnickým řezníkem, u kterýho do J.Čech jezdí kupovat i pražáci - prostě domácí řezník - dělá všechno kvalitní a chuťově božský - a navíc to zase nejsou tak strašný pálky jako v různách obchodech.
Když chci kvalitní mléčné výrobky, tak kupuju mlíko z krávy nebo opět ve vybraných prodejnách - ono i v Tescu se dá občas koupit kvalitní a drahý sýr.
Zeleninu nejím, tak nevím.
Ono hlavně každej nadává jen na hnusy, ale ono když koukám jen na cedule Kaufland, Tesco ap. a nejedu nikam, kam se mi nevejde e32 a nejlépe přes dvě parkovací místa, aby mi ji někdo neoťukal, tak se potom v té Praze a i v jiných městech ničeho dobrého nedohledám.
Myslím, že tohle by měla hlídat ale ČOI, hygiena a i nějaká ta potravinářská inspekce - tyhle instituce jsou draze placený a přitom buzerujou na dost nepravých místech.
Když chci kvalitní mléčné výrobky, tak kupuju mlíko z krávy nebo opět ve vybraných prodejnách - ono i v Tescu se dá občas koupit kvalitní a drahý sýr.
Zeleninu nejím, tak nevím.
Ono hlavně každej nadává jen na hnusy, ale ono když koukám jen na cedule Kaufland, Tesco ap. a nejedu nikam, kam se mi nevejde e32 a nejlépe přes dvě parkovací místa, aby mi ji někdo neoťukal, tak se potom v té Praze a i v jiných městech ničeho dobrého nedohledám.
Myslím, že tohle by měla hlídat ale ČOI, hygiena a i nějaká ta potravinářská inspekce - tyhle instituce jsou draze placený a přitom buzerujou na dost nepravých místech.
Jo, máme u nás řezníka - jeho sekaná voní po celým náměstí, každý úterý a čtvrtek, nikdy se na pultu dlouho neohřeje. Tlačenka je luxusní, jeho domácí šunkovej salám je lahůdka ... A přitom třeba kilo toho domácího šunkovýho stojí něco málo přes 100 Kč, což mi přijde jako parádní cena ...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Na to tu lze napsat jediné a klidně mě kamenujte...
Až lidi přestanou bydlet v králíkárnách a radši do nich daj králíky, poříděj slepice, na podzim koupěj kravku a na jaře zasejou a začnou makat, tak budou mít.
Do tý doby budeme žrát co nám buržoazní kryptofašistická nadvláda chamtivců poskytne. Hlavní bude průměrně špatnej večerní televizní program a spousta podprůměrnýho žrádla.
Je to jen o lidský lenosti, která prostupuje celej národ a o tom že na jednoho ubohýho prvopůvodce dobrot, kterej maká rukama, připadne 9 ekonomů, 5 sociologů, 5 politologů atd...
Až lidi přestanou bydlet v králíkárnách a radši do nich daj králíky, poříděj slepice, na podzim koupěj kravku a na jaře zasejou a začnou makat, tak budou mít.
Do tý doby budeme žrát co nám buržoazní kryptofašistická nadvláda chamtivců poskytne. Hlavní bude průměrně špatnej večerní televizní program a spousta podprůměrnýho žrádla.
Je to jen o lidský lenosti, která prostupuje celej národ a o tom že na jednoho ubohýho prvopůvodce dobrot, kterej maká rukama, připadne 9 ekonomů, 5 sociologů, 5 politologů atd...
320i plastovej uloženej schnilej Brambor
325iC = in construction, zatím beze jména
325 iXAT
530iT
325iC = in construction, zatím beze jména
325 iXAT
530iT
Tento clanok hlavne vnucuje ludom, to co keby ich stvalo, ozvu sa sami.
Su dve moznosti. Bud su ludia nuteni kupovat bordel za lacno, pretoze na ine nemaju a v tom pripade mozu nadavat na vseobecne zlu platovu situaciu.
Alebo na to maju a len chcu usetrit, tak kupuju bordel.
Ani v jednom pripade teda nemozu nadavat na supermarkety (ktore tym neobhajujem,kedze vyuzivaju situaciu) ale na socialne podmienky alebo na seba.
A uz bokom stoji to, ci si niekto naozaj mysli, ze vyrobky zhodneho druhu o cene 1.50E a 3.50E su kvalitativne zrovnatelne. Povodne by som povedal, ze asi sotva...ale zakladajuc na skusenostiach s ludskou blbostou by som sa uz ani necudoval.
Kazdopadne cele toto vadi alebo si to uvedomuje si myslim tak 20% ludi. A samozrejme potom vsetci ti, ktorim to uz podal na tanieri tento clanok a tak im to vadi z principu.
Su dve moznosti. Bud su ludia nuteni kupovat bordel za lacno, pretoze na ine nemaju a v tom pripade mozu nadavat na vseobecne zlu platovu situaciu.
Alebo na to maju a len chcu usetrit, tak kupuju bordel.
Ani v jednom pripade teda nemozu nadavat na supermarkety (ktore tym neobhajujem,kedze vyuzivaju situaciu) ale na socialne podmienky alebo na seba.
A uz bokom stoji to, ci si niekto naozaj mysli, ze vyrobky zhodneho druhu o cene 1.50E a 3.50E su kvalitativne zrovnatelne. Povodne by som povedal, ze asi sotva...ale zakladajuc na skusenostiach s ludskou blbostou by som sa uz ani necudoval.
Kazdopadne cele toto vadi alebo si to uvedomuje si myslim tak 20% ludi. A samozrejme potom vsetci ti, ktorim to uz podal na tanieri tento clanok a tak im to vadi z principu.
To jsou dobrý komunistický žvásty. Nikdo tě to nenutí kupovat, můžeš si připlatit a koupit lepší, máš na výběr, ne jak za bolševika.Gaz píše:Do tý doby budeme žrát co nám buržoazní kryptofašistická nadvláda chamtivců poskytne. Hlavní bude průměrně špatnej večerní televizní program a spousta podprůměrnýho žrádla.
Můžeš jít do čtyřky a dát si gulášek za pade nebo výbornej galášek za dvě kilka.
Clio RS 2009 - malá raketa odešla. Ropa TDCi power přišla
Hmm.. ono je to taky o tom, že většině výrobců dobrot je kvalita jejich produktu úplně u prdele, protože sice ryčí, ale do těch hypermarketů s plesnivými šmejdama prodají i to, čeho by se prostředky vlastní distribuce těžko zbavovali.Gaz píše:Je to jen o lidský lenosti, která prostupuje celej národ a o tom že na jednoho ubohýho prvopůvodce dobrot, kterej maká rukama, připadne 9 ekonomů, 5 sociologů, 5 politologů atd...
Navíc dneska všechno stejně cedí zemědělci přes dotace a velkovýkrmny - málokdo má koule dělat dobrý a kvalitní produkty a prodávat je za přiměřenou cenu.
Ono je dneska hlavně v módě koupit si traktor za 5 mega s klimou a televizí, abych netrpěl a pak holt z tý půdy nějak ten výnos 130% vydupat musím kvalita nekvalita, jinak mě ten leasing potopí.
K těm proporcionalitám - dneska jeden člověk s mechanizací "vyrobí" potraviny pro stovky lidí - ono prostě už by se víc lidí na to pole nevešlo.
Nechci se dotknout malých soukrmníků ap., ale především takových těch "malo-středních" družstev ap.
Nebyly to "špekáčky" značky Best farm? Tam když jsem viděl obsah masa, tak jsem si myslel, že to je nějaký žert... viz tady: http://ekonomika.idnes.cz/specialni-pri ... ekacku.htmIwan píše:To je hovno....koukali jste nekdo na maso/uzeniny?? tudle jsem si ke svace do prace koupil burty, kde bylo asi 30% masaza 4,90...po 2hym kousnuti jsem to vyhodil...
nebo me dostava vyberova sunka, kde je asi 55% masa..to bych blil...
nejvtpinější je, že cena těch špekáčků je jen o 4kč za kg nižší než u vítěze... špekáčků globus... tudiž lidi kupujou sračky ne jen kvuli ceně, ale je jim to někdy dost lhostejný.Marosh píše:Nebyly to "špekáčky" značky Best farm? Tam když jsem viděl obsah masa, tak jsem si myslel, že to je nějaký žert... viz tady: http://ekonomika.idnes.cz/specialni-pri ... ekacku.htmIwan píše:To je hovno....koukali jste nekdo na maso/uzeniny?? tudle jsem si ke svace do prace koupil burty, kde bylo asi 30% masaza 4,90...po 2hym kousnuti jsem to vyhodil...
nebo me dostava vyberova sunka, kde je asi 55% masa..to bych blil...
pip píše:Namiesto toho ako na teba posobim uvitam protiargument.Jirzik píše:nějak sem člena pip považoval za normálního...
ted na mě působí jak komanč a křupan
tyhle kecy nesnášim![]()
P.S. A komanc som, s krupanom by som uz nesuhlasil.
sorry kámo... spletl jsem si nick z druhý stránky... pip a gaz:)
sorry a beru zpět... za komanče a křupana považuju gaze...