Vymezení vůle výstupní hřídele diferáku

Co a jak opravit v E30? Standardní servisní úkony. A podobně.
Odpovědět
Luda
člen E30.cz

Vymezení vůle výstupní hřídele diferáku

Příspěvek od Luda » 24. 08. 2010 21:42

Zdravím Vás a prosím o radu.
Můj malý diferák na jedné výstupní hřídeli malinko slintá. Nové gufero už mám, ale říkám si, že asi nebude mít smysl ho měnit pokud je na té hřídeli vůle. Když za to vezmu rukou tak je cítit i vidět.

Prosím tedy o radu jak vůli vymezit. (Při hledání jsem zadal "vůle AND difer*" a v žádném z nalezených témat jsem odpověď nenašel).
Částečná odpověď je možná ve FAQ, ale anglicky a praktická zkušenost neuškodí.
Co jsem pochopil, tak musím stahovákem vytáhnout výstupní přírubu (1) - je nějak zaaretovaná? Potom povolit šrouby (12). Vyndám díly 4+9 a na direfu mi zůstane vymezovací podložka 10? Tu musím vyměnit za nižší? jak zjistím o kolik nižší by měla být? Nejspíš bych asi nechal starou přebrousit na magnetce. Potom už jen vyměnit gufero a vše smontovat dokupy?
[img]http://luda_tomisek.sweb.cz/driveoutputflange.jpg[/img]

edit: když jsem kupoval gufero, tak jsem nevěděl, že jsou dvě velikosti a tak nabízím výměnu. Mám velké a potřebuji malé. Je nové Febi.
BMW E30 320i Touring

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 24. 08. 2010 23:22

Spíš budeš mít jen tu výstupní hřídel probroušenou, nebo zanesenou usazeninama.

Vyndáš to i bez stahováku rukou. Prostě víc zaber a budeš ji mít v ruce :)
Ondra ex.M-Fahrer

Rudolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudolf » 25. 11. 2010 21:46

ondra_m píše:Spíš budeš mít jen tu výstupní hřídel probroušenou, nebo zanesenou usazeninama.

Vyndáš to i bez stahováku rukou. Prostě víc zaber a budeš ji mít v ruce :)
je to součásti soukolí, talíř s hruškou jsme tomu říkali. seřizuje se to pomocí přípravků a měřidel. jinak se to dělalo na barvu aby to bylo ve správné poloze a záběru. jinak hučí diferták a nevydrží.
Rudolf

Odpovědět