klimatizaci na E30 Touring
klimatizaci na E30 Touring
Uvažuju o zabudování klimatizace do svého Touringa ... měl by někdo nabídku komplet klimatizace za rozumnou cenu ?
E30 318 iS / Touring
ona je tak nejak stejna pro vsechny modely
rozdil bude pouze ve vodnim chladici, drzaku kompresoru dle typu motoru a v tom zda je z chroma nebo plasta (jiny konektor pro pripojeni jednotky topeni). Kazdopadne bych doporucoval si to vyndat sam a nejdrive na studovat co vsechno z auta vyndat (neni toho malo a spousta drobnosti te poprve ani nenapadne). Pokud budes mit kliku a "tak nejak budes mit vsechno" tak si stejne priprav par tisic (nemyslim par = 2) na to abys ji vubec rozchodil. Z toho jasne vyplyva, ze i kdyz dostanes starou klimu "zadarmo" tak je to drahy 
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
to nekdy v minulosti byla urcite, jde o to jak dlouho je prazdna a co do toho kdy kdo nacpal za chladivo. V jakem stavu je kompresor asi nezjistis dokud to neslozis zpet. Sehnat klima sadu z IS asi bude velka nahoda, tudiz ti bude chybet drzak kompresoru (na IS z E30 je jiny nez na IS z E36 - priruba na blok je stejna, jina pro kompresor. Kompresoru bylo hafo druhu). Pocitej s tim, ze bude treba "debordelizovat" celou vnitrni jednotku topeni a na 99% na ni bude neco v hajzlu co bude treba opravit.Paluš píše:...samozřejmě byla-li funkční.
ke klima je jiny i ten "bazmek" s tahly na ovladani topeni (ma jednu drahu kontaktu mezi tahly navic nez obycejny). Samozrejme vymenit i vodni chladic s vystupem na cidlo teploty pro ventilator.
Radim vse pripravit k temer dokonalosti pred vlastni instalaci do auta. Znam par lidi co ji zastaveli, ale nikdy nerozbehli.
Ja to take ted resim, sady klima mam dve kompletni a jsem zvedav zda toho slozim alespon jednu.
PS: o vrtulich pred chladic to neni - ta stoji nova cca 400
90' 318iT M40 410tkm / 87' 325i M20 96tkm / 86' 316 M10 BaurTC 80tkm / 85' 325e M50 284tkm / 83' 318i M10 129tkm / 85' 325e M20 226tkm
Rikas, ze je Ti vse jasny... Dobra, me bylo od stolu take vse jasny dokud jsem si tu druhou nevyndaval sam a zjistoval co vsechno u te prvni sady neni. Predpokladam, ze teda vis, ze je jiny napr. i motorovy svazek, pojistkova skrin, vnitrni kabelaz pristrojovky apd.Vasa píše:z chroma nebo plasta (jiny konektor pro pripojeni jednotky topeni).
Samozrejme lze potrebne draty nasimulovat pokud clovek vi odkud kam maji vest
PS:drzak pro kompresor je vetsinou odlitek (on preci jen kompresor neco vazi) a je potreba ten remen take nejak sponovat. Stare kompresory z E30 se sponovali podobne jako servopumpa nebo alternator. Novejsi pres pomocnou rolnu na drzaku. Pokud si takovy drzak na ktery bude spoleh vyrobis - zavidim a smekam
Drzim palec a preji neutuchajici odhodlani.
ja teda klimu v aute mam (mel jsem) az ted sem ji vyhodil a dal tam obyc topeni protoze to pro klimu bylo nejak v prdeli. ackoliv motorky a vsecko fungovalo pri zmacknuti cudlu se rozbehly a nejak se sprajcly a vlastne se nic nestalo. na pohled nebylo nic znicene a nebyl duvod aby to neslo, on uz ten mechanismus na pohled vypada spis jako pokus nez jako propracovana jednotka
( pro me aspon ) rozdil v samotnem topeni je dost velky jak rozmery tak vahou, ve stredovem tunelu mam i nejake 3 hadicky navic co normalni topeni nema. s klimou se mi tam neveslo radio ktere neni nijak dlouhe ani draty za nim nejsou nic extra. a osobne bych se do prestavby na klimu nepoustel
aspon ne v e30.
jen pridavam svoje postrehy a nazor
nechci te tim odrazovat ani nic
jen pridavam svoje postrehy a nazor
http://www.cardiagova.cz
[b][url=http://www.bimmer-tech.cz]htt ... er-tech.cz[/b]
FB: Róbert CabrioLetec Dunička
E30 328iC - dráždidlo debilů
E65 745i
E39 525iA
E65 745i
E39 525iA
no je potreba si uvedomit, ze E30 je predevsim "lego" kteremu ne vzdy ty "kosticky" zapadaji do sebe a hlavne skoro kazda E30 je minimalne 20 a vice let stara. Oznacit jednotku topeni/AC za "pokus o neco" by jsi firme BEHR celkem krivdil ponevadz podobny bazmek najdes v pulce produkcnich aut te doby, nehlede na to, ze my tady by jsme to asi lepe nezkonstruovali. Fakt, ze Ti to nejelo nezpusobila konstrukce, ale zub casu a zadna udrzba. To jen pro vyjasneni.BobbySD píše:ja teda klimu v aute mam (mel jsem) az ted sem ji vyhodil a dal tam obyc topeni protoze to pro klimu bylo nejak v prdeli. ackoliv motorky a vsecko fungovalo pri zmacknuti cudlu se rozbehly a nejak se sprajcly a vlastne se nic nestalo. na pohled nebylo nic znicene a nebyl duvod aby to neslo, on uz ten mechanismus na pohled vypada spis jako pokus nez jako propracovana jednotka( pro me aspon ) rozdil v samotnem topeni je dost velky jak rozmery tak vahou, ve stredovem tunelu mam i nejake 3 hadicky navic co normalni topeni nema. s klimou se mi tam neveslo radio ktere neni nijak dlouhe ani draty za nim nejsou nic extra. a osobne bych se do prestavby na klimu nepoustel
aspon ne v e30.
jen pridavam svoje postrehy a nazornechci te tim odrazovat ani nic
Pokud jde nekomu o vahu a "zbytecny kraval" v aute (tak nazyvam cokoliv co vyluzuje neco podobne hudbe) tak at si tam klidne da pouze topeni nebo nic, ja zacinam mit jine priority.
3 "hadicky" jednotka topeni nema ponevadz je jaksi z principu nepotrebuje nebot z nej nama co kondezovat narozdil od AC jednotky.
Implantace klimy do E30 mi nevadi, ponevadz jsem tam zastavel krome ni vsechno a tak nejak ji tam chci mit. Samozrejme funkcni
jasne ja to nemyslel nejak zle proti vyrobci ci konstrukterum
jen dneska by to asi udelali lip. cas se na te klime rozhodne podepsal ac funguje vice mene vsechno. mel sem to topeni venku a koukal jak to chodi. vsecko bylo ok nic zlomene ani nic podobneho. a stejne ty motorky kdyz se rozjely a tahaly za ty tahla tak narazily na bok drzaku...nebyly tam zadne vule nic...tak nevim jestli uz s tim nekdo laboroval predemnou nebo neco jineho. kazdopadne me v kabru klima zas moc nechybi 
http://www.cardiagova.cz
E65 745i
E39 525iA
E65 745i
E39 525iA