Volby

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Zamčeno
Macek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek » 02. 06. 2010 22:21

Já jsem volil Svobodné, neb mi jako jedni z mála přišli, že opravdu myslí dál, než jen do horizontu příštích voleb a sousedovic dvorku... bohužel mi to přijde, že stále většina lidí volí stylem - tyhle mi jsou sympatický, ale jsou malí, to nemá cenu, hm tak něco co má šanci proti socanům a výsledek se dostavil... profláklí zkorumpovanci jsou zase u koryta... zatím se tam všici tváří, že korupce se musí řešit (to se minulé volební období taky řešilo a kde nic tu nic, z republikových peněz dále bobtnají, ti co jsou u zdroje a poblíž...)
hlavní heslo voleb, rozpočtová zodpovědnost.... dokuď bude rozpočet v mínusu, tak tam neni žádná zodpovědnost, rychlost růstu úroků za náš dluh je hodně na pováženou. Další věc - EU, byrokracie, která se rozrůstá a snižuje možnost volby... instituce hodně se podobající sovětskému svazu a budoucí vláda EU bude jen zobat z ruky, stejně jako ta minulá..., Klause moc nemusím, ale v tomhle mu musím dát za pravdu...
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 02. 06. 2010 22:42

jelikoz nejsem obcan CR, nestudoval som programy az tak pozorne..nicmene bych pravdepodobne volil Svobodne, pac dle pruzkumu meli vyssi preference nez vidime po volbach. Bohuzel nazor o zbytecnosti malych stran nesdlilim, tohle lze aplikovat na cele deni existence cloveka co ma a co nema vyznam a snaha o svou budoucnost podle mne ma vyznam i jit proti zdi, pokud je alepson nejaka sance.

ja osobne jsem napr za minimalni stat, pouze s nutnym poctem armady a branne-bezpecnostni moci s prvkama zakonem stanovene volby odvodu - bud si budu platit odvody a budu mit "zadarmo" sluzby statu, resp. statem refundovane naklady soukromym efektivne fungujicim organizacim, nebo si neplatis nic, a muzes si setrit nebo pak stezovat sam na sebe. To je ale na dlouhou debatu a uz ne zde.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 02. 06. 2010 22:43

Macek:
Ještě jednou, proč si myslíš že zrovna svobodní zkorumpovaní nebudou?

Dokud se tohle nějak neošetří, nějak nezveřejní průběh veřejných zakázek nebo alespoň zauditují ty minulé, tak se nic moc nevyřeší.. a stejně jako tady lidi řeší ako vyjebať s bursíkovným.. tak asi politici využijí své možnosti jak vyjebat s náma.. Zkrátka, tady je třeba postupovat systematicky a né spoléhat na nějaké spasitele..

A co se týče hlasů malým stranám.. K čemu má stát financovat nějakých x malých stran se 3 % hlasů, které z hlediska rozumné perspektivy nemají potenciál... Buďme rádi za strany vzniklé z přeběhlíků, zajišťuje to jakou takou konkurenci na tom politickém "trhu"... I když nás všichni tahaj za nos.. O voliče se prát budou..

Jo a poslední argument.. Tyhle novátorské strany jsou poměrně závislé na sponzorských darech... Jak to potom těm sponzorům asi vrátí? vyrovnaným rozpočtem asi.. :)

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 02. 06. 2010 22:46

vyjebat s bursikovnym je nutne, pac je to krok ekofasismu na zaklade lobbingu automobilek.. bursikovi v jeho vnitrku je Gaia uplne u prdele, ver mi...

a to, ze politik chce vyjebat s obcanem je trochu zcestne, pac podstata parlamentni demokracie je zastupitelstvo... obcanu!... nemuzes obhajovat jejich zmrdstvo tim, ze maji moznost.... ja mam glocka, mam tedy moznost te trefit... budes mne za to obhajovat, udelam-li to?

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 02. 06. 2010 23:10

Ja neobhajuju neoprávněné nakládání s našimi penězi... Pouze poukazuju na obecnou vlastnost u lidské rasy a tedy využít příležitosti ve svůj prospěch. Pokud někdo o sobě tvrdí, jak je poctivý, chtěl bych vidět jak se přesně zachová ve chvíli, kdy ta možnost příjde.. Podnikatel, bude zřejmě volit svého kamaráda.. a pokud mu kamarád něco dluží, bude mít pak možnost mu to třeba vrátit..

Některá strana měla na billbordech hlášku "Poctiví lidi nepotřebují protekci" - ha.. 50 % poctivých jsou podle mě takoví, kteří tu protekci prostě nemají:)

Takže tohle zmrdstvo neobhajuju, pouze míním, že se to musím řešit systematicky.. personálně se to nevyřeší nikdy... Alespoň ne v naší geologické poloze.. Snad kdybychom nebyli národ plný neznabohů...

No a podstatu ekodaně můžeš hodnotit jak chceš, ale je to dáno .. občanská povinnost je dodržovat zákon.. JJ vím, že se zde zákon neporušuje, ale vyhneš se něčemu co je Ti předepsáno.. je to proste ojeb..

Příklad s glockem asi nebyl nejšťastnější...
Máš teda tu možnost - pokud ti to svědomí dovolí, a pokud ti to stojí za riziko následné sankce. O tom to je.
Lidé jednají dle morálky a tam, kde její meze končí, začíná právo.

S čím plnně souhlasím je minimalizace státu.. Čím zapletenější řetězec, tím menší efektivita.. Rozdíl v tom, že zaplatím státu a on mi to pak vrátí, a v tom, že si rovnou zaplatím co potřebuju je zejména ve vyší rentabilitě (administrativní náklady)

Ovšem.. problém je, že někdo potřebuje dostat víc, než si "může dovolit", proto tu musí být někdo kdo také zaplatí víc, než následně odčerpá...

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 02. 06. 2010 23:25

jiste, obcanska povinnost, i snad moralni, je chovat se dle moralky, anzto zakonu..ovsem je-li zakon vyslovene postaven jen a jen na to, aby te obral, je-li tento zakon bez mandatu,tj nebyl v programu strany, kterou jeji volici volili, a je-li tento zakon namiren proti dobre vuli a proti obcanum, obcanska povinnost je dle mne takovej cas uz jen fraze. Ojeb by byl, kdybys zkousel vyjebat s evidenckou, neplatit kolky u prepisu kdyby si mel babicku pozbavenou povinnosti.... mozna se ale bavim jen na blbem prikladu.

jsou jiste veci, principy, ktere napr nezmeni ani funkce, ale to je uz vec osobniho charakteru daneho cloveka, aby zustal moralne cistej

na vyrovnani schodku - mene dava, potrebuje vic (prodavacka v tescu lecici se na onkoligii je typickej priklad takoveho schodku) - od toho preci stat musi mit mechanizmy, aby na ne efektivne vynalozil dane, ktere vybere, aby se o obcana postaral, v te mire danove zateze, aby to byla minimalni hodnota ktera je obecne akceptovana. To je prave debata uz na jine misto,to semuvedl jen jako zcela zkracenou uvahu

Ada_CZ
člen E30.cz

Příspěvek od Ada_CZ » 02. 06. 2010 23:38

Ano přesně proto by stát daně měl vybírat a ne je utrácet za gripeny a prodělávat na podobných pochybných zakázkách, nebo dále za vládní soukromé lety triskáčema. Ti politici prožerou hodně.. Co takhle omezit sněmovnu na 100 křesel a senát rozpustit? Jaká by to byla škoda..

Anebo místo nařízení ČEZu vyplatit vyšší dividendy, nechat zlevnit elektřinu:)

Jinak - co se týče eko daně... Vidím tu absurdnost úplně stejně, a v tomhle případě bych určitě chtěl zákon obejít taky.. Kor, když si nekupuju škodu 120, ale naopak auto se kterým emituju leda o víkendech..

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 08:23

PÁREK píše:ech ja vim ze ted asi mozna dostanu po hube a opravnene uz jen z ucty ke starsim....

Vaso, Macku... Mam trochu pocit ze prave vy jste trochu ti zhrzeli volici kterym je to uz jedno, Vychazim z malych prispevku. Pokud Jste tez volici pravice, musite prece mit radost z toho ze vyhrala volby a bradvice odstoupila... tim padem ma pravice moznost zamenit a uplne vyradit levici pokud na to pujde dobre. Ano nebuide to hned a musi na to jit dobre. A kdyz se zdari maji i male strany casem sanci se dostat do parlamentu. Ale nemuze jit vse najednou
No, já tu hlavně vidím, kdo je dost pohodlný a než by chvíli uvažoval, raději jenom kývne na velmi dobře připravenou kampaň ( a opravdu jde o kvalitní přípravu, tohle do určité vrstvy celého případu nedělali diletanti...).

Ono je to jednodušší, než se podívat na to, co který politik kdy prohlásil a co třeba později sám vytvořil.

:lol:

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 08:26

Ada_CZ píše:Ano přesně proto by stát daně měl vybírat a ne je utrácet za gripeny a prodělávat na podobných pochybných zakázkách, ..
Hm.

A ty prachy za pronájem SAABů bys ušetřil čím?
Nasypal o něco víc Němcům, Italům, Američanům?
Nebo bys vystoupil z NATO?

:?:

ondra_m
Site admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_m » 03. 06. 2010 08:57

Přečetl jsem si kus vaší debaty, a dá se to shrnout jedině takto. :-)

Obrázek
Ondra ex.M-Fahrer

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 09:18

no, já si myslím, že prostě prostor pro rozvoj strany tak, aby byla parlamentně využitelná je docela složitý krok .. ale ono potom i účast v PS je maximálně složitý proces.
V některých případech mi to připadne, jak kdybych chtěl vytvořit celorepublikovou síť hypermarketů a mohl bych to přidělit Jičínskému řezníkovi, sedlákovi a kupci v jedné osobě - nesmírně šikovný a milý člověk a nebo nějaký hnusný šejdířský společnosti s kapitálem a kapacitama lidí. Ten malopodnikatel možná by chtěl v celé síti zdravé a levné potraviny české produkce, ale nikdy to nezrealizuje kvůli penězům, které nebude schopen získat (politická strana nebude schopná získat hlasy). Vzhledem k tomu, že "žrát se musí", stejně budu mít ten řetězec po celý ČR.
Prostě kvalitní přístup najdu lokálně - u svého jičínského prodávajícího celorepublikové řešení by nezajistil.
Je to smutný, ale myslím, že je to tak.

Svobodní jsou z mého pohledu strana, která vybrala zajímavá témata, zaujala k nim správné stanovisko a doufala, že se někde prokmitne jako Zelení - tj. radši se nepouštět do moc složitých témat a přitom vědět, že věci, které torpéduju stejně nikdy nebudu moct změnit.

Volil jsem TOPku, protože mám rád knížete a myslím, že je to člověk s takovým nadhledem a "státnictvím", že tam nikdo podobnej není a Kalousek je pro mě zloděj, ale jako ministr financí i svým posledním působením na mě zapůsobil velice pozitivně - nebylo to z mé strany podlehnutí nějaké kampani.

Musím se přiznat, že je mi relativně jedno, jak moc se ti hajzlíci nahoře nějakým způsobem obohatí, pokud stát a jejich rezort funguje a vydělává a nikoho to nemusí štvát.
Upřednostňuju kvalitu a možnost realizace řešení před morální čistotou.
Hey dude, where is my car? :-)
M52B28 e39 Obrázek a spagheti storyObrázek

paca

Příspěvek od paca » 03. 06. 2010 09:19

Tak vládnout na začátku 90tých let, kdy ODS tekly prachy (miliardy) z privatizace, bylo opravdu jednoduché (proto kladné rozpočty). Je jedno kdo této zemi vládne nebo bude vládnout, naše peníze z daní (miliardy) budou rozkradeny jakoukoliv stranou :wink:
Obrázek
ex 323i empakeťák

Max-Max
Moderátor e30.cz

Příspěvek od Max-Max » 03. 06. 2010 10:50

pro ty, kteri veri napr ODS

Před volbami ODS slíbila, že nebude privatizovat ani univerzitní nemocnice, ani pojišťovny. Čtyři dny po volbách se necítí zavázaná to dodržet. Kandidát na ministra zdravotnictví, umírněný Boris Šťastný, byl vyměněn za problematického bývalého ministra Tomáše Julínka. Ten záhy on-line deníku TÝDEN.CZ potvrdil: "Samozřejmě se budu ucházet také o místo ministra zdravotnictví." Prozatím prý vystupuje jako moderátor veškerých jednání o rezortu.
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/volb ... 71109.html

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 11:07

KuaJa píše:no, já si myslím, že prostě prostor pro rozvoj strany tak, aby byla parlamentně využitelná je docela složitý krok .. ale ono potom i účast v PS je maximálně složitý proces.
V některých případech mi to připadne, jak kdybych chtěl vytvořit celorepublikovou síť hypermarketů a mohl bych to přidělit Jičínskému řezníkovi, sedlákovi a kupci v jedné osobě - nesmírně šikovný a milý člověk a nebo nějaký hnusný šejdířský společnosti s kapitálem a kapacitama lidí. Ten malopodnikatel možná by chtěl v celé síti zdravé a levné potraviny české produkce, ale nikdy to nezrealizuje kvůli penězům, které nebude schopen získat (politická strana nebude schopná získat hlasy). Vzhledem k tomu, že "žrát se musí", stejně budu mít ten řetězec po celý ČR.
Prostě kvalitní přístup najdu lokálně - u svého jičínského prodávajícího celorepublikové řešení by nezajistil.
Je to smutný, ale myslím, že je to tak.

Svobodní jsou z mého pohledu strana, která vybrala zajímavá témata, zaujala k nim správné stanovisko a doufala, že se někde prokmitne jako Zelení - tj. radši se nepouštět do moc složitých témat a přitom vědět, že věci, které torpéduju stejně nikdy nebudu moct změnit.

Volil jsem TOPku, protože mám rád knížete a myslím, že je to člověk s takovým nadhledem a "státnictvím", že tam nikdo podobnej není a Kalousek je pro mě zloděj, ale jako ministr financí i svým posledním působením na mě zapůsobil velice pozitivně - nebylo to z mé strany podlehnutí nějaké kampani.

Musím se přiznat, že je mi relativně jedno, jak moc se ti hajzlíci nahoře nějakým způsobem obohatí, pokud stát a jejich rezort funguje a vydělává a nikoho to nemusí štvát.
Upřednostňuju kvalitu a možnost realizace řešení před morální čistotou.
A co ty jakožto výše kvalifikovaný než já, řekneš na tu videoukázku, přesněji odpověď na otázku p. Vlčka??

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 11:18

Venca píše:
KuaJa píše:..
A co ty jakožto výše kvalifikovaný než já, řekneš na tu videoukázku?
Venco nejsem politik a nemyslím, že bych byl v tomhle tématu jakkoliv kvalifikovaný.
Tam si Karel měl asi před vysíláním koupit RedBull :D
Co z toho konkrétně myslíš- tu ekozakázku nebo co přesně?
Říkám si, že to bude tunel jako svině, ale věřím, že Karel na tom nebude mít moc :twisted:

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 11:29

KuaJa píše:Venco nejsem politik a nemyslím, že bych byl v tomhle tématu jakkoliv kvalifikovaný.
Tam si Karel měl asi před vysíláním koupit RedBull :D
Co z toho konkrétně myslíš- tu ekozakázku nebo co přesně?
Říkám si, že to bude tunel jako svině, ale věřím, že Karel na tom nebude mít moc :twisted:
Videochat č. 4, ze dne 24.5., čas 2:10, odpověď na otázku pana Vlčka....

*

Pokud vidíš RedBull jako účinné řešení, pak doporučuju shlédnout všechny videochaty., zřejmě bys ordinoval RedBull trvale užívat mnohokráte denně....

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 11:43

Měl jsem se kouknout zpátky, tam jsi to psal.
Co bys čekal jako odpověď od něj a nevím ani na co se ptáš mě? - oni obecně tvrdí, že jasnější systém daní a nižší zatížení by mělo přinést efekt toho, že se omezí práce na černo. Bokem zaměstnavatel platí pouze z nedaněných peněz - z jiných se mu to nevyplatí - a to pak není otázkou politiky a legislativy, ale kontroly.

Venca

Příspěvek od Venca » 03. 06. 2010 12:40

KuaJa píše:Měl jsem se kouknout zpátky, tam jsi to psal.
Co bys čekal jako odpověď od něj a nevím ani na co se ptáš mě? - oni obecně tvrdí, že jasnější systém daní a nižší zatížení by mělo přinést efekt toho, že se omezí práce na černo. Bokem zaměstnavatel platí pouze z nedaněných peněz - z jiných se mu to nevyplatí - a to pak není otázkou politiky a legislativy, ale kontroly.
Jenže pan fajfka se diví tomu, proč vůbec nějaký zaměstnavatel platí zaměstnance bokem.

A taky nevím, proč nadhazuje, odkud ty peníze jsou - snad je jasný, že ze zisku.
O realitě ví dost málo.

* * *
Alespoň sis dokázal záznam spustit a poslechnout ten dotaz, jinej neudělá ani to...

paca

Příspěvek od paca » 03. 06. 2010 13:33

Nojo, jenže u nás se zavedl "systém" - přijde např. zedník, něco ti udělá na baráku a zeptá se:"Doklad nebo bez dokladu? Bez dokladu to bude levnější." Takže to bereš bez dokladu, tím pádem má nato, aby načerno zaplatil pomocníka :) A všichni jsou spokojení :wink: A teď to budou chtít politici změnit? To bude trvat pěkně dlouho :wink: A jaké kontroly? To by ho musel někdo naprášit :wink:
Obrázek
ex 323i empakeťák

KuaJa

Příspěvek od KuaJa » 03. 06. 2010 13:40

mě teda spíš moc neuspokojila, a že myslel jsem myslíš, tu odpověď na otázku ohledně té ekologické zakázky - tam k tomu neřekl nic, co by mě přesvědčovalo o tom, že tam někdo netahá za drátek - a to buď drátek jeho nebo "jen" TOP09 jako strany - ale o tom skoro nic nevím..
ten dotaz je sice poměrně příhodnej, ale na druhou stranu si myslím (a to ale teda přesně nevím), že to má cenu u peněz, který v rámci podnikání přijmeš bez faktury - protože ve chvíli, kdy se ti ocitnou v účetnictví, tak už je bez nějakýho dokladu ven nedostaneš a platit to ze zisku, který už zdaním, tak se nevyplatí určitě, jestliže si to nemůžu dát do nákladů.
a dneska si bez faktury dovolí dělat možná tak nějaký dílny, restaurace, zemědělci a přeprodávači zboží .. rozhodně bych to ale nepovažoval za nějaký obrovský zdroj úniků - beztak si ale myslím, že je to zase jen otázka kontroly přebujelých finanční úřadů a legislativně se s tím nedá dělat nic.

Větší problém příjmů bez papírů považuju spíš krácení daně z příjmu než návaznej problém s placením minimální mzdy.

EDIT: myslím, že to jde pouze v určité počáteční fázi podnikání a při určitém stupni nezávislosti (tj. nejlépe nějaká melouchová činnost). On když potom podnikatel zjistí, že si s minimálním daňovým přiznáním nekoupí auto na leasing a o nějakým vytouženým bytečku na hypotéku se mu může leda zdát, nemluvě o tom, že spousta takových lidí už dneska začíná koukat i do důchodu, tak si ty daně začne nějakým způsobem dělat.

Jediné řešení je podle mě to, aby potom šly víc FÚ a aby se "zpřijatelnily" daně popř. možnosti odpisů tak, aby se to prostě pod vidinou průšvihu podnikateli nevyplatilo.

Zamčeno