Jsou to kecy, je to super auto.. po celodením lítání v několika BMW, to byl vždy super odpočinek..
Měl jsem Grand Cherokee 5.2 V8 MPI, r.v.: 93 (dovoz D) najeto něco přes kilo..
Na 4.0 6V se rovnou vykal.. Kup 5.2, je o mnohem lepší, jede to nádherně, a žere to bud stejně, nebo na dálnici ještě mín než e30 325i..
Do 200km/h tahá nádherně, v terénu obstojné, dokáže toho hodně, včetně vyjíždění schodů u Supermarketu, přítelkyně auto zbožnovala..
Po městě plný plyn a do toho stále kickdown, budeš do 20L, kecy od lidí že žere 30L na sto se vyser, jsou to jen doměnky. 30L to bude žrát jak budeš naklepávat TDI killery na rozjezd..
Samo nejlepší je s LPG, o tom žádná, ale připrav se na to že už ho asi nikdy neprodáš...
Má větší poměr na zadek, takže to sem tam, chtě, nechtě vezmeš bokem, zima taky tak. Je to motor původně za amerického člunu, takže zvuk je šílenost, nic podobného do 100.000,-Kč neexistuje, auto nemá konkurenci, za ty peníze a luxus..
Moc se auta nekurví, kdyžtak díly nestojí americký ranec, hodně podnikatelů se po komančích u nás zakoukalo, bylo tu předchůdce MB ML, BMW X5, oblíbené auta hodně vysokých vrstev.
Dej pozor jestli nehučí zadní diff, nebo ložiska. Jestli to jsou ložiska, ihned je vyměn, at neměníš, né zrovna levné poloosy. Pak ještě zkontroluj převodovku LO/HI - ( jestli funguje), nebo sem tam narazíš i na né úplně častý selectrac (tam si můžeš libovolně nechat pohon jen na zadní.. )
Při přesednutí z BMW se nelekni toho jak auto mírně plave (časem si na to úplně zvykneš) Je to normální, není to řízení na výměnu.. Auto má šnekové řízení, takže to je vlastně součást tohoto auta..
Taky mi při koupi uteklo (jak jsem smlouval cenu) tak pět aut a pět byly vraky, budeš hledat dlouho, ale bude to stát za to... Už jen třeba díky toho že i 92ky už měli automatické rozsvěcování světel..
Při koupi jsem si myslel, to snad je Octávka v dieselu, od prvního majitele s 30.000km, jak to mizelo z inzerce.... Měl jsem stejné předsudky, jak lidi odtud, kteří to auto v životě neměli...

M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual, Z3 2.8 M52TU Coupe manual, Alpina B6 #056 e63 4.4 Alpinablau… a pár dalších non BMW