Novy tunel, ale...

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
Seba325iX

Příspěvek od Seba325iX » 27. 08. 2004 09:22

Přesně tak na dvouproudovce a na široký silnici se to měří nejlépe. ale to se ví pak není problém vydět auto mezi baráky řítícíse 90 , kdyby na čtyř proudé silnici byl levý 80 a pravý 50 bylo by to v pohode. A na rychlostních kom. by to bodlo, nechápu lidi co jedou v levo pomalu přitom široko daleko nic nejede.

And
Všechno vím, všechno znám... ;-)

Příspěvek od And » 27. 08. 2004 09:48

Jirka325: no prave kuli takovym jako ses ty to zavedli pac ste rikali ze nevite kdo s tim jel aby ste se vyhnuli trestu a urady na vas byly kratky tak ted pristoupili k opatrenim ktera budou lepsi pro ně, pro tebe mozna ne ale jim se dostane zadostiucineni a ty si to pak vyrid s tim kdo v tom jel a pokud mas system ze pucujes auto a nevis komu tak to uz je tvuj problem

GeRoX: nevim jak v praze ale v brne kde se meri tak to vyznam ma a i po cely morave kdyz jedem na vysocinu tak bejvaj zalezli nekde v autobusovy zastavce naky vesnice a vybiraj ty co se neobtezujou ani zpomalit :roll: ikdyz treba v tom zdaru nas zmerili fakt svinacky tak na druhou stranu kdyz nekdy jedu prede mnou auto za mnou auto a vjedem do vesnice a proste celej tenhle vlacek projede vesnici bez zpomaleni tak je pak asi urcitej tlak na ridice nutnej
----------------------:)

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 27. 08. 2004 09:51

Jo to je fak člověku pak nezbyde než je prostě podjet. Už se mi ale taky stalo že vtipálek, nikde nikdo, jede si to v levém pruhu stovkou, já ho dohnal asi na 140, chvíli za ním, tak jsem si řekl že ho podjedu a jak jsem začal tak hned on do pravého pruhu a málem mě sestřelil. A byla by to moje vina... tyhle dobytky miluju.
Každopádně jak tady Madmaniac řek, stupidní zákony si vynucují obcházení - a to nejen v dopravě. A nejhorší je, že (tím nemyslím zrovna dopraváky protože asi všichni chápem že takové zákony smysl mají i když nás to někdy štve) ke každému stupidnímu zákonu existuje stupidnější úředník, který kontroluje jeho dodržování (k tomu viz. témata EU a odleželý guláš doufám že nám nezakážou plzeňský...)

And

Příspěvek od And » 27. 08. 2004 10:01

zrovna kdyz specham tak zacne do velkyho kopce na dalnici smerem na svitavy za globusem prejdizdet fiat uno 1.3D favorita a nejmin minutu (60 vterin) jedou vedle sebe asi 70 - 80 a ja troubim blikam nadavam a uz me svrbi noha na plynu zo mu snad do toho kopce trochu pomuzu :D

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 27. 08. 2004 10:01

Tak v praze to smysl nema...

treba zacatek strakonicke....jak clovek najizdi z jizni spojky...jsou casto zalezli ve krovi...je tam myslim 80-a...dvouproudovka...zadny barak...zadny prechod pro chodce...cili v pohode se da jet pres kilo bez jakehokoliv rizika...

...a proc tam jezdejm merit? .... no prece proto ze kdyz uz se clovek konecne vyhrabe z kolony co si ji vystal celou jizni spojku a konecne na to trochu slapne tak aby ho mohli sejmout...

...absolutne nesmyslny omezeni a mereni...ale prachy z toho urcite jsou to jo...

dalsi priklad:

Cukrak (je jedno kterej smer)...na jakou picu tam davaj radary? neni tam nic, nikdo koho by clovek byt i jen nahodou mohl srazit...ale je tam 90-a i kdyz podle me tam neni problem letet pres 200 (myslim tim kvalitu, sirku, viditelnost, atd...)

...ale prov bychom tam ten radar nepostavili zejo ?
Obrázek

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 27. 08. 2004 10:03

k tomu cukraku jeste...

nejlepsi je kdyz te seberou stredocesi na kopci u billboardu a pote jeste prazaci na te benzice co tam pichli 50-u...to je pak teprve sranda...se dokonce i domlouvaj koho brat ...
Obrázek

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 27. 08. 2004 11:56

GeRoX píše:k tomu cukraku jeste...

nejlepsi je kdyz te seberou stredocesi na kopci u billboardu a pote jeste prazaci na te benzice co tam pichli 50-u...to je pak teprve sranda...se dokonce i domlouvaj koho brat ...
pod Cukrákem na Strakonický směrem do Prahy mívají někdy ukrytý auto s radarem pod MASKOVACÍ VOJENSKOU PLACHOTU :roll: sem málem boural, když jsem to viděl. to je fakt síla :)

Emil Šic

Příspěvek od Emil Šic » 27. 08. 2004 12:01

K tý padesátce do kopce (a z kopce) na Strakonický: je tam přechod a já na vlastní oči viděl, jak tam málem sejmuli chlapa, brzdilo asi pět aut, všichni to ustáli. asi mu došla trpělivost, tak tam vlez. za bílýho dne, kolem 18 hod. večer. dejte si tam pozor, oni vylejzají odněkud z křoví z tý chatový kolonie nebo co to tam je...

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 27. 08. 2004 12:07

Jirka325 píše:Koukam ze to tady dost lidi popudilo...no...me to taky trochu vadi.

Co se tyka toho planovanyho zruseni paragrafu, ktery rika, ze se musi potrestat ridic, nikoliv majitel vozidla je mi taky proti srsti.
Vim ze lidi zneuzivaji toho, ze odepiraji vysvetleni a vymlouvaji se na rodinny prislusniky - netvrdim, ze jsem to nikdy neudelal sam - neb kdyz uz cloveku za spatny parkovani odtahnou auto, tak je citelny trest zaplatit ten odtah, natoz jeste platit za to samy na policii pokutu.
Ale na druhou stranu zruseni tohohle paragrafu vede k totalni svrchovanosti uradu a umacknuti obcana do kouta. Kdyz to opravdu bude ridit pribuznej, budu muset bejt bud praskac, nebo to cashnout a pak se s nim dohadovat. Kazdopadne kdyz si treba opravdu nepamatuju, kdo to ridil, tak proc mam za neco, co si nepamatuju platit...trochu mi to zavani fasismem - praskni, nebo to odseres.
Vim ze se policii spatne hleda vinik a ze jim to ulehci praci, ale na druhou stranu se mi to proste trochu prici.
Když bude tvoje auto řídit trvůj příbuznej a tobě přijde obálka za to, že auto jelo někde rychle, tak budeš práskač? To máš takový příbuzný, že by tě v tom nechali když by si jim řekl, že ti přišla obálka a máš za ně zaplatit pokutu? Kdybych pučil auto, takl předem upozorním, cokoli přijde, máš na svědomí sám. Každej svého štěstí strůjcem ..
A když by mi můj příbuznej nebo kdokoli zapíral, že s mojim autem jel v době kdy sem mu ho pučil rychle, tak proč bych to měl odnést já? To přece není žádný práskání. Pojem práskání má úplně jinej význam a tady si to lidi vykládají jenom ve svůj prospěch, aby se prostě nijak a ničím na silnici nepřitvrdilo. Každej je naštvanej, že se mají zvedat pokuty, montovat radary ... jako v Matrixu? ... Když pojede člověk tak, jak má, tak si ho ta kamera ani nevšimne ..
všechno vysvětlím .. a když ne, tak to okecám :-)

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 27. 08. 2004 12:12

Simir píše: ... Když pojede člověk tak, jak má, tak si ho ta kamera ani nevšimne ...
a jsem zase u toho samyho...vsimne si neboj...pac potrebujete delat ukony nebo ne? takze buzerace bude pokracovat vesele dal...

...melo by to byt jako to funguje (sice pouze z casti ale prece) ve statech...tam neexistuje hlidka ktera te v noci jen tak pro srandu zastavi s myslenkou "vzdyt se urcite neco najde..." :twisted: tam neexistuji silnicni kontroly...oni dbaji pouze na poradek a plynulost provozu...nekontroluji nikoho...pokud neudela nic...

...buzerovat by meli pouze kdyby videli nebo vedeli ze clovek spachal nekaj prestupek...ale jak jsem rikal kvuly me jsou schopni dokonce se otocit pres dvojitou plnou...predjet me tak ze felda place na dve ste metru a zaslapnout mi to...vyskakat pomalu s bouchacka v ruce a provest "silnicni kontrolu"...to je buzerace na N-tou...

a kdyz jsem jim volal ze prave se z okna koukam jak kradou karu (ve tri rano) a za nimi jede PMJ s passatem a dela ze nic... az na podruhe kdyz jsem panu opercanimu, ktery si prave nechaval problafnout od naky sekretarky rekl, ze "VASE AUTO JEDE ZA NIMA!!!!!!!!" ... tak to reknete jim zacali neco delat...no a ve finale to dopadlo tak ze za tri hodiny si pro mne prisli prej at jdu svedcit pac je jinak musi pustit...
Obrázek

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 27. 08. 2004 12:16

GeRoX píše:
Simir píše:A je fajn, když policajti, když už měří rychlost, ji měří tam, kde to má význam.
:shock: :shock: :shock: sorac ale ja jsem jeste nevidel nikdy zadnyho policajta merit rychlost tam kde to ma vyznam...!!!! merej presne tam kde je to omezeni rychlosti total ale total zbytecny...vzdy je prehledna trasa nejvice dvouproudovka...

tam se da chytat nejlip...byl jsem u toho kdyz se jelo "ven" vyslovene kvuly tomu aby nekoho chytili... samo ze ten radar se nastavil na takovy misto kde to bylo uplne zbytecny...
A to si vezměte, že se tu bavíme jenom o přitroublý rychlosti. Kde sou wostatní přestupky? To by ste za chvíli říkali, proč dávat na křižovatce směrovku, když je křižovatka prázdná, že to taky význam nemá. Proč netelefonovat na dálnici, když je prázdná, že tím se taky nic stát nemůže. Proč si brát bezpečnostní pásy, když jedete ve městě v kolonách, že stejně jedete krokem. Proč nevycouvat jednosměrku protože je to kratší, když zrovna nikdo jinej nejede. Proč ... proč ... proč ...
To je do nekonečna.
Prostě to tak je a kdyby se blbej zákon o provozu na pozemních komunikacích dodržoval, v životě by nemohlo dojít k nehodě. Bohužel nehoda vznikne vždycky z nějakýho porušení trapnýho ustanovení, kdy za normálních okolností by se to nestalo a pak už jenom u nehopdy slyšíme .. ale tohle přece nemohl udělat, to sem nečekal, já nevím co sem dělal, nechápu jak k tomu došlo a další slinty ...
Silnice není žádná dráha nebo zkušební prvek na testování aut. Chápu, že hodně lidí rádo jezdí, byť by nikam jet nepotřebovali a pak je dodržování předpisů nudí .. Tak ale potom nekřičte, když ste zastavený za jakejkoli přestupek, byť je to kdekoli.
A policajti, že měří na zbytečnejch místech. Jo, tyhle případy sou nejčastější .. a díky tomu pak člověk nemůže odhadnout, kde na ten radar všude narazí a prostě by měl jet tak jak má. Jasně že radar u školy má jinej význam a daj se tam dávat vysoký pokuty za překročení rychlosti. Ale pochybuju, že dostanete víc jak pětikilo někde v místě, kde místo 50 jedete 70 nebo 80, byť je prázdná silnice a dvě hodiny ráno.

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 27. 08. 2004 12:20

v zivote jsem ani jeden radar nevidel u zadne skoly!!!!!!!!!!!!

pokazde to bylo tam kde to nemelo smysl...a kdyz jsem se bavil s policajta na toto tema tak argumentovali tim ze "u skoly vsichni jezdi pomalu tam neni koho chytat..."

...radary jsou pouze a jen pro to aby se delali statistiky a +/- naky ty kacky padli do kapes...nic vic...
Obrázek

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 27. 08. 2004 12:23

MADmaniac píše:simire tkay tu pises o prikaldech ze zahranici padlo tu holandsko a buch vi co jeste ale na rovinu dybych vedel ze me zmerili za to ze jednu 70 misto 60 a vedel sem ze mi za to na mesic vemou papiry tak ujedu, bude to tau jak v americe honicky lidi s policajtama.. a jaka bude nehodovost potom se ani neodvazuju odhadnout :) a taky kolik bude zastrelenejch ridicu a prejetejch policistu :) .

tak me taky napadlo v americe taky nahravaj ridice vsude. napr. parkoviste proti kradezim, slozity krizovatky apod. ale nahravaj i policajty , jeslti sem to dobre pochopil na hlidkovym voze sou kamery a policajt projednava napr. prestupek pred ni. tim si zajistuje alilbi, je to pro jeho bezpecnost pro zachyceni pripadnyho pachatele, ale zaroven to zaruci ze se nebude chovat jak ignorant, bude kapku soudnej nebude vyzadovat uplatek etc.

nesmyslny zakony a narizeni si vynucujou jejich obchazeni. stejne jako prohibice nahravala mafii.
Přece jenom naše republika je pozadu. Kór vůči Americe. Ale všechny případy, kdy tam řidič ujíždí policii a dochází i k přestřelkám .. všichni tihle řidiči sou nějací íqwoni nebo wožralové nebo dětska bez papírů a tresty tam sou takový, že se teda snaží ujet. Pak to holt wodnesou.

A nahrávání .. jo, do mendeí chtějí ty kamery včetně zvukovejch záznamů taky montovat, takže auta se budou stavět před služebním autem, aby všechno na kameře bylo. Ale opět, na to nejsou peníze a kdy budou, těžko říct.

Když se tady zmiňuju o těch jinejch státech .. Jeďte na Olympiádu a pučte si tam auto. Okolo města, ve tříproudovce vyzkoušejte použít v době olympiády jinej, než prostřední jízdní pruh ... Ten levej je jen pro olympiádníky a lidi s těma hrama spojený, střední je pro "oststní" lidi a ten pravej je myslím pro městskou. Porušení tohohle ustanovení je pod trestem jednoho roku natvrdo. A myslíte, že tam někdo vjede nebo že jinej než střední pruh použije k předjíždění ??
všechno vysvětlím .. a když ne, tak to okecám :-)

Simir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Simir » 27. 08. 2004 12:33

GeRoX :
Jo v Americe nemají za potřebí stát jako tydlíni na silnicích, protože tam sou takový tresty, že si to většina lidí nedovolí něco porušit a proto jenom dohlíží. U nás sou tak směšný tresty, že se na silnici musí stát a kontrolovat pořád. A co je lepší?
Já sem pro tu první variantu. To, jestli máme stát na silnici nebo dělat něco jinýho si vesměs sami nevybíráme, ale máme to nařízený. A to, že se měří na místech, "kde se vybere víc", to je tím naším systémem. Já taky radši budu stát tam, kde za kratší dobu "natrhám" víc pokut, byť symbolickejch po stovce, protože tam nikoho newohrožujou. Ale mám tím splněný svoje "tabulky". Kdybych stál v místě, kde rychlostí může bejt provoz nebo pohyb lidí ohrožen, tak tam za stejnej počet pokud budu stát desetkrát dýl. Jenže do toho mi padnou nehody, já s nima stratím čas a už na počet hodin venku nesplňuju svoje výsledky na pokutách. Bohužel to je v systému, s kterým řadoví policajti na silnicích nic neudělají. To musí ti nahoře a právě tihle vymejšlí jen samý kraviny, jak všem všechno znepříjemnit ...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 27. 08. 2004 13:37

elektronicke mytne bude casem vsude v aute bude cip na dalnici senzory a slozenky pujdou az k vam do schranky.cau 320i

And

Příspěvek od And » 27. 08. 2004 14:00

no ja dostal symbolickych stovek 10 :P a to sem to ukecal z 20 :D
jinak myslim ze si stejne kazdej bude myslet tu svoji pravdu a z diskuze se nam stava pomalu ostra vymena nazoru a hadka tak toho snad nechame :_)

Ace

Příspěvek od Ace » 27. 08. 2004 15:25

GeRoX píše:sice pisou ze uz obdobny system funguje na radlicka zlichov nebo co...ja tamtudy jezdim dost casto a dost rychle...a zatim mi nikdo zadnou pozuvanku neposal... :evil: asi me nemaj radi... :twisted: 8)

...je pravda ale ze kamosovi poslali kvuly 110 Km/h...
:lol: jenže vem si co máš za SPZ :lol: :lol: :twisted: :roll: haha
8) ///M Power 8)

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 27. 08. 2004 16:35

A co je to za SPZ????

GeRoX

Příspěvek od GeRoX » 27. 08. 2004 16:38

nic extra ... modrozluta vietnamska.... :twisted:
Obrázek

Scimitar

Příspěvek od Scimitar » 27. 08. 2004 16:47

LOL :lol: