a možná je dobrý vědět, že Unipetrol nedávno koupily Poláci...Dave píše: Jelikož Benzinu vlastní Unipetrol tak bude mít vždy něco lepšího než ostatní...
Shell V-Power ?
z E 30 bych vyrost kdybych měl na tohle
- tomashv
- Kontaktovat uživatele:
Tak taky pridam trosku do mlyna.) Na ISu V-power (ani Racing) vubec nepoznam, proste mi to prijde stejny. Blue Octane od Benzinky mi prisel lepsi, ale byl to takovej minirozdil, ze to vidim spis na placebo efekt... Kazdopadne tankuju jenom na Shellce, zaprve ji mam nejbliz a zadruhe se mi zda, ze s tim jejich naturalem mam o pul az trictvrte litru mensi spotrebu, nez kdyz natankuju na nejake zasrane noname pumpe nebo dokonce u Unicorn Oil (at mi nikdo nerika, ze to neredi...). Jinak matka ma hondu s v-tecem a vysokooktanovy benziny si nemuze vynachvalit, ze prej hlavne lepsi reakce na plyn. No nevim...
318iS
Tak dnes jsem taky zkusil V-POWER 95
Tankuju jen na znackovych benzinkach Natural 95 (Agip, Shell, OMV, Aral, Benzina, atd) a dnes jsem natankoval za 500kc V-power 95 do uplne prazdne nadrze a nepoznal jsem absolutne zadny rozdil

PRODEJ a MONTÁŽ AUTOHIFI,
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85
výhradní distribuce akustického tlumení SIKADAMP 630 pro ČR, Tónování skel pokovením i značkovými fóliemi, Professional CHIP Tuning, Alarmy, centrály, úpravy interierů, přestavby na Ethanol E85
dobre som si zacital. A ja som si myslel, ze to funguje. No pekne som sa nechal okaslat. Asi aj na body ma nalakaly, hehe, no som to ja debiles.Max-Max píše:Nazdar hošani. Možno Vás bude zaujímať názor človeka, ktorý stavia, servisuje, prerába a opravuje čerpacie stanice a to najmä Shell, teda mňa. Budem hovoriť o Slovensku, keďže fungujem tu, ale CZ je podľa mňa detto. Shell V-Power 95: základ tvorí klasika 95 natural made in SLOVNAFT!, priamo pri stáčaní do cisterny pred prepravou na čerpačku sa pridáva aditívum a la V-Power, rádovo 1 dcl na tisíce litrov. Presné miešanie som už zabudol, tak nechcem hádzať klamné čísla. Všetky benzíny sa berú zo Slovnaftu, okrem 99 Racing, ten je z Nemecka, preto je taký drahý, doprava niečo stojí. Zdôrazňujem slovo VŠETKY! A to sa týka ako Shell, tak OMV, ESSO, MOL, a spol. Vrátane nafty. Rozdiel je iba v aditívach a keď sa pozriete vyššie na miešacie pomery, bude vám ten "rozdiel" jasný. Napr. Slovnaft Natural 95 Tempo plus má takmer rovnaké aditíva. Nerobme si ilúzie, z 95% je ten efekt psychologický a dupľom u starých rakovín ako sú naše. Nový voz ide dobre na každý priemerne kvalitný benzín zo serióznej čerpačky. Starému to je, či veríte či nie, srdečne jedno, či tam má V-Power alebo Nat 95 klasik. V-Power je ale vskutku skvelý trik ako prilákať vodičov na čerpačku najmä v kombinácii s násobkami Smart bodov za každý liter. Ja som tiež skúšal aj Power aj 99, ale, rozdiel som akosi nenašiel, na tému nafta sa vyjadrovať nebudem, je to takisto produkt Slovnaft a v zime to poznať. Nájdite si pumpu, ktorá neleje do nádrží vodu aby vyrovnali stavy keď kradnú, ktorá pravidelne odkaľuje a čistí nádrže aby nebol v rúrach, potrubiach a fitroch bordel a máte rovnaký výsledok. Ak však k Vašej spokojnosti pomôže iba Power, kľudne plaťte viac. To ma napadá zatiaľ všetko. Ak chcete, pýtajte sa. Zatiaľ čau.
- Max-Max
- Moderátor e30.cz
sice uz posobim v uplne inom odvetvi, ale prax na cerpackach ostala, len s tym rozdielom, ze distribucne spolocnosti s cisternami maju po celej krajine sklady - tanky aby nemuseli ncez polovicu krajiny. Zhorsilo sa to tym, ze uz nedodava iba Slovnaft, ale tanky sa plnia cimkolvek, co splni zakladnu normu, tzn mozes tam mat kvalitny benzin napr zo Schwechatu ale rovnako aj dva cisternove vlaky z Polska. Norma stanovuje zakladne parametre, ktore splni takmer kazda pumpa. Nemusim zdoraznovat, ze zakladna norma nie je nijako prisna a odzrkadluje historicke poziadavky.
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
- 318ikasnar
- Kontaktovat uživatele:
!!!!
OMV carera 100
-Prej nejpeěí palivo co se výkonu a opotřebení motoru týče
(Vyzkoušeno na odtahovce která mněla najeto 300TIS S PLAŤÁKEM)
Nejhorší je
!!!!!!!!!!!!!!! ONO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Nejedeto,žereto jako svině atd...atd....
Toť můj názor né že mi tady zas dáte sodu....
Nejhorší je
WWW.PECEOVUZ.CZ
- Ruční mytí a čištení osobních vozidel -
- Renovace světlometů
- Renovace autolaků (profi)
-autoservis, odtahová služba,diagnostika
BMW E30 318i TOURING R.v 1993
- Ruční mytí a čištení osobních vozidel -
- Renovace světlometů
- Renovace autolaků (profi)
-autoservis, odtahová služba,diagnostika
BMW E30 318i TOURING R.v 1993
Re: !!!!
Tak chceš džus nebo colu ?318ikasnar píše:OMV carera 100
Nejhorší je

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
a jak ty poznas jak to jede kdyz nemas ani B, natoz BE nebo C? kamos rikal? kterej? dalsi bezpapirovej Terry nebo mas jeste nekoho z termoklubu?318ikasnar píše:OMV carera 100
Nejhorší je
Maxi, myslím, že Kasíka zbytečně diskriminuješ - myslím, že borec jako on může mít zcela konkrétní zkušenosti z ježdění např. benzínovými RC modely nebo může mít nakroužíno mnoho kol třeba na motokárách a jeho cenné poznatky se nám teď tady snaží předat a jistě se najde nemálo těch, kteří jeho příspěvky ocení.Max-Max píše:..a jak ty poznas jak to jede kdyz nemas ani B, natoz BE nebo C? kamos rikal? kterej? dalsi bezpapirovej Terry nebo mas jeste nekoho z termoklubu?
Jinak osobně zastávám názor, že benzín je všude stejnej a záleží na konkrétní várce, jestli je v tom bordel nebo není.
Benzín poměrně střídám, abych nebral pořád u jedné čerpačky, ale jinak taky docela koukám na cenu (od doby s LPG to dělám stejně a prý je to u LPG ještě markantnější).
Zrovna na ONO klidně beru. Nikdy jsem nepoznal rozdíl ve výkonu auta (a to ani vlastního auta, se kterým jezdím pořád a ne jako Kasík, který s ní maximálně jednou za měsíc zajede do garáže).
Musím se přiznat, že ani motorku zřejmě nevodím v režimech otáček, kde bych kvalitu paliva nějak poznal a zdá se mi to pořád skoro stejný - i když tam už nějaký drobný placebo efekt může i být.
- MattyX
hm tak kdyz to nablejes do odtahovky nejake cemu se divis
az to budes lejt do S50 ktera min jak 98 nesmi dostat , tak tam to urcite poznas 

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

- MattyX
ja je srovnavat nechci jen cekat od kila v normalni motoru zazraky je trosku kravina , kdyz je to vhodnejsi pro jiny motory s vyssi kompresí ...
Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
ale kdyz za ten benzin zaplatis vic penez a dojdes vic km, po propoctu na km je to stejny. Argument o dojezdu by mel vyznam kdyby byla pumpa treba kazdych 100km. Ale je to tva vec, kdo chce kam...Semry píše:To je možný ale vždycky jsem měl na nádrži tak o 70km v průměru víc než na 95tku. Ve firemnim galantu.