projeti na oranzovou(zlutou) a zastaveni PCR
Pokud tě zastaví a chtějí dejchnout, můžeš odmítnout. Tato situaci mě pohoršuje a dejchat nebudu. Nevim proč bych se měl snižovat k tomu abych dejchal do nějakýho přístroje, když jsem nikdy nic neudělal, mám vše v pořádku, všechny body apod... Prostě dejchat nebudu k tomu se nesnížim...daj to do správního řízení a končí v koši. Pokud si Vás předvolaj zopakovat stejnou básničku o pohoršení. Nakonec koš. To že ti daj pokutu automaticky apod je jen zastrašovací kec, aby si někdo dejchnul, protože v tu chvíli už nic nemůžeš...
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
já si nemyslel to samé co Gabo, ale jak cituju nahoře, tak už samotné odmítnutí je přestupkem - a tam pak nikoho nezajímá, kolik mám alkoholu, ale je to spíš na úrovni toho, že bych třeba řídil bez osvědčení od doktora, protože je mi měření zraku nepříjemný - to neukecal.
Jestli je to konkrétní zkušenost tak fajn, ale já o tom dost pochybuju.
Jestli je to konkrétní zkušenost tak fajn, ale já o tom dost pochybuju.
- MattyX
Není to tak že když odmítneš tak tě pak vezou na krev kde zpravidla vystřízlivíš po tej době co jim to trvá ?! zkušenost s tím nemám , v tomhle sem zásadovej , jen mě to zajímá 

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

http://www.piston.cz-Service&Performance partner
https://youtu.be/VmWfNjhhCH8

tak já sem slyšel, že na lékařský vyšetření se musíš dostavit na svoje náklady s tím, že ti auto odstaví, takže třeba z nějakejch Kotěhulek u Kocourkova se musíš dostavit vlastními silami do nejbližší nemocnice, kde ti udělaj odběrMattyX píše:Není to tak že když odmítneš tak tě pak vezou na krev kde zpravidla vystřízlivíš po tej době co jim to trvá ?! zkušenost s tím nemám , v tomhle sem zásadovej , jen mě to zajímá
Škoda Fabia 1.2TSI 12'
ex:
NISSAN Almera N16 1.5i 00'
Suzuki Swift 1.0 98'
BMW E30 318i M10 85'
///MHD Power

ex:
NISSAN Almera N16 1.5i 00'

Suzuki Swift 1.0 98'

BMW E30 318i M10 85'

///MHD Power

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
no kdyby tomu tak bylo, tak pak uz ochcijes uplne vsechno... proc? muzu snad ja za to, ze na taxi nemam a MHD jede kazde 3 hodiny? nedejboze, tye zastavi mezi obcema, treba 10km k nejblizsi, tam budes cekat 3 hodiny na MHD atd atd... mezitim odpadnu, zazaluju je za ujmu na zdravi a blablabla... tohle je blbost jak taska z tesca, neverim ze je to na tve naklady.curich píše:tak já sem slyšel, že na lékařský vyšetření se musíš dostavit na svoje náklady s tím, že ti auto odstaví, takže třeba z nějakejch Kotěhulek u Kocourkova se musíš dostavit vlastními silami do nejbližší nemocnice, kde ti udělaj odběrMattyX píše:Není to tak že když odmítneš tak tě pak vezou na krev kde zpravidla vystřízlivíš po tej době co jim to trvá ?! zkušenost s tím nemám , v tomhle sem zásadovej , jen mě to zajímá
325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220
MattyX to ani ne.
ta situace je taková, že pokud je měřící "dýchací" přístroj, který není schválený jako důkazní prostředek, tak se udělá pouze orientační dechová zkouška a v případě jejího pozitivního výsledku je potřeba udělat odběr krve - ve chvíli, kdy to odmítnu (ten odběr krve), tak na základě té orientační zkoušky mi nemůžou prokázat alkohol, ale spáchám přestupek, který cituji výše (odmítnutí vyšetření).
Dneska už mají ale i ty DRAGERY, které jsou uznané jako důkazník prostředek - tj. nadýchám, je to pozitivní a stačí to klidně i u soudu jako důkaz o spáchání tr. činu.
Jestliže odmítnu dýchat, tak zase páchám přestupek odmítnutí vyšetření.
Nevím přesně teď ty hranice - nicméně, když budu mít 0,2 promile, tak je lepší nechat si vzít krev a řešit předstupek řízení pod vlivem - ta sankce tam není tak vysoká a je horší u toho přestupku odmítnutí, v případě ale, kdy mám víc, jak 1,0 promile, tak už se nejedná o přestupek, ale o trestný čin a jdu k soudu a můžu jít v krajním případě i sedět - proto v tu chvíli už je lepší krevní zkoušku (nebo dýchání do přístroje DRAGER - prostě přístroje, u kterého už není třeba krev) odmítnout a spadnout jenom na přestupek řešený ve správním řízení u úřadu a né u soudu.
Jeden známý měl trestňák poté, co pouze nadýchal cca 1,07 promile.
Nevím, jestli a jak se to teď aktuálně změnilo - nějak se to možná polevovalo.
ta situace je taková, že pokud je měřící "dýchací" přístroj, který není schválený jako důkazní prostředek, tak se udělá pouze orientační dechová zkouška a v případě jejího pozitivního výsledku je potřeba udělat odběr krve - ve chvíli, kdy to odmítnu (ten odběr krve), tak na základě té orientační zkoušky mi nemůžou prokázat alkohol, ale spáchám přestupek, který cituji výše (odmítnutí vyšetření).
Dneska už mají ale i ty DRAGERY, které jsou uznané jako důkazník prostředek - tj. nadýchám, je to pozitivní a stačí to klidně i u soudu jako důkaz o spáchání tr. činu.
Jestliže odmítnu dýchat, tak zase páchám přestupek odmítnutí vyšetření.
Nevím přesně teď ty hranice - nicméně, když budu mít 0,2 promile, tak je lepší nechat si vzít krev a řešit předstupek řízení pod vlivem - ta sankce tam není tak vysoká a je horší u toho přestupku odmítnutí, v případě ale, kdy mám víc, jak 1,0 promile, tak už se nejedná o přestupek, ale o trestný čin a jdu k soudu a můžu jít v krajním případě i sedět - proto v tu chvíli už je lepší krevní zkoušku (nebo dýchání do přístroje DRAGER - prostě přístroje, u kterého už není třeba krev) odmítnout a spadnout jenom na přestupek řešený ve správním řízení u úřadu a né u soudu.
Jeden známý měl trestňák poté, co pouze nadýchal cca 1,07 promile.
Nevím, jestli a jak se to teď aktuálně změnilo - nějak se to možná polevovalo.
to je opravdu pitomost jak sviňa - oni si tě tam moc rádi zatepla odvezou.curich píše:.. na lékařský vyšetření se musíš dostavit na svoje náklady s tím, že ti auto odstaví, takže třeba z nějakejch Kotěhulek u Kocourkova se musíš dostavit vlastními silami do nejbližší nemocnice, kde ti udělaj odběr
- MattyX
dík za objasnění
no něco sem "zaslechl" že cajti nějaký dvě desetiny tolerujou či co... jako může se stát že po kalbě más něco pod kůží i odpoledne
každopádně ten kdo vědomě sedá za volant na kašu tak trestnák schvaluju...

Strongflex - E30,E36,E46,E90 a i jiné značky ! pro info o cenách a dodání SZ

Ale zpět už tě nemusí odvéstKuaJa píše:to je opravdu pitomost jak sviňa - oni si tě tam moc rádi zatepla odvezou.curich píše:.. na lékařský vyšetření se musíš dostavit na svoje náklady s tím, že ti auto odstaví, takže třeba z nějakejch Kotěhulek u Kocourkova se musíš dostavit vlastními silami do nejbližší nemocnice, kde ti udělaj odběr

JJ do 0,2 to nechavaj radši být(většina) protože ve spravnim to stejně shodí ze stolu.KuaJa píše: Takové informace jsem slyšel taky a myslím, že je to pravda - ono záleží i na opkovaných měřeních - když je to nějak mál a postupně to klesá, tak to nechají, když to stoupá, tak by asi bylo vyšetření.
Když se budeš delší dobu držet kolem 0,2 nebudou to řešit, protože evidentně si nepil a máš to normal v krvi, když budeš klesat tak než by tě dovezli na krev nemusíš tam mít nic co by prokazovalo žes pil, no a logicky když hladina bude stoupat budou mít radost, protože dostanou pochavalu od šéfa

Naposledy upravil(a) Lukas-e21 dne 27. 01. 2010 18:12, celkem upraveno 1 x.
MB S212 E350 BlueTec 4-matic
Děfka pro fsechno f autobazaru
Děfka pro fsechno f autobazaru
-
Už jen ta možnost odmítnutí dechové zkoušky a odběru krve jen nahrává pijanům než těm co opravdu ze zdravotních důvodů nemůžou nebo těm co mají zbytkáč až do odpoledne.
Ještě k tomu připočtu to,že jízda bez papírů není trestný čin to pak tedy,když už mi ho vezmou a jezdím dál tak se vlastně ani policie bát nemusím.
Ještě k tomu připočtu to,že jízda bez papírů není trestný čin to pak tedy,když už mi ho vezmou a jezdím dál tak se vlastně ani policie bát nemusím.
Už jsem to psal jinde, ale jízda bez ŘP, který už ti sebrali, je normálně trestný čin maření úředního výkonu s příslušnou sazbou.Vune benzinu píše:Už jen ta možnost odmítnutí dechové zkoušky a odběru krve jen nahrává pijanům než těm co opravdu ze zdravotních důvodů nemůžou nebo těm co mají zbytkáč až do odpoledne.
Jde o to, když zastaví borce na fichtlu v polích nebo když táhneš vozík nad 750 kg a nemáš skupnu B+E, tak to není tr. čin, ale přestupek.
Jinak normálně obecné ohrožení ap. zůstavají ve svých sazbách - podle mě zrovna tohle byl krok správným směrem.
-
tak pozor, v případě, že Ota odmítne a spáchá přestupek podle §22, odst. 1., písm. d) zákona o přestupcích, tak má minimálně sankci jako za to řízení s alkoholem (s míň než jedna promile):
Pokuta od 25 000 Kč do 50 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. c), d), e) bodů 1 a 5, a písm. h).
Což není zase tak úplně málo.
A když někoho Ota sejme a bude zlitej, tak by mu tu krev asi nabrali stejně a nebo by se to pak už mohlo možná dokládat třeba znaleckým posudkem, výpovědí svědků ap. - ale v našem banánistáně by mu to pak bylo zřejmě jako přilehčující okolnost :-/
Pokuta od 25 000 Kč do 50 000 Kč a zákaz činnosti od jednoho roku do dvou let se uloží za přestupek podle odstavce 1 písm. c), d), e) bodů 1 a 5, a písm. h).
Což není zase tak úplně málo.
A když někoho Ota sejme a bude zlitej, tak by mu tu krev asi nabrali stejně a nebo by se to pak už mohlo možná dokládat třeba znaleckým posudkem, výpovědí svědků ap. - ale v našem banánistáně by mu to pak bylo zřejmě jako přilehčující okolnost :-/