Bastl-Strep Rally

Info o všemožných akcích a srazech - hlavně BMW
marlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marlin » 23. 11. 2009 12:22

Takže, jak to vidím já.

- udělal bych z toho takový větší orienťák po čr. To znamená prostě udělat pro jeden den intinerář tak cca 200 - 300km s úkolama, který se mají po cestě splnit (nějaký letopočet, název apod)

- udělat cílovou destinaci, kde by se každý večer sešel - aby se zamezilo proušováním pravidel, tak vzít trasu, nějakou průměrnou rychlost ( tak 45 - 50 kmh ) a podle trasy spočítat v kolik cca by se mělo dorazit. Nebo nějaký časový rámec ( 2 - 3hodiny od sebe) kdo dojede dřív tak body dolů. jinak nic. Jednalo by se o omezení aby nikdo netrhla rychlostní rekordy.

- Start ídeálně v nějakém časovám rámci - třeba během hodiny etc.

- body by se udílely za splnění úkolů během trasy a pak nějaký chalenge, třeba na místě apod. Jak už tady bylo zmíněno.

- chtělo by to pár nadšenců z lokalit, kudyma by vedl závod, aby se připravila trasa pro ten den a po cestě by byly kontroly - ti lidi můžou jet závod nebo nemusí.

Jo a kdo bude mít větší střep a víc toho ujede tak tím líp. :)

Zatím navíc mě nic nenapadá.

Ale akce to může být dobrá. Já osobně bych se teda zůčastnil.

ED1 - myslíkm si, pokud by byl dostatečný počet lidí, tak by nebyl problém si třeba na půl dne zaplatit Sosnovou....
BMW E30 318iS - Musta Kissa,
BMW E3O 316i touring - mrtvola, rozpordej na díly
BMW E34 525i - Bělásek - již není
Subaru Impreza - kvalita z japonska

pip

Příspěvek od pip » 23. 11. 2009 14:04

marlin píše: - udělat cílovou destinaci, kde by se každý večer sešel - aby se zamezilo proušováním pravidel, tak vzít trasu, nějakou průměrnou rychlost ( tak 45 - 50 kmh ) a podle trasy spočítat v kolik cca by se mělo dorazit. Nebo nějaký časový rámec ( 2 - 3hodiny od sebe) kdo dojede dřív tak body dolů. jinak nic. Jednalo by se o omezení aby nikdo netrhla rychlostní rekordy.
Strhavani bodu za brzky prijezd v zajmu omezeni zavodeni mi prijde uz jako prilisne vodeni lidi za rucicku. Toho mam dost v 60 procentech platnych zakonu a pravidel s veskerych moznych oblasti spolecenskeho zivota. To nemam rad, kazdej ma svuj rozum.

Ale ok, dejme tomu, ze bychom vypustili bodovani za prijezdy a zmenili to tak, ze na dobe prijezdu nezalezi, samozrejme bude orientacne urcen pozadovany prijezd v ramci nejakeho dne a nahradili bychom to nejakymi ukoly v kazdem cilovem miste....k tomu by se pak domyslelo jeste hodnoceni.

Co se tyce toho "pouze CR", za sebe rikam, ze bych radsi vic krajin (treba A, I, HR, DE, SR, CR), at to uz stoji za to. Co se tyce toho, ze tam neni od nikoho pomoci v pripade poruchy, v tom ja prave schledavam tu vyzvu :)

A co se tyce okruhu, mohli bychom to udelat jak rika Marlin - t.j. domluvit si treba Sosnu. Tedy dejme tomu by byla Sosna posledni cil, s tim, ze bychom prijeli nekam pobliz predpokladane nekdy odpoledne nebo vecer a na druhy den by byla rezervace okruhu - proto ten "nocni" rozdil, aby vsichni stihli dojet, kdyby se jim neco posralo. A jako zaverecny cil proto, ze nechcem ty auta umrtvit hned na uvod, ze :lol:

ED - Dejme tomu, ze bychom vyhru zmenili na nejakou vecnou cenu, co by se nechala treba udelat - nejaka symbolika, jde o to se zabavit a ne vyhrat miliony. A prachy ze startovneho by se pouzili na oznaceni aut a pronajem okruhu.

vlcek_007

Příspěvek od vlcek_007 » 23. 11. 2009 14:45

Tak tento návrh se mi velice líbí, myslím že bych se ho hned zůčastnil, a ještě k organizaci: žádný GPS a antiradary prostě jen mapa a td, naco nám bude antiradar když to není závod kvůli rychlosti ne? :D A k lokolitě asi by byla lepší ČR ale neříkám že bych se nepodíval do světa 8)
BMW e30 1.8i

Chuck47
E30.cz mecenáš

Příspěvek od Chuck47 » 23. 11. 2009 14:50

já bych to táké udělal bez GPS a antiradarů...
Obrázek
Mazda Miata 1.8 Moss MP45

pip

Příspěvek od pip » 23. 11. 2009 14:54

vlcek_007 píše:Tak tento návrh se mi velice líbí, myslím že bych se ho hned zůčastnil, a ještě k organizaci: žádný GPS a antiradary prostě jen mapa a td, naco nám bude antiradar když to není závod kvůli rychlosti ne? :D A k lokolitě asi by byla lepší ČR ale neříkám že bych se nepodíval do světa 8)
Jo, k tomu jsem se zapomel jeste vyjadrit. To psal myslim TUNAK. O antiradarech jsem nic nepsal, to je kazdeho vec.
Psal jsem, ze bez GPS a hlavne proto, ze kdyby se to udelalo tim spusobem, ze vzdycky v cilovem miste/meste najit konkretni stanoviste, napr. podle toho obrazku a tedy by byli body za to kdo kdy prijde, by to bylo s GPS az prilis snadne. Kdyz ale nakonec odpadne hodnoceni podle casu prijezdu, je to zcela jedno bych rekl.

vlcek_007

Příspěvek od vlcek_007 » 23. 11. 2009 14:57

pip píše:
vlcek_007 píše:Tak tento návrh se mi velice líbí, myslím že bych se ho hned zůčastnil, a ještě k organizaci: žádný GPS a antiradary prostě jen mapa a td, naco nám bude antiradar když to není závod kvůli rychlosti ne? :D A k lokolitě asi by byla lepší ČR ale neříkám že bych se nepodíval do světa 8)
Jo, k tomu jsem se zapomel jeste vyjadrit. To psal myslim TUNAK. O antiradarech jsem nic nepsal, to je kazdeho vec.
Psal jsem, ze bez GPS a hlavne proto, ze kdyby se to udelalo tim spusobem, ze vzdycky v cilovem miste/meste najit konkretni stanoviste, napr. podle toho obrazku a tedy by byli body za to kdo kdy prijde, by to bylo s GPS az prilis snadne. Kdyz ale nakonec odpadne hodnoceni podle casu prijezdu, je to zcela jedno bych rekl.
Souhlasím s tebou, a ještě k tomu antiradaru: naco ho někdo potřebuje když podle mýho budem dodržovat pravidla silničního provozu ne? 8)
BMW e30 1.8i

pip

Re: Bastl-Strep Rally

Příspěvek od pip » 23. 11. 2009 14:58

vlcek_007 píše: Souhlasím s tebou, a ještě k tomu antiradaru: naco ho někdo potřebuje když podle mýho budem dodržovat pravidla silničního provozu ne? 8)
Tohle bych nejak neomezoval. Nevidim k tomu duvod, to je kazdeho vec. Ja bych treba rekl, ze jezdim rozumne, ale asi nejezdim presne podle pravidel. Tudiz se ti antiradar hodi tak, jako se ti hodi v kazdodennim provozu. Kdybych tady rekl, na jake padesatce, jsem za sedmdesat posledne dostal 2500,- tak... :roll: ...skoda mluvit...

ED - Navic, ja se pokladam za racionalne smyslejici osobu tudiz jedine co bych k pravidlum na silnici rekl, je (jako vseobecne vzdy): Na ty situace, kde je uplatnovani silnicnich pravidel nesmyslne se klidne vyserte. Hlavne jezdete s rozumem.

TUŇÁK

Příspěvek od TUŇÁK » 23. 11. 2009 15:04

Já si nemůžu pomoct, ale mě se antiradar a gps horzne libi, už jen když jsem koukal na gumball a všude to měli, prostě to žeru 8) Ale je to jedno 8)
Obrázek

vlcek_007

Příspěvek od vlcek_007 » 23. 11. 2009 15:06

Dobráá už to nebudu rozebírat antiradar každýho věc :D
BMW e30 1.8i

pip

Re: Bastl-Strep Rally

Příspěvek od pip » 23. 11. 2009 15:59

ed-omyl :oops:

PÁREK

Příspěvek od PÁREK » 23. 11. 2009 16:18

ja rad pomuzu, klido jen jako zazemi nebo jak si reknete:-) i s pripravou a pod

Macek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macek » 23. 11. 2009 18:57

Prima nápad, to se mi líbí... určitě i mimo ČR, klidně něco jako Ukrajina, Rumunsko a tak, když už to budou střepy tak se budu míň bát Rumunskýho policajta než třeba Rakouskýho... prachy jako výhru radši ne, už by to pak nemuselo být tolik jako zábava a sranda...
Jo a určitě to chce cestou vymést ty největší zapadákovi, tudíž žádné dálnice a okresky, ať je dost zatáček a třeba i bláta :twisted:

Jo a tady je něco pro inspiraci..
http://www.annonce.cz/osobni-vozy$334-f ... untry=1493

Limit 5000kč je moc velkej. Co takhle 2000kč :twisted:
tel. 777595357
GPS: 49°56'13.208"N, 14°31'2.521"E
Nic neposílám poštou, prosím nežádejte mě o to. Díky

vlcek_007

Příspěvek od vlcek_007 » 23. 11. 2009 19:35

Macek píše:Prima nápad, to se mi líbí... určitě i mimo ČR, klidně něco jako Ukrajina, Rumunsko a tak, když už to budou střepy tak se budu míň bát Rumunskýho policajta než třeba Rakouskýho... prachy jako výhru radši ne, už by to pak nemuselo být tolik jako zábava a sranda...
Jo a určitě to chce cestou vymést ty největší zapadákovi, tudíž žádné dálnice a okresky, ať je dost zatáček a třeba i bláta :twisted:

Jo a tady je něco pro inspiraci..
http://www.annonce.cz/osobni-vozy$334-f ... untry=1493

Limit 5000kč je moc velkej. Co takhle 2000kč :twisted:
hele já bych klidně ten limit 5000 nechal ať se nejede s úplnejma vrakama 8) a tvoje lokalita se mi líbí, Ukrajina a tak to bych byl i pro 8)
BMW e30 1.8i

mates85
člen E30.cz

Příspěvek od mates85 » 23. 11. 2009 19:39

Moc se mi nápad zamlouvá a už teď přemýšlím co za střepa bych sehnal :) Každopádně jsem naprosto proti GPS, to by postrádalo orienťácký smysl ;) návíc to bude zábavnější... :twisted:

WilD

Příspěvek od WilD » 23. 11. 2009 19:49

Limit 5000 je akorát...

Já bych byl pro to, aby jelo se i do okolních států, ale asi ne až k moři apod. Jako předpokládám, že pokud pojedeme jen lidi odsud, tak si závod nezávod pomůžem, každej vezme lano, dvě, vhodný vercajk a v případě problému jakékoli posádky si dokážem nějak dokupy poradit... Dálnice určitě ne, dokonce i silnice 1. třídy bych viděl spíše jako jen na krátké využití, jinak II. a "hůř".

Pokud to začneme nějak organizovat, peníze ze startovného padnou na pronájem Sosny (s čímž se nedá nesouhlasit :twisted: ) a další organizační záležitosti, nějaké věcné ceny...a diplómy za účast... :lol: Každopádně pokud se podaří doprovodné soutěže, ať už nějaké výměny kol apod. a jiné technické nebo jízdní - slalomy, nějaká "teréní vložka" a naposled okruh, plus "show&shine" :lol: , tak akce získá na zajímavosti a stane se legendárním zážitkem pro nás zúčastněné...

Jinak to, kdy kdo svůj střep koupí bych neomezoval, pokud někdo koupí už teď a bude ho testovat...proč ne?

Edit: Mišánku, proto bych rád, aby se sestavilo nějaké torzo a poté se vyjednávalo nějaké přibližné datum, i když se zdá být ještě čas... Pokud si totiž nahlásím dovolenou třeba půl roku dopředu, tak přesto vlak prostě nejede :twisted:
Naposledy upravil(a) WilD dne 23. 11. 2009 20:05, celkem upraveno 1 x.

E31 850i '92 & E38 740i '01 & trocha vysněné rejže k tomu...
=> WildWerke

Míšánek

Příspěvek od Míšánek » 23. 11. 2009 20:02

Teda pánové, zní to fatk hodně zajímavě! Jako nápad na letošní dovolenou je to pecka! :wink:
No smoke, no fun...
Obrázek

Gabo
člen E30.cz

Příspěvek od Gabo » 23. 11. 2009 20:26

Vyhrávat se můžou putovní poháry posvářený z různejch krámů ze šroťáku ... A třeba nějakej dobrej mok, jinaksi myslim, že hrotit nějaký výhry nemá cenu.

Jiná já bych byt též pro a rád bych se zůčasnil. nicméně by se muselo je jen po naší vlasti, do zahraničí se pouštět nechci ...
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA

marlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marlin » 23. 11. 2009 20:30

co kdyby byla hlavní výhra sud?

Jako do ciziny, proč ne, to vzít čr, slovensko, ukrajina. ALe to by pak muselo být cca 500km denně, aby se ujelo.

pip

Příspěvek od pip » 23. 11. 2009 20:43

To jsem ani necekal, ze se to bude tolika lidem zamlouvat :D :D

Orientace s GPS je opravdu az trapne jednoducha, no to uz asi vyriesim len demokraticky - hlasovanim.

Myslim, ze petka je tak akorat, ale opet muzem hlasovat...vlastne o vsem, ze...

Co se silnic tyce. Dalnice do prdele, na tom jsme se asi shodli. Ale ostatni bych nechal. Ono zas ujet po ceste treti tridy treba 500km asi nebude vyhovovat vsem.

Jinak ja byl v lete v Chorvatsku a jel jsem tam i zpatky zasadne mimo dalnic (mimo SR), pricemz mi to trvalo noc, den a noc. To ne kvuli te ignoraci dalnic ale kvuli tomu, ze jsem cestou tam vecer prorazil dva disky v noci na jame jako krava, prezouval, odtahl auto, vyckal par hodin do rana, pak v cizim meste schanel druhy kola, nechal je obout, zjistil, ze je auto tak nizko nad zemi, ze cesta kamkoliv je nerealna, vracel se sto kilaku, prehazel veci do druheho auta a vecer jsem byl tam kde jsem pred tim den skoncil s tim, ze jsem pokracoval do HR. Takze pokud muzu mluvit za me...cim vetsi vyzva, delsi cesta a horsi auto to bude tim lepe :D

Diplomy a nejake vecne ceny misto prachu jsou dobry napad, muze byt :)

V cizich krajinach tezko hledat nejakej "mudding", kdyz to tam nezname, takze tuhletu disciplinu bychom mohli skusit zaradit do programu v ramci CR nebo SR, kdyz tak.

No a co se tyce te trasy...Macek mi cte myslenky :twisted: Akorat jsem nepredpokladal, ze by nekdo sel do takovych riti :) Pak bychom to mohli zkombinovat: Tyhlety "zajimave krajiny" jako Ukrajina, Rumunsko a treba Srbsko s "obvyklejsima" zalezitostma jako Chorvatsko, Italie nebo Rakousko.

-------------------------------------------------------------------------------------

Je tady milion moznosti...napr...:
Neco mensiho - http://img694.imageshack.us/img694/247/34779548.png
Neco vetsiho 1 - http://img504.imageshack.us/img504/723/kombinace1.png
Neco vetsiho 2 - http://img413.imageshack.us/img413/6736/kombinace2.png
(- myslim, ze tyhle dva by mohli byt docela realne)
A kdybychom chteli byt opravdu drsni :twisted: - http://img257.imageshack.us/img257/4118/dddpn.png

Ja jsem pro cokoliv, ale jen po CR to pro me straci pritazlivost. A sami uznejte kdyz se kouknete na tu mapu, ze zustat pouze v CR by proste nemelo ten patos. :)

Wild - Kdyz muzem jit do Rumunska, muzem taky k mori :twisted: :roll:

Pokud jde o mne, durazne doporucuju Albanii. 80% silnic tam je tohohle razu - http://img.motorkari.cz/upload/images/c ... e_jpg_.jpg :arrow: :twisted: :twisted: :twisted: :!:
marlin píše: Jako do ciziny, proč ne, to vzít čr, slovensko, ukrajina. ALe to by pak muselo být cca 500km denně, aby se ujelo.
No kazdopadne. O to prece jde :)
PÁREK píše:ja rad pomuzu, klido jen jako zazemi nebo jak si reknete:-) i s pripravou a pod
Radsi se zucastni :) Nekdo tady rikal, myslim Wild, o tech doprovodnich vozidlech. Nevim...pokud jde o nejakou dokumentaci, napadlo me, ze by mohla kazda posadka mit sebou kameru. Aby meli prdel aj ostatni a abychom z toho pak mohli neco sestrihat. Vsechno co stoji za to - natocit! Jak rikal Wild, ze by se na stridacku vzdy nekdo vzdal nejake etapy...no...neni to spatny, ale ja osobne bych tedy nechtel prijit ani o metr tehle jizdy:twisted:

Jinak vse se zrejme udela formou hlasovani, predpokladam...

ED -
http://opel-rekord.autobazar.eu/15-berl ... 49097.html - krasnej beater :twisted:
...a tady i s neony...buhehe :twisted:
http://opel-kadett.autobazar.eu/18i-id811933.html

Ja mam s timhle skusenosti :twisted: :lol:

http://img413.imageshack.us/img413/6587/p1010126s.jpg

...i kdyz ted uz vypada muj Oltcit trochu jinak.

marlin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marlin » 23. 11. 2009 20:52

jako dal bych limit na km a pak bych podle toho odvíjel. S tím že asi cíl by byl Sosonová.
pokud by mělo být tak 500km denně, tak to vychází cca 3000km okruh... No, to bybylo asi čechy, slovensko, ukrajina, polsko a pak zpět do čr. Ty okruhy co sem dáváš mi přijdě strašně dlouhé a na západ bych s těma vrakma moc nechtěl, už jenom kvůli polišum. A nehledě na to, že v zakarpatské rusy můžeme dát terén jak nám bude libo. A nebude to tolik pak drahé jako drandit někde v itálii ebo v chrovatsku. KDyž dobrodružství tak se vším všudy a bez civilizace.

Odpovědět