Narazil jsem na zajímavý článek o startovacích kabelech, pokud by to někoho zajímalo, tak tady:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2008022801
Startovací kabely
Startovací kabely
E39 535i sedan
Re: Startovací kabely
Máme svobodný trh.Fx píše:Narazil jsem na zajímavý článek o startovacích kabelech, pokud by to někoho zajímalo, tak tady:
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2008022801
Nejsou zvláštností ani atrapy náhradních dílů (a že už jsem jich v ruce za poslední roky měl dost).
.
- zdene
- E30.cz mecenáš
Nechápu jak se takový startovací kabely můžou vůbec prodávat
V jednom vraku auta co se ke mě dostal jsem našel nově zabalený kabely z Kauflandu a jednou jsem potřeboval nastartovat tak že je vyzkouším...
No samozřejmě startér se ani neotočil tak jsem si vzal jiný(už pořádný) a nastartoval hned.
Pak mě to nedalo a zkusil sem ty kabely proměřit,jen tak normálně ani ne odpor jako jen jestli jsou průchozí a zůstal sem pěkně čumět.Kabely samozřejmě průchozí NEBYLY
Tak pátrám po závadě,sundám izolaci svorky a hle,v místě kde má být kabel odizolován a na měď nalisovaná svorka kabel odizolován nebyl a svorka byla nalisovaná na izolaci
Toto je fakt síla,myslím že je mám ještě někde schovaný,jestli najdu tak nafotím a vložím...

V jednom vraku auta co se ke mě dostal jsem našel nově zabalený kabely z Kauflandu a jednou jsem potřeboval nastartovat tak že je vyzkouším...

No samozřejmě startér se ani neotočil tak jsem si vzal jiný(už pořádný) a nastartoval hned.
Pak mě to nedalo a zkusil sem ty kabely proměřit,jen tak normálně ani ne odpor jako jen jestli jsou průchozí a zůstal sem pěkně čumět.Kabely samozřejmě průchozí NEBYLY

Toto je fakt síla,myslím že je mám ještě někde schovaný,jestli najdu tak nafotím a vložím...
E46 330D
E30 323i
327i
325i
335i
328i
X5 4,8is
E30 323i

X5 4,8is
Náhodou s těmato kabelama je celkem prdel aj
Stalo se mně to minulou zimu, dkyž jsem startovat přes tyto megagigahypersupervodivé startovací kabely mojeho chrochtáka z oktávky. Kabely jsme normálně zapojili a kecali chvilku s borcem aby se ta baterka trochu oživila. No po pěti minutách si řikám že už bych to mohl zkusit natočit, tak sednu do auta, otočil jsem klíčkem aby seplo žhavení, no a v okamžiku rozvícení oranžové kontrolky s odporovým drátem jsem jenom slyšel takové zasyčení a všiml jsem si že od baterky něco někam vypadlo. Tak jsem se šel podívat a ten úžasný startkabel se normálně u těch kleští upálil a dostartoval 

No smoke, no fun...

- Max-Max
- Moderátor e30.cz
tak potom mas hezke gumove valecky s rovnomernym prumeremzdene píše:Kdepak dostatečná,průměr mědi bych viděl tak max na 1mm čtvereční víc ani prdMax-Max píše:no pokud je tloustka medi dostatecna, tak si to alespon predelas, ale jako fakt sila pokud to dostane do rukou laikJe to přesně jako v tom návodu od FXe.[/url]

325i, 635CSiA, FJR 1300A, W638 V220