Výpověď povinného ručení

Pokec E30 pozitivních lidí - aneb to, co se jinam nevejde.
aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 16. 09. 2009 10:14

honzeeek píše:Fajn, může to být na základě kupní smlouvy, ale pokud nedojde k přepisu, jak dokážeš, že ke změně vlastníka fakticky došlo?
No jasný, kupní smlouva se uzavírá proto, aby nedokazovala, kdo je vlastník vozidla. :lol:
325iC: LSD, StarTec, semi M-Technic I, Smoked Hella

honzeeek

Příspěvek od honzeeek » 16. 09. 2009 10:22

aula píše:No jasný, kupní smlouva se uzavírá proto, aby nedokazovala, kdo je vlastník vozidla. :lol:
Další nechápavej.

V generali přišli na to, že se se vypovídají povka na základě fiktivních smluv. Že ve finále nedojde ke změně vlastníka. Do 14dní musí nový vlastník přepsat vozidlo na sebe. Pokud nepřepíše (nebo alespoň neodhlásí), tak z pohledu pojišťovny nedošlo ke změně vlastníka, chápem?

EDIT: celou dobu tu řešíme FIKTIVNÍ PRODEJ za účelem vypovězení povinného ručení a následně přechodu k levnější pojišťovně

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 16. 09. 2009 12:06

honzeeek píše:
aula píše:No jasný, kupní smlouva se uzavírá proto, aby nedokazovala, kdo je vlastník vozidla. :lol:
Další nechápavej.

V generali přišli na to, že se se vypovídají povka na základě fiktivních smluv. Že ve finále nedojde ke změně vlastníka. Do 14dní musí nový vlastník přepsat vozidlo na sebe. Pokud nepřepíše (nebo alespoň neodhlásí), tak z pohledu pojišťovny nedošlo ke změně vlastníka, chápem?

EDIT: celou dobu tu řešíme FIKTIVNÍ PRODEJ za účelem vypovězení povinného ručení a následně přechodu k levnější pojišťovně
Hele nechápavýho si nech od cesty laskavě. I když to prodám legálně (ne kvůli této souvislosti s pojištovnou) a nový majitel si to na sebe nepřihlásí do těch 14 dní - tak to bych jako měl platit dál pojistku já jo? BLBOST! Majitele auta prostě určuje kupuní smlouva, bez ohledu jestli si to nový majitel včas přihlásí nebo ne.

T613
člen E30.cz

Příspěvek od T613 » 16. 09. 2009 13:54

honzek: jediny muj prestrel je s tou kostkou, coz jsem si vymyslel ze srandy, to jsi vysvetlil a beru to :-)

jinak jsi mimo, ja jsem doposud zadny fiktivni prodej neudelal a hadat se s tebou nehodlam, protoze jsi pravdepodobne agent generali a budes si mlet svoje podminky, aniz bys bral v uvahu pravo vlastnika. Zadny flame tu nevidim, pokud ty ano, je to tvuj problem.

Pokud tohle ma v podminkach tak dik za tip, aspon se jim fakt vyhnu a mnoho dalsich lidi ;-)

EDIT: to co popisuje aula je dalsi casty priklad proc to tak je, ale zbytecne dal resit ...
prodavam ND z techto aut: E38 730iA M60 V8, 730iL piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ

honzeeek

Příspěvek od honzeeek » 16. 09. 2009 16:34

aula píše: Hele nechápavýho si nech od cesty laskavě. I když to prodám legálně (ne kvůli této souvislosti s pojištovnou) a nový majitel si to na sebe nepřihlásí do těch 14 dní - tak to bych jako měl platit dál pojistku já jo? BLBOST! Majitele auta prostě určuje kupuní smlouva, bez ohledu jestli si to nový majitel včas přihlásí nebo ne.
Ale né. Stále si nerozumíme. Neměl bys ji platit, máš, jak správně podotýkáš v ruce kupní smlouvu, která Tě od této povinnosti odprošťuje.

Já se Vám tu snažím celou dobu vysvětlit, že může nastat problém, při FIKTIVNÍM PRODEJI, kdy pojistník chce zrušit pojistku v GENERALI a udělat jinde levnější. Pokud jde o faktický prodej, není problém. V případě fiktivního prodeje, a přepojištění do jiné pojištovny se v databázi ČKP zobrazí to samé auto u jiné pojišťovny s totožným vlastníkem a v tom případě to GENERALI zjistí a začne prověřovat, zda došlo ke změně vlastníka (zda bylo vozidlo přepsáno), tudíž zda byla výpověd oprávněná.
T613 píše:jinak jsi mimo, ja jsem doposud zadny fiktivni prodej neudelal a hadat se s tebou nehodlam, protoze jsi pravdepodobne agent generali a budes si mlet svoje podminky, aniz bys bral v uvahu pravo vlastnika.

Pokud tohle ma v podminkach tak dik za tip, aspon se jim fakt vyhnu a mnoho dalsich lidi ;-)
Bohužel Tě zklamu, ale agentem GENERALI nejsem. Pracuju pro všechny pojišťovny a konkrétně do generali auta fakt necpu. Mělo to být pouhé varování, že můžou nastat komplikace v případě f. prodeje. Co se týče pojistných podmínek, tak se jim nevyhneš nikde. U všech pojišťoven jsou podmínky pro vypovězení smlouvy shodné, jen Generali se rozhodla kontrolovat změnu vlastníka u smluv vypovězených kupní smlouvou.

Generali má toto, v jiné pojišťovně se zase dá pojistit auto na okruh v rámci havarijního pojištění, což taky málo kdo ví :twisted:

aula
člen E30.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aula » 16. 09. 2009 17:39

honzeeek píše:Já se Vám tu snažím celou dobu vysvětlit, že může nastat problém, při FIKTIVNÍM PRODEJI, kdy pojistník chce zrušit pojistku v GENERALI a udělat jinde levnější. Pokud jde o faktický prodej, není problém. V případě fiktivního prodeje, a přepojištění do jiné pojištovny se v databázi ČKP zobrazí to samé auto u jiné pojišťovny s totožným vlastníkem a v tom případě to GENERALI zjistí a začne prověřovat, zda došlo ke změně vlastníka (zda bylo vozidlo přepsáno), tudíž zda byla výpověd oprávněná.
No pak řeknu, že kupec odstoupil od kupní smlouvy, auto mi vrátil a já byl nucen uzavřít novou pojistnou smlouvu a že to je u jiné pojišťovny už je přece moje věc.

T613
člen E30.cz

Příspěvek od T613 » 16. 09. 2009 18:00

honzek: ja vsechno co pises beru a chapu, ale pokusim se ti nastinit castou situaci, kde zadnou takovou podminku neuplatnis a pochybuju, ikdyz to ma generali v obchodnimch podminkach ze to pujde uplatnit

Bydlis v praze 1, prodas auto cloveku co ma taky trvale v praze 1 a domluvite se, ze cely prepis zaridi on. Tudiz sepisete kupni smlouvu na dane vozidlo + mu das plnou moc na odhlaseni vozidla na noveho majitele. (nebudu sem ted motat ze ta plna moc musi byt notarsky overena, berme obyc lidi). V tuhle chvili ja jdu na pojistovnu zrusit na zaklade kupni smlouvy svoji pojistku. Novy majitel je latal a zadny prepis neudela, jezdi vesele dal na tvuj maly TP (to mu zadny zakon nezakazuje). Dale si to auto pojisti na velky TP, ktery je psany plnohodnotne na tebe u jakekoliv jine pojistovny. Zase tahle situace neni problem (majitel - provozovatel).

A ted bys nabehl za 14 dni ty, ze auto neni prepsane a pojistene je jinde.

Pokud se to opravdu strane nebo ne (je to fiktivni prodej) jak tohle pojistovna pozna? :-)

Novy majitel se dopousti teoreticky prestupku a muze dostat pokutu pri naslednem prepisu od magistratu myslim do vyse 2000 (za prekroceni lhuty 14 dni) ale pojistovna s tim nemuze udelat ani prd, to je jen treti strana veci.
prodavam ND z techto aut: E38 730iA M60 V8, 730iL piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ

Odpovědět