aula píše:
Hele nechápavýho si nech od cesty laskavě. I když to prodám legálně (ne kvůli této souvislosti s pojištovnou) a nový majitel si to na sebe nepřihlásí do těch 14 dní - tak to bych jako měl platit dál pojistku já jo? BLBOST! Majitele auta prostě určuje kupuní smlouva, bez ohledu jestli si to nový majitel včas přihlásí nebo ne.
Ale né. Stále si nerozumíme. Neměl bys ji platit, máš, jak správně podotýkáš v ruce kupní smlouvu, která Tě od této povinnosti odprošťuje.
Já se Vám tu snažím celou dobu vysvětlit, že může nastat problém, při FIKTIVNÍM PRODEJI, kdy pojistník chce zrušit pojistku v GENERALI a udělat jinde levnější. Pokud jde o faktický prodej, není problém. V případě fiktivního prodeje, a přepojištění do jiné pojištovny se v databázi ČKP zobrazí to samé auto u jiné pojišťovny s totožným vlastníkem a v tom případě to GENERALI zjistí a začne prověřovat, zda došlo ke změně vlastníka (zda bylo vozidlo přepsáno), tudíž zda byla výpověd oprávněná.
T613 píše:jinak jsi mimo, ja jsem doposud zadny fiktivni prodej neudelal a hadat se s tebou nehodlam, protoze jsi pravdepodobne agent generali a budes si mlet svoje podminky, aniz bys bral v uvahu pravo vlastnika.
Pokud tohle ma v podminkach tak dik za tip, aspon se jim fakt vyhnu a mnoho dalsich lidi
Bohužel Tě zklamu, ale agentem GENERALI nejsem. Pracuju pro všechny pojišťovny a konkrétně do generali auta fakt necpu. Mělo to být pouhé varování, že můžou nastat komplikace v případě f. prodeje. Co se týče pojistných podmínek, tak se jim nevyhneš nikde. U všech pojišťoven jsou podmínky pro vypovězení smlouvy shodné, jen Generali se rozhodla kontrolovat změnu vlastníka u smluv vypovězených kupní smlouvou.
Generali má toto, v jiné pojišťovně se zase dá pojistit auto na okruh v rámci havarijního pojištění, což taky málo kdo ví