Výpověď povinného ručení
Výpověď povinného ručení
Potřeboval bych poradit.
Pořebuju vypovědět povinný ručení. Generali jsou čim dál větší zloději, a protože mi 28.11. končí pojistný období a výpověď se musí podat nejpozdějc 6 týdnu před koncem, tak bych řekl, že teď je ideální čas. Problém je v tom, že pobočku, co jsem měl poblíž mi zrušili a do jiný nemám šanci se díky svý debilní pracovní době dostat. Takže jsem si řekl, že by se to mělo dát vyřešit poštou. Ale nemám šajn, jak má taková výpověď vypadat. Mohl by mi někdo poradit?
Díky
EDIT: myslíte, že totok bude dostatečné (vzor kterej tam je napsanej) http://www.povinne-ruceni.com/vypoved.html
Pořebuju vypovědět povinný ručení. Generali jsou čim dál větší zloději, a protože mi 28.11. končí pojistný období a výpověď se musí podat nejpozdějc 6 týdnu před koncem, tak bych řekl, že teď je ideální čas. Problém je v tom, že pobočku, co jsem měl poblíž mi zrušili a do jiný nemám šanci se díky svý debilní pracovní době dostat. Takže jsem si řekl, že by se to mělo dát vyřešit poštou. Ale nemám šajn, jak má taková výpověď vypadat. Mohl by mi někdo poradit?
Díky
EDIT: myslíte, že totok bude dostatečné (vzor kterej tam je napsanej) http://www.povinne-ruceni.com/vypoved.html
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
E36 316i Compact 26.6.1998
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
Re: Výpověď povinného ručení
Jo, to musí stačit.Gabo píše:Potřeboval bych poradit.
Díky
Pokud chceš mít jistotu, dej to doporučeně.
.
Doporučeně to dám stoprocentně. BTW - jak by to bylo v případě mailu? Uvaoval jsem o něm, ale pošta se mi v tomhle směru zdá být poněkud vhodnější
EX: E36 318i 4/94, e30 325iT LPG 8/88, Favo 7/90, Golf II 1.8 GT 1986, Škoda 120 M1 1984
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
Akt:
Octavia 1 TDi 2000
Peugeot 106 1.1 1996
PER ASPERA AD ASTRA
některé pojišťovny chcou vidět odhlášku ve velkém tp
normálně hoď auto na den do depozita vyjdetě to na stovku
normálně hoď auto na den do depozita vyjdetě to na stovku
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
EX e36 2,5 m52 BEZVANOS Saloon
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
Normálně stačí napsat kupní smlouvu a dojít to zrušit a přihlásit to jinde. Pokud by měl někdo pindy, tak si to prostě ten zmrd nový majitel rozmyslel a auto ti ještě ten den nebo druhej vrátil a máš klídek. 

E30 340ic V8 6q- EX
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power
SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7
E39 M5-AC Schnitzer shortshift, AC Schnitzer racing wheels type III 19", AC Schnitzer rear roof spoiler, AC Schnitzer ECU, AC Schnitzer suspension, LPG-power

SUZUKI GSX-R 600 K6 - GSX-R 1000 K7

U všech pojišťoven stačí kopie kupní smlouvy, ale pozor, v GENERALI straší, že zpětně prověří zda bylo vozidlo přepsáno na nového majitele, či nikoliv.cmelak píše:Jednou me srala jedna pojistovna a kvuli trimesicni vypovedni lhute jsem nemohl vypovedet smlouvu hned a prejit na lepsi, tak jsem udelal fiktivni kupni smlouvu a pojistka byla zrusena hned, mohl si to takhle udelat uz davno a mel si klid

nevím přesně která pojišťovna to byla dneska v práci zjistím ale kámoš si musel na dopravce nechat vytisknout papír že je auto opravdu odhlášené na někoho jiného
EX e30 1,8 m40 TURBO EVO II http://www.youtube.com/watch?v=YUUkI4YJC-U
EX e30 1,8 m42 Touring
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
EX e30 1,8 m42 Touring
e39 3,0 m57 Touring
e46 3,0 m54 compost
- Blumen_071
- member of yacht club Monaco
s tim at se jdou vysrat, zakon sice narizuje pojistku, ale u koho to si porad muzem vybrat. v podstate tohle obchazeni s kupni smlouvou je funkcni, ale nespravne. spravne bych mel prijit na pojistovnu s novou smlouvou od konkurence, tim uvidi ze auto je zakonne pojistene a zadny vybavovani.honzeeek píše: U všech pojišťoven stačí kopie kupní smlouvy, ale pozor, v GENERALI straší, že zpětně prověří zda bylo vozidlo přepsáno na nového majitele, či nikoliv.Zatím sem se s tím nesetkal, ale kdo vi. Zákonem daná lhůta pro změnu či vypovězení pojistné smlouvy je 6 týdnů před výročím
nuti lidi lhat.
no a kdyz dojde na prodej, tak samozrejme pripad s kupni smlouvou.
Pojistovna nema zadne pravo kontrolovat TP komu co prodavas natoz nejake potvrzeni o tom, ze jsi auto prodal od magistratu
Prodas auto na zaklade kupni smlouvy a novy majitel ma dle zakona 14 dni na prepis. V realu se taky muze stat ze auto klekne a novy majitel bude chtit od teto smlouvy odstoupit a jeste auto ani neprehlasil = vrati ti ho. Takze k prodeji treba nakonec nedojde.
Tohle muzes uplatnit fiktivne jak ti tu kazdy pise, moralne je to asi spatne, ale papirove v poradku.
Druha moznost je na den depozit coz te bude stat 100Kc a mas klidne svedomi

Tohle muzes uplatnit fiktivne jak ti tu kazdy pise, moralne je to asi spatne, ale papirove v poradku.
Druha moznost je na den depozit coz te bude stat 100Kc a mas klidne svedomi

prodavam ND z techto aut: E38 730iA M60 V8, 730iL piste SZ nebo ICQ
prodavam ND z techto aut: E32 750iL 740iL 735i 730i, piste SZ nebo ICQ
Nějací chytří chlapečci
Smlouvu lze zrušit buď výpovědí pojistné smlouvy doručenou nejpo 6 týdnů před výročím, nebo změnou vlastníka předmětu pojištění. (je to ve VPP které jsou nedílnou součástí smlouvy a podpisem smlouvy s nimi pojistník souhlasí). Pokud dodáš kopii kupní smlouvy, tak to ještě neznamená, že došlo ke změně vlastníka, protože dle zákona existuje lhůta, během jíž, může kupující od kupní smlouvy odstoupit. Pokud odstoupí, nedojde ke změně vlastníka, tudíž není důvod k vypovězení kupní smlouvy. Pokud si auto pojistí původní majitel jinde, bude o tom záznam v ČKP do které mají všechny pojišťovny přístup. Reálně se může stát, že se ozve pojišťovna, kde bylo ,,původní" povinné ručení a původní majitel bude platit na jedno vozidlo, dvě pojistky
Jediná GENERALI vyhrožuje s prověřováním výpovědí pojistných smluv u nich byla použita k vypovězení kupní smlouva.
Nemám to z doslechu, ani z druhé ruky, nýbrž přímo od metodika pojištění motorových vozidel.
Oni v těch pojišťovnách fakt nejsou uplně blbí

Smlouvu lze zrušit buď výpovědí pojistné smlouvy doručenou nejpo 6 týdnů před výročím, nebo změnou vlastníka předmětu pojištění. (je to ve VPP které jsou nedílnou součástí smlouvy a podpisem smlouvy s nimi pojistník souhlasí). Pokud dodáš kopii kupní smlouvy, tak to ještě neznamená, že došlo ke změně vlastníka, protože dle zákona existuje lhůta, během jíž, může kupující od kupní smlouvy odstoupit. Pokud odstoupí, nedojde ke změně vlastníka, tudíž není důvod k vypovězení kupní smlouvy. Pokud si auto pojistí původní majitel jinde, bude o tom záznam v ČKP do které mají všechny pojišťovny přístup. Reálně se může stát, že se ozve pojišťovna, kde bylo ,,původní" povinné ručení a původní majitel bude platit na jedno vozidlo, dvě pojistky

Jediná GENERALI vyhrožuje s prověřováním výpovědí pojistných smluv u nich byla použita k vypovězení kupní smlouva.
Nemám to z doslechu, ani z druhé ruky, nýbrž přímo od metodika pojištění motorových vozidel.
Oni v těch pojišťovnách fakt nejsou uplně blbí

To je dost mozne, ale porad na tom postupu neni nic spatneho, to ze ti kupujici vrati auto a ty mezitim zrusis pojistku je logicka vec. Pokud si ji zridis jinde je taky tvoje vec a puvodni pojistovne je po tom sumak.
Nebo za tebou dojede agent s nozem v ruce at si znova pojistis u nich auto?

Pokud dojde k přepisu, neni problemT613 píše:To je dost mozne, ale porad na tom postupu neni nic spatneho, to ze ti kupujici vrati auto a ty mezitim zrusis pojistku je logicka vec. Pokud si ji zridis jinde je taky tvoje vec a puvodni pojistovne je po tom sumak.

Tohle nemuze mit zadnou oporu, je to jen strasak aby nekdo udrzel zakaznika 
Ty jakozto majitel mas pravo auto prodat, novy majitel ma povinnost auto prepsat 14 dnu od koupi, ale taky ma pravo od slouvy odstoupit. Mezitim ty na zaklade kupni smlouvy rusis pojistnou smlouvu ktera zanika.
Takze nevim co bys chtel kde doplacet, z jake pojistne smlouvy? Ja v tuhle chvili zadnou nemam, maximalne novou u konkurence
Kdyz teda pominu ze ta puvodni pojistna smlouva byla dejme tomu na dobu neurcitou mesic stara, tak jako kolik bych mel doplacet?
To si hodi kostkou ze treba za 5 mesicu 
Varis z vody, kecame o nicem dokola tak koncim

Ty jakozto majitel mas pravo auto prodat, novy majitel ma povinnost auto prepsat 14 dnu od koupi, ale taky ma pravo od slouvy odstoupit. Mezitim ty na zaklade kupni smlouvy rusis pojistnou smlouvu ktera zanika.
Takze nevim co bys chtel kde doplacet, z jake pojistne smlouvy? Ja v tuhle chvili zadnou nemam, maximalne novou u konkurence

Kdyz teda pominu ze ta puvodni pojistna smlouva byla dejme tomu na dobu neurcitou mesic stara, tak jako kolik bych mel doplacet?

Varis z vody, kecame o nicem dokola tak koncim

V případe, kdy prodávající prodá vozidlo, kupující sedne do vozidla a rozstřelí někoho, tak se nebude plnit z pojistky prodávajícího, protože ten má v ruce papír, kdy došlo ke změně vlastníka, ale z nové smlouvy, kterou si kupující MUSÍ okamžitě po koupi vozidla uzavřít. Pojistná smlouva však nezaniká (jen je neplatná), ta zanikne až v momentě oznámení pojišťovně o změně vlastníka. Fajn, může to být na základě kupní smlouvy, ale pokud nedojde k přepisu, jak dokážeš, že ke změně vlastníka fakticky došlo? Jedině kopii velkého tech. prukazu, který si pojišťovna může vyžádat.T613 píše:Ty jakozto majitel mas pravo auto prodat, novy majitel ma povinnost auto prepsat 14 dnu od koupi, ale taky ma pravo od slouvy odstoupit. Mezitim ty na zaklade kupni smlouvy rusis pojistnou smlouvu ktera zanika.
Takže v případě fiktivního prodeje 1:0 pro pojišťovnu

Ne ty chytrolíne, kostku nepotřebujou, maji to ošetřený ve všeobecných pojistných podmínkách.T613 píše:Takze nevim co bys chtel kde doplacet, z jake pojistne smlouvy? Ja v tuhle chvili zadnou nemam, maximalne novou u konkurence![]()
Kdyz teda pominu ze ta puvodni pojistna smlouva byla dejme tomu na dobu neurcitou mesic stara, tak jako kolik bych mel doplacet?To si hodi kostkou ze treba za 5 mesicu
![]()
Pokud fakticky nedojde ke změně vlastníka (dokladem je v tomto případě kopie VTP), tak platí to co je ve všeobecných pojistných podmínkách, tj doručení žádosti o zrušení nejpo 6. týdnů před výročím. Výročí, to je takový to datum, následující každý rok, po počátku pojištění.

Nevařím z vody, jen si myslíš, že tomu rozumíš, bohužel opak je pravdouT613 píše:Varis z vody, kecame o nicem dokola tak koncim

Podle toho jak píšeš, nedokážeš připustit, že se mýlíš, tudíž veškerá další debata je k prdu a vede k flamu, který ty tak rád. Je mi upřímně jedno jestli mi věříš nebo ne, klidně si směle dělej fiktivní prodeje jak se Ti zlíbí, jen si dej bacha na Generali.