524td volnoběžné otáčky
524td volnoběžné otáčky
Ahoj potřeboval bch radu.Mám 524td E34 a při volnoběhu mi sami vylítnou otačky asi o 500 ,a po prošlápnutí plynu zase padnou na normál, divný je ,že za jízdy ,při přeřazení si to taky samo na chvíli přidá.je to dost nepříjemný. Díky za každou radu.Honza
........
Volnoběh je 750+-50 rpm.
Nejspíše vyjetá dráha potenciometru v stellwerku,ale sestkal jsem se i s tím,že to dělal snímač teploty nafty,který "kecá" do velikosti dávky.
Zkus si nechat nejprve zvětšit volnoběžný otáčky (na max. 800rpm) diagnostikou,abys změnil polohu jezdce v dráze potenciometru a třeba to pomůže.
Nejspíše vyjetá dráha potenciometru v stellwerku,ale sestkal jsem se i s tím,že to dělal snímač teploty nafty,který "kecá" do velikosti dávky.
Zkus si nechat nejprve zvětšit volnoběžný otáčky (na max. 800rpm) diagnostikou,abys změnil polohu jezdce v dráze potenciometru a třeba to pomůže.
Většinou to dělá stelwerk,kde je systém regulace dávky.topnak píše:Ahoj, taky díky, pořád bojuju s cukaturou za teplýho motoru, v nízkých otáčkách, někdy to nedělá někdy jo a nemůžu se pořád dopídit čim to je ...
Ale také to může dělat přidírající jehla v jednom vstřiku.
Nebo to může dělat potenciometr plynového pedálu,tedy jeho volnoběžný kontakt v něm uložený,který se při větším sešlápnutí jak 9° rozepíná a systém je řízen jiným systémem než tím volnoběžným.
Tak to pak nemá cenu řešit houpající volnoběh či cukání při akceleraci.To musí pak být šofer rád,že to vůbec nakopne a že to "nějak" jede.
Jo viděl jsem motor M51 provozovaný na směs hydraulika/nafta a vypadal vevnitř hezky.Krápníky na vstřikách,že to tam tak nějak teklo a píst s kroužky zalepený jak ze smůly z borovice.
Jde o to,že nafta se odpařuje a tydle oleje ne,pak se to někam dostat musí.
Jo viděl jsem motor M51 provozovaný na směs hydraulika/nafta a vypadal vevnitř hezky.Krápníky na vstřikách,že to tam tak nějak teklo a píst s kroužky zalepený jak ze smůly z borovice.
Jde o to,že nafta se odpařuje a tydle oleje ne,pak se to někam dostat musí.