BMW 318
BMW 318
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti z BMW 318 ..
Jak se chová při jízdě , hlavně v zimě..? Kolik tak zhruba baští a co náhradní díly ..
Předem díky ..
Už jsem to jsem jednou psal ale asi mi to někdo smazal nebo nevim nemužu to tema najít.. dik..
Jak se chová při jízdě , hlavně v zimě..? Kolik tak zhruba baští a co náhradní díly ..
Předem díky ..
Už jsem to jsem jednou psal ale asi mi to někdo smazal nebo nevim nemužu to tema najít.. dik..
Re: BMW 318
Musíš číst, stahovat manuály a tak, hafo tu toho...čambo píše:Ahoj chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti z BMW 318 ..
Předem díky ..
Zkusenosti mam, chova se to pekne pri jizde, v zime, pokud na to slapnes, tak pretacive, coz asi neni zadnym prekvapenim, vzhledem k nahonu. Treba tomu prijdes jednou na chut, jako ja pred 10ti lety ...
Spotreba cca 7-15 ...
Dily ... nove original celkem drahe, nove neoriginal jako na ostatni znacky, a starsi pouzitelne za par supu ....
A jinak fakt hledej tady na foru, je toho tu dost ...
Spotreba cca 7-15 ...
Dily ... nove original celkem drahe, nove neoriginal jako na ostatni znacky, a starsi pouzitelne za par supu ....
A jinak fakt hledej tady na foru, je toho tu dost ...
------------------------
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
e39 530d
e39 525TDS touring
KTM EXC 520
Asi máš na mysli e30 s M40 motorem... Já mám e36 318i M43, 85kw výkon žádná sláva ale neni to tragický, do začátku to stačí, brzda provozu nebudeš. Spotřeba 7-9l/100km, v zimně se chová normálně, pokud jedeš normálně, pokud jedeš ostře může ti zadek krapek uletět, ale nemáš se čeho bát když pojedeš rozumně... Samozdřejmě to neplatí na sněhu a ledu, tam si musíš dávat velkýho majzla protože tam jde auto do smyku velmi lehce... Jinak v létě na 17" kolech se dá jet i velmi ostře a protože pneumatiky 225/45 R 17 nedovolý tomu "nic moc" výkonu zhola nic...
Co se náhradních dílů týče, musím souhlasit se Záchvatem, přesně jak píše...
Jinak ti poradim hledej na netu, přeba i tady, jistě zde bylo o tomto autě a motoru témat několik...
Z odstupem času radím všem co se necítí na silný šestiválec a chtějí 318i kvůli spotřebě ručení atd... Kupte si 318IS, neni o tolik dražší a těch pár koníků k dobru za víceméně stejný náklady určitě stojí...
Co se náhradních dílů týče, musím souhlasit se Záchvatem, přesně jak píše...
Jinak ti poradim hledej na netu, přeba i tady, jistě zde bylo o tomto autě a motoru témat několik...
Z odstupem času radím všem co se necítí na silný šestiválec a chtějí 318i kvůli spotřebě ručení atd... Kupte si 318IS, neni o tolik dražší a těch pár koníků k dobru za víceméně stejný náklady určitě stojí...

E36 Saloon - M43B18 -> E46 Touring - M52TUB28
Rozhodně bych raději zvolil 1.8m10 (chromák e30) než 1.8m40 (plast).
Měl jsem obě dvě a m10 je proti tomu zlatá
Měl jsem obě dvě a m10 je proti tomu zlatá
E30 327i MK M Cabrio MTechII
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
E30 325i kupé MTechII
E36 318IS Motorsport International coupe
E36 323Ti Kompost power
E36 kabrio ACS3
E36 Hartge H3 2.6 Touring
E36 ALPINA B6 2.8/2
E36 M3 3.2 Individual
E46 Clubsport kupé
-
Nalitany kilometry dnes uz pretocene na nizsi hodnoty v podstate nic neznamenaj.čambo píše:ale ted mám 1,2 Clio tak na zrychlení ty 1,8 85KW snad bude znatelnější ne..?jo eště jsem se chtěl zeptat jestli je 180tis. km nalítáno na benzín u BMW hodně nebo to eště jde..?
Pro tebe bude dulezite auto poradne omrknout projet chtit videt ucty za olej, dily, atd..
já právě jinej výběr nemám tohle se mi hrozně zalíbylo ale když je ta možnost tak se ptám na všechno možný aby to naplnovalo "moje představy"
já vím že ta nafta má 66Kw a je to nějaka 1,7 tak jsem chtěl srovnat co jezdim s 806 taky 66Kw .. jestli by to mohlo mít odštuch nebo taky lenoch. Kdyby mi někdo poradil z čeho eště vybírat nejsem proti...

-
Měl jsem 318i z roku 1985
Jako druhé auto jsem měl e30 318i z roku 1985 byla to fajná kára hlavně na to se naučit jezdit se zadokolou. Jak jiý někdo řekl na betonu to chce kunšt aby jsi to uthnul a tak jsem se těšil na zimu našel jsem si u strejdy takový fajný plácek(betonový) byl lehce zasněžený.
Výhody:
menší trakce tak že se auto dalo dát do smyku
velký plac kde bylo možnost udělat nějakou chybu
Nedrásali se tak pneu - blbnul jsem tam asi 2 hodiny a ubralo mi to asi jen 2mm vzorku.
Jak jsem se to už naučil tak jsem to zkusil v provozu( silnice 3 třídy s frekvencí aut v noci tak jedno za hadinu) a to bylo tepve ono nemusel jsi ani tahat za ruční jen přidat plyn a šlo to krásně po boku
Já měl ješte výhodu že jsem koupil auto na 15palcích a šly tam na zimu koupit pneumatiky co původně patřili na octavii, tak že sada za 4000kč
Jak říkám na naučení je 318i a 318is výborná a pak až nebudeš student tak hup do r6 ale nebudeš jak ti blbečci co jezdily s předokolou potom tyhle auta vidíš v poli nebo obtočené o strom.
Spotřeba okolo 8 litrů na 100km, ale někdy se dalo jezdit i za 6 ale to nebyla jízda to bylo akorát k nasrání jelikož mě předjížděla i felicie. Vydržel jsem to jednou pak už jen viděli moji prdel jak se jim ztrácí v dáli
Jen tě upozorňuji je dokázané že když už jednou podlehleš BMW tak ho už nikdy nedostaneš z krve. A dokázat to může ta spousta lidí tady ne jen já co kupuji už svoje třetí

Výhody:
menší trakce tak že se auto dalo dát do smyku
velký plac kde bylo možnost udělat nějakou chybu
Nedrásali se tak pneu - blbnul jsem tam asi 2 hodiny a ubralo mi to asi jen 2mm vzorku.
Jak jsem se to už naučil tak jsem to zkusil v provozu( silnice 3 třídy s frekvencí aut v noci tak jedno za hadinu) a to bylo tepve ono nemusel jsi ani tahat za ruční jen přidat plyn a šlo to krásně po boku

Já měl ješte výhodu že jsem koupil auto na 15palcích a šly tam na zimu koupit pneumatiky co původně patřili na octavii, tak že sada za 4000kč
Jak říkám na naučení je 318i a 318is výborná a pak až nebudeš student tak hup do r6 ale nebudeš jak ti blbečci co jezdily s předokolou potom tyhle auta vidíš v poli nebo obtočené o strom.
Spotřeba okolo 8 litrů na 100km, ale někdy se dalo jezdit i za 6 ale to nebyla jízda to bylo akorát k nasrání jelikož mě předjížděla i felicie. Vydržel jsem to jednou pak už jen viděli moji prdel jak se jim ztrácí v dáli

BMW je BMW
6/2006 - 6/2007 318i e30 1985
7/2007 - 7/2009 525tds e39 1997 (v motorové úpravě)
Teď nic ale šetřím na bmw výběr???¨
325i e30(sedan, coupe), 325ix e30, nebo nějakou alpinu uvidíme
6/2006 - 6/2007 318i e30 1985
7/2007 - 7/2009 525tds e39 1997 (v motorové úpravě)
Teď nic ale šetřím na bmw výběr???¨
325i e30(sedan, coupe), 325ix e30, nebo nějakou alpinu uvidíme