Myslím, že ta pokuta je hodně solidní a ty bysis měl uznat, že to byla tvoje chyba - prostě jsi pomalu předjížděl

No mam ale pocit že ses minimálně jednou zapoměl připoutat a vzal to kebulí dole o to zábradlímarlin píše:tady na tom trenazeru sem byl uz asi 3x. Vzdy se nekam prichomitnu, kde to majiFx píše: Besip kdysi dělal akci s takovou rampou, něco jako horská dráha to bylo... A nechali to rozjet na 36 km/h a potom se to zarazilo o konec dráhy. Dali nám podržet plyšového medvěda a nikdo ho neudržel.
.
Ty buď rád, žes z toho křápu vylezl živej, nenabrals čelně strom jako spoustu jinejch, jak je dneska v módě a taky že jsi někoho nezabil jinýho.Mikka.M5 píše:Mám informace, který teda nejsou potvrzený, protože to bylo přes 2 známy, ale prej už rozhodli a pokuta 2 tis a žádny body a rozhodne bych se tam s nima chtel o tom hadat, jestli teda bude moznost, kdyz se odvolám. K soudu to rozhodne nepozenu, jen sem potreboval vedet jestli to nejde rovnou k nemu, kdyz se odvolam.
Zatim teda budu cekat na dopis ze spravnaku a potom se uvidi...
P.S.: body me netrápí, tohle by byly moje uplne prvni, kdybych nejaky dostal
Přeju ti, aby sis naboural auto vinou nekoho jinyho a "vinik" v tom byl "nevinne"Venca píše:Ty buď rád, žes z toho křápu vylezl živej, nenabrals čelně strom jako spoustu jinejch, jak je dneska v módě a taky že jsi někoho nezabil jinýho.
Doporučuju zapomenout na hádání se o vině a soudy, vysolit co chtěj a jít se učit jezdit....
V tomhle případě tu "vinu někoho jinýho" vidím pouze jako spolupůsobící okolnost.Mikka.M5 píše:Přeju ti, aby sis naboural auto vinou nekoho jinyho a "vinik" v tom byl "nevinne"![]()
Nechapu proc moje auto nazýváš křápem![]()
Určitě nemám tolik zkušeností jako ty, ale to neznamená, že jezdím jako hovado (za 4 roky žádná pokuta, žádný body...)![]()
Pokud mi neco chceš jestě sdělit klidne po pm, tohle urcite nikoho nezajímá
Už jsem to tady psal, že sem předvídal, že druhý auto bude předjíždět hned po mě, proto sem dal blinkr dřív než bežně abych mel jistotu, že si mě všimne a pokud bych měl předvídat jak ty píšeš nesměl bych předjíždět víc aut najednou, aby mi tam nahodou někdo nevjel. A v poli jsem skončil cca 70m a v tu chvíli mi přišlo logičtější to nechat jet trochu dál, než se tam beznadějně zahrabat bržděním. Nebo mám podle tebe odevzdat řidičák, že sem tu situaci nezvládl uplně perfektně?Venca píše:Ovšem u tebe je to jasný - prováděl jsi náročnější manévr a nezvládl ho; když chceš předjíždět, musíš to umět a hlavně vědět, co může hrozit, tzn. předvídat.
To zřejmě neumíš - že může auto č.2 začít předjíždět, protože tě nevidí, tě nejspíš vůbec nenapadlo.
Navíc bys neskončil v poli tak daleko od silnice - tam vidím sakra dlouhou prodlevu v reakcích.
No jo, "...dal blinkr dřív..." - ovšem to je něco jinýho, než ta skutečná předvídavost.Mikka.M5 píše:Už jsem to tady psal, že sem předvídal, že druhý auto bude předjíždět hned po mě, proto sem dal blinkr dřív než bežně abych mel jistotu, že si mě všimne a pokud bych měl předvídat jak ty píšeš nesměl bych předjíždět víc aut najednou, aby mi tam nahodou někdo nevjel. A v poli jsem skončil cca 70m a v tu chvíli mi přišlo logičtější to nechat jet trochu dál, než se tam beznadějně zahrabat bržděním. Nebo mám podle tebe odevzdat řidičák, že sem tu situaci nezvládl uplně perfektně?
Asi bych to neformuloval prásknout, ale jaksi mu spíš neuhnout (na ten okraj vozovky..)Tweety píše:.... Možná víš pro příště, že to do auta č. 2 máš prásknout. Dle míry a místě poškození vozidel by bylo jasně zřejmé, kdo pochybil.
Řidič druhýho auta mě asi 500m předtím předjížděl, takže nechápu proč začal předjíždět, když mě neviděl v zrcátku a vedel, že tam nekde musim bejt? Asi se nepodíval do zrcátkaVenca píše:Pročpak asi řidič auta č.2 zahájilo manévr?
Protože nevěděl o autě č.3.
A nevěděl o něm s vysokou pravděpodobností proto, že ho neviděl v zrcátku.
Asfalt jsi opustil cca 100 metrů od začátku rovinky, tedy zhruba 5 vteřin po projetí zatáčky.
Celá rovná část silnice část má kolem 750m, ve 2/3 se trochu lomí vlevo. Od zatáčky na prvních 400 m je vidět, dost prostoru pro předjetí, pokud nic není proti.
Šířka samotný vozovky je 5,5 - 6 metru, je to silnice II. třídy, poměrně úzká, i když má středovou čáru i krajnice vyznačený.
Okraje můžou bejt zvlněný.
Tam bych si sakra dal pozor na to, aby ten přede mnou věděl, že předjíždím, takže ne jen nějakej "blinkr včas", ale správný vyjetí do protisměru - aby o mně VĚDĚL...
Mimochodem, trochu rozpory ve výpovědi tam u tebe taky vidím....
* * *
Netvrdím, že bys měl odevzdat řidičák, ale určitě bys neměl provádět manévr, když ho neumíš zvládnout.
Učený z nebe nepadaj, takže se zdokonaluj v předvídání.
Třeba tak, že uvidíš v každým kolem sebe na silnici potenciální nebezpečí....
.
Jestli mluvíš o tech kolejích na fotce v souvislosti s vinou, tak to mi hlava moc nebere. Proste v tu chvili jsem pred sebou nevidel zadnou prekazku a nechtel jsem se tam zahrabat pripadne nejak pretocit kvuli brzdeniTweety píše:Nyní už z kolejí je jasně vidět, kdo je hlavně na vině. Netvrď že bylo rozumější nebrzdit, brzdění je v takové situaci instinkt
Aha.Mikka.M5 píše:Řidič druhýho auta mě asi 500m předtím předjížděl, takže nechápu proč začal předjíždět, když mě neviděl v zrcátku a vedel, že tam nekde musim bejt? Asi se nepodíval do zrcátkaPřed tím esíčkěm jsem byl ja druhej a felicie třetí - nechtěl jsem zbytečně zrychlovat a brzdit před zatáčkou abych předjel první auto, když vím, že lepší příležitost k předjetí budu mít o par set metru později - jezdím co nejplynuleji)
A jak si prisel na to, že nemám předjíždět, když na to nemám? Nebo nejaký meřítko podle kterýho poznám, že na to nemám? Tuhle silnici dobře znám a zrovna na tomhle místě jsem XY krát předjízděl bezproblemu kamiony.
Potom by mě zajímalo jak se správně vjíždí do protismeru, aby si me vsimnul? Nejezdím nalepenej metr za autem, takže v protismeru jsem byl dostatečně předtím než jsem ho začal předjíždět.
Na předjetí je tam 400m, potom je horizont, takze nevidiím duvod proc nezacít predjízdet kdyz je dost místa.
Potom by me docela zajimaly ty rozpory v moji vypovedi?![]()
hned bych ti chtěl říct, že tě chápu a určitě máš kus pravdy, ale od začátku sem si říkal, že to nemužeš uhrát...nejsem profesional jako někteří, kteří ti to mimochodem vysvětlili moc pěkně, ale něco už sem zažil a at je to jak je to,mladej kluk v obsazeným BMW jeho vrstevníkama není dobrá vizitka k nějakýmu vyjednávání a pokud jdeš do sporu je potřeba s tím počítat(již zminovana předvídavost:-))...Mikka.M5 píše:Tech 200m jsem odhadnul podle fotky, ktera dost klamala, na miste jsem se tim nejak nezabejval, potom jsem si to pres mapy.cz priblizne zmeril a vyslo tech 70m. Policajti tusim nerikali nejaky konkretnejsi cislo, jen ze jsem musel jet dost rychle. A bylo mi jasny ze to je nejakej chvatalek, proto sem dal ten blinkr driv, vic me nenapadlo jak mu to dat vedet ze predjizdim. Tohle bylo predposledni místo, kde sem mohl předjet to první auto, protože potom je sedumdesatka s plnou carou na silnici kde vetsina jezdi aspon 100 (ja o trochu mín:) ) nechtel sem se tam tahnout za tim dedem sedesatkou.
Tak z mýho pohledu je viník jasnej, proto písu viník, ale správní úřad nedal vinu nikomu, ale o to tu nejde, jde o to, jestli mám šanci, když se odvolám, že mu dají vinu, když řídil při zákazu řízení o kterým veděl 2 dny, ale řidičák měl ještě u sebe a tím pádem tam neměl co dělat, když už se mu nedá dokázat vina.budha píše:nejdřív napíšeš, že nikomu vinu za nehodu nedaly a pak že Viník měl zákaz řízení....? tak jaks to teda myslel?
To že má někdo zákaz řízení něco znamená až když o tom sám ví (je srozuměn úřadem a odevzdá ŘP)..